Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων!

15η Επιστημονική Ημερίδα Ευρωκλινικής Παίδων

Όλες οι εξελίξεις της Παιδιατρικής με κέντρο την Υγεία του μικρού ασθενή!

Η κα Κάρμεν Ρουγγέρη συγκίνησε το κοινό με μια ομιλία από καρδιάς!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, μία εκδήλωση θεσμός για την παιδιατρική κοινότητα, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου.

Περισσότεροι από 320 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες έδωσαν το «παρών» και ενημερώθηκαν για επείγοντα και μη παιδιατρικά προβλήματα, τα οποία εμφανίζουν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για την παιδιατρική επιστήμη όσο και για την καθημερινή κλινική πράξη. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν οι Παθήσεις για τις οποίες ενοχοποιείται η ανεπάρκεια της Βιταμίνης D, η Ηωσινοφιλία στα παιδιά, η Θεραπεία της Κυστικής Ίνωσης, οι κακώσεις στα παιδιά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και σύγχρονα παιδιατρικά θέματα.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και με τις ενδιαφέρουσες επιστημονικές τους παρουσιάσεις, καταξιωμένοι παιδίατροι της Ευρωκλινικής Παίδων, καθηγητές της Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και διακεκριμένοι παιδίατροι από το Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία». Επίτιμη προσκεκλημένη ομιλήτρια στη φετινή ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, ήταν η κα Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία μίλησε για τη θετική επίδραση του θεάτρου στα παιδιά, περνώντας πολύ σημαντικά μηνύματα για την υγιή συναισθηματική και γνωστική τους ανάπτυξη σε όλους τους παρευρισκομένους.

Πάνω από 320 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες γέμισαν την αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

 

Η κα Κάρμεν Ρουγγέρη τίμησε με την παρουσία της την 15η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων και συγκίνησε το κοινό με την εμπνευσμένη ομιλία της.

Η κα Κάρμεν Ρουγγέρη τόνισε μεταξύ άλλων: «Ό,τι έχει σχέση με παιδιά πάντοτε με ενδιαφέρει, γι’ αυτό και όταν μου ζητούν να μιλήσω για τα παιδιά, δέχομαι αμέσως. Σήμερα λοιπόν μιλήσαμε για την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, για αυτό και θα συνιστούσα σε όλους τους γονείς, που έχουν τη δυνατότητα, να εντάξουν τα παιδιά τους σε μία καλή θεατρική ομάδα, γιατί πιστεύω ότι μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτό. Η Ευρωκλινική Παίδων είναι κοντά στα παιδιά και αυτό το έχω βιώσει και με το δικό μου το εγγόνι, που, χάρη στην φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού όλα πήγαν πολύ καλά και γι’ αυτό την αγαπώ».

Ο κ. Μιχαήλ Σούτης, Διευθυντής Παιδοχειρουργός και Τομεάρχης Παιδιατρικού Τομέα Ευρωκλινικής Παίδων δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στον παιδιατρικό κόσμο, όπως κάθε χρόνο, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που έχουν σχέση με την επείγουσα και μη άσκηση της παιδιατρικής. Εκτός από το καθαρά επιστημονικό πρόγραμμα, φέτος είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην ημερίδα μας και την εξαίρετη, μεγάλη κυρία του παιδικού θεάτρου, την κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία έδωσε το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην ημερίδα μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παιδιατρική κοινότητα για την επόμενη χρονιά με ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία».

Η κα Μαρέττα Νικολάου, Μέλος Δ.Σ της «Ένωσης Μαζί για το Παιδί» παρευρισκόμενη στην Ημερίδα δήλωσε: «Η Ευρωκλινική Παίδων, από τον Ιούλιο του 2018, μας έχει προσφέρει τη μεγάλη και πολύ ουσιαστική βοήθεια να μπορούν πολλά από τα παιδιά μας να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν. Ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε πραγματικά να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν όπως το κάνουν μέχρι σήμερα.»

Δείτε ΕΔΩ τα Πρακτικά της Ημερίδας!