Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ευρωκλινική Αθηνών – Δήμος Αθηναίων: Μνημόνιο Συνεργασίας για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ετήσιο προληπτικό έλεγχο των αστέγων

Δήμος Αθηναίων – Ευρωκλινική Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ετήσιο προληπτικό έλεγχο των αστέγων

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει ακόμη περισσότερο την ομπρέλα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης προς τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, προχωρώντας μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) σε μια σημαντική σύμπραξη με ένα από τα κορυφαία  διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας, την Ευρωκλινική Αθηνών.

Το μνημόνιο συνεργασίας εξασφαλίζει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συμπολίτες μας που ζουν στον δρόμο και υποστηρίζονται καθημερινά από τις ομάδες Street Work του Δήμου Αθηναίων, σε όσους φιλοξενούνται στον Ξενώνα και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, αλλά και σε όσους λαμβάνουν υπηρεσίες από το Κέντρο Ημέρας της δομής.

Δήμος Αθηναίων – Ευρωκλινική Αθηνών  Μνημόνιο Συνεργασίας

Ειδικότερα, η Ευρωκλινική Αθηνών θα προσφέρει στους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, και συγκεκριμένα σε δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους, καθώς επίσης και ετήσιο προληπτικό έλεγχο για καθέναν από αυτούς.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των Κοινωνικών Ιατρείων και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που διαθέτει, αναλαμβάνει τον συντονισμό της δράσης, ενημερώνοντας σε καθημερινή βάση τους ωφελούμενους σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες, πραγματοποιώντας ιατρικές παραπομπές και διευκολύνοντάς τους σε όλη τη διαδικασία του κλεισίματος των ραντεβού τους.

«Η νέα αυτή συνεργασία του Ομίλου Ευρωκλινικής με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων μας αντιπροσωπεύει απόλυτα καθώς η κλινική μας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Αθηνών. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, με εστίαση στη βελτίωση της πρόσβασής τους σε υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, διατηρούμε την δέσμευσή μας για διαρκή υποστήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της συνοχής της κοινότητάς μας»