Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Όμιλος Ευρωκλινικής – Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν εξετάσεις μαστού στις τρόφιμες του Κ.Κ Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, με μήνυμα #agkaliafrontidas, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσέφερε δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, με μήνυμα #agkaliafrontidas, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσέφερε δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Οι εξειδικευμένοι ακτινοδιαγνώστες και χειρουργοί μαστού, ακτινοτεχνικοί και νοσηλευτές της Ευρωκλινικής καθώς και το ιατρικό προσωπικό από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία βρέθηκαν στο Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας για να πραγματοποιήσουν ψηφιακές μαστογραφίες, υπερήχους μαστών και κλινική εξέταση στις γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος. Η δράση θα διαρκέσει συνολικά 4 ημέρες και θα εξεταστούν περισσότερες από 150 γυναίκες.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προάσπιση της υγείας των γυναικών που φιλοξενούνται στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε μαστολογικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής ή της Αθήνας.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τηρώντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19.

H παραπάνω ενέργεια έχει και σαν επιπρόσθετο σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της σπουδαιότητας του προληπτικού μαστολογικού ελέγχου καθώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της Χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε «O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει έμπρακτα όλα τα κοινωνικά σύνολα, χωρίς διακρίσεις, και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην πράξη προσφέροντας δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο κος Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δήλωσε «Στα 15 χρόνια λειτουργίας των κινητών μονάδων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τρεις  (3) φορές έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές γυναικών, γιατί όλες οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Αυτή η επίσκεψη έγινε εφικτή χάρις στην ευαισθησία της Διοίκησης και του Προσωπικού (κυρίως το Κέντρο Μαστού) της Ευρωκλινικής. Γι’ αυτό το λόγο  οφείλουμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε. Ο αντικαρκινικός αγώνας χρειάζεται τη συμβολή όλων μας.»