Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ευρωκλινική Αθηνών συμμετέχει ενεργά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ανακυκλώσιμων Υλικών

Η εταιρεία Alter Ego, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό και τη διεκπεραίωση του έργου της Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Ευρωκλινική Αθηνών, έλαβε το ασημένιο μετάλλιο στη βράβευση που έγινε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στον πολυχώρο Cine Κεραμεικός, στην τελετή απονομής των Facilities Management Awards 2015. Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνει το Plant Management της Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκαν περισσότερα από 230 υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών και φορέων του κλάδου Facilities Management στη χώρα μας.

Η βράβευση της εταιρείας αφορούσε στην παροχή της ολοκληρωμένης υπηρεσίας ανακύκλωσης εντός των χώρων της Ευρωκλινικής Αθηνών, έργο στο οποίο συμμετείχε ενεργά όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες της Κλινικής.

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι μία υπερσύγχρονη κλινική η οποία κατέχει τα απαιτούμενα συστήματα Υγιεινής και Ασφάλειας και λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες τηρούνται καθημερινά, εφαρμόζοντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Η χωριστή διαλογή των υλικών (χαρτί γραφείου, καθαρές συσκευασίες και περιτυλίγματα υγειονομικού υλικού, πλαστικό, αλουμίνιο) από το κοινό ρεύμα αποβλήτων αλλά και από τα αμιγώς νοσοκομειακά απόβλητα συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα επιτυχημένο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτελεί το μέσο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση των εσόδων μέσα από την πώληση των υλικών.

Τα αποτελέσματα του έργου ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και σήμερα είναι:
– Μέσος όρος μηνιαίας παραγωγής ανακυκλώσιμων υλικών 3,7 τν.
– Μείωση των παραγομένων στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων ένας τόνος λιγότερος την εβδομάδα.
– Τα δρομολόγια συλλογής των στέρεων μη επικινδύνων αποβλήτων μειώθηκαν από τρεις (3) φορές την εβδομάδα σε μια (1) φορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η Ευρωκλινική Αθηνών μέσω της ανακύκλωσης συνεισφέρει σημαντικά στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας το περιβάλλον και διασφαλίζοντας το για τις επόμενες γενεές και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την εφαρμογή του προγράμματος».