Πρωτοποριακή μέθοδος αφαίρεσης πολυποειδούς μορφώματος στο παχύ έντερο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Ευρωκλινική Αθηνών, αφαιρέθηκε επιτυχώς πολυποειδές μόρφωμα στο ανιόν κόλον με πλήρως διατοιχωματική αφαίρεση και σύγκλειση της περιοχής της εκτομής ενδοσκοπικά. Την μέθοδο εφάρμοσε ο κ. Γεράσιμος Στεφανίδης, συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών, ειδικός σε ενδοσκοπικές τεχνικές.

Στη συνήθη ιατρική πρακτική, ενδοσκοπικά διενεργούνται επεμβατικές πράξεις στον αυλό του πεπτικού, σε βλάβες που συνήθως αφορούν τον βλεννογόνο ενώ χειρουργικά προσεγγίζονται βλάβες διατοιχωματικές ή εξωαυλικές του πεπτικού σωλήνα.

Το πρωτοπόρο σύστημα FTRD (Full Thickness Resection Device) της Ovesco δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστούν τα μέχρι τώρα υπάρχοντα όρια. Προσαρμόζεται στο άκρο ενός συνήθους κολονοσκοπίου και προσφέρει τη δυνατότητα να εκτέμνει διατοιχωματικά χωρίς διάτρηση και όχι μόνο βλεννογονικές βλάβες όπως μέχρι τώρα.
Όπως δήλωσε ο κ. Στεφανίδης: «Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική διότι μας προσφέρει πλέον τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε με ενδοσκοπική προσέγγιση όγκους που μέχρι σήμερα απαιτούσαν χειρουργική προσέγγιση».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής τόνισε : «Υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες προς όφελος αυτών που μας εμπιστεύονται, στοχεύουμε πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με ΚΕΝΤΡΟ τον ασθενή».

    Ζητήστε ραντεβού online

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα & ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801