Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ανακοινώθηκε το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής και Ουρολογίας Παίδων στην Ελλάδα

12i_epistimoniki_imerida_evroklinikis_paidon

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα», στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.

Ιατροί συνεργάτες της Ευρωκλινικής Παίδων και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων, παρουσίασαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Παιδιατρικής που βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή κλινική πράξη.

Την επιστημονική Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, παρακολούθησαν πολλοί παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Η ημερίδα είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει τον κο Bruce Okoye, Head Consultant – Χειρουργό Παίδων στο St George’s University Hospital του Λονδίνου, ο οποίος παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική παίδων.

Με την ευκαιρία αυτή υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας του Τμήματος Χειρουργικής Παίδων, του St George’s Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου με την Ευρωκλινική Παίδων, για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου οργανωμένου Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής (Λαπαροσκοπικής) Χειρουργικής και Ουρολογίας Παίδων στην Ελλάδα.

Το τμήμα θα καλύπτει όλο το φάσμα της λαπαροσκοπικής και θωρακοσκοπικής χειρουργικής σε παιδιά και νεογνά.

Η κ. Αγραφιώτου Αικατερίνη, Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Παίδων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που για μία ακόμα χρονιά η Ευρωκλινική Παίδων διοργάνωσε μία επιστημονικά άρτια ημερίδα με υψηλού επιπέδου προσκεκλημένους ομιλητές συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση των συναδέλφων της Παιδιατρικής κοινότητας».

Ο κ. Λούκας Πέτρος, Γενικός Διευθυντής της Ευρωκλινικής Παίδων τόνισε: «Η Ευρωκλινική Παίδων δημιουργεί το πρώτο οργανωμένο ελάχιστα επεμβατικό κέντρο στην Ελλάδα και πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς αυτή την τόσο ευαίσθητη ομάδα των μικρών ασθενών».