Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες. Κρατήστε τη μακριά!

ακράτεια ούρων

Ακράτεια ούρων, Θα σας εξέπληττε αν μαθαίνατε ότι:

• Η ακράτεια ούρων μπορεί να προσβάλλει γυναίκες όλων των ηλικιών για διάφορους λόγους;
• Διεθνώς και στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, 3 στις 10 γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια μορφή ακράτειας ούρων;

Ναι, η ακράτεια ούρων εμφανίζεται πιο συχνά απ’ ότι νομίζετε. Ωστόσο, είναι από τα θέματα που δύσκολα θα συζητούσε κανείς. Η αναφορά σε αυτή δημιουργεί συνήθως αμηχανία. Και όμως, η ακράτεια ούρων μπορεί να βάζει εμπόδια στη ζωή σας. Μπορεί να σας αναγκάζει να περιορίζετε ή να αποφεύγετε δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως η άσκηση, τα ταξίδια ή ακόμη και οι απλές κοινωνικές σχέσεις.
Βάλτε ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση. Μπορείτε να κάνετε κάτι για την ακράτεια ούρων, σε οποιαδήποτε ηλικία, όσο δραστήρια και αν είναι η ζωή σας. Σήμερα, έχετε επιλογές. Υπάρχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές, ελάχιστα επεμβατικές, μέθοδοι, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε αυτήν την κατάσταση, να παραμείνετε δραστήριες και να έχετε αυτοπεποίθηση. Μην έχετε προκαταλήψεις. Μην κρύβετε το πρόβλημά σας.

Με ποια μορφή εμφανίζεται η ακράτεια ούρων;

Υπάρχουν τέσσερις γνωστές μορφές ακράτειας ούρων που συνήθως παρουσιάζονται στις γυναίκες:

1.Ακράτεια ούρων από προσπάθεια

Είναι η ακούσια απώλεια ούρων όταν περπατάτε, ασκείστε ή σηκώνετε κάτι βαρύ, όταν σηκώνεστε όρθια από καθιστή η οριζόντια θέση, όταν βήχετε, φταρνίζεστε ή γελάτε. Είναι η συχνότερη μορφή ακράτειας.

2.Ακράτεια ούρων επιτακτικού τύπου

Είναι η αιφνίδια και έντονη ανάγκη για ούρηση που ακολουθείται από απώλεια ούρων. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην τουαλέτα ή μπορεί να ξυπνάτε πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας με έντονη ανάγκη για ούρηση.

3.Ακράτεια ούρων μικτού τύπου

Συμβαίνει όταν οι γυναίκες έχουν συμπτώματα τόσο ακράτειας ούρων από προσπάθεια όσο και επιτακτικού τύπου.

4.Ακράτεια ούρων από υπερπλήρωση

Συμβαίνει όταν η ουροδόχος κύστη δεν αδειάζει εντελώς. Μπορεί να προκληθεί είτε από δυσλειτουργία των νεύρων που ελέγχουν την ούρηση, είτε από απόφραξη της ουρήθρας που εμποδίζει τη ροή ούρων.

Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

Ποιες γυναίκες προσβάλλει;

Προσβάλλει τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακράτεια ούρων έχουν μέση ηλικία.

Τι πρέπει να κάνω, αν έχω ακράτεια;

Μιλήστε με τον γιατρό σας. Το να συζητήσετε για το πρόβλημα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να αποκτάτε ξανά τον έλεγχο. Για πολλές γυναίκες είναι συχνά το πιο δύσκολο βήμα. Κάντε το. Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ντροπή. Η ακράτεια είναι μια πάθηση που, τώρα, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο γιατρός θα διαπιστώσει από ποιας μορφής ακράτεια πάσχετε και θα σας συστήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται συνήθως με βάση τα συμπτώματα που θα περιγράψετε στον γιατρό σας και με μια προσεκτική εξέταση της πυέλου. Υπάρχουν επίσης ειδικές εξετάσεις (ουροδυναμική εξέταση), που συνήθως περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός μικρού καθετήρα στην ουροδόχο κύστη, ο οποίος μετράει τη δραστηριότητα της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.

Θεραπεία

αρότι οι συντηρητικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές σε ένα ποσοστό γυναικών, χρειάζεται συνεχής συντηρητική αγωγή για να έχει κανείς μακροχρόνια αποτελέσματα. Η χειρουργική αντιμετώπιση είναι η λύση που συνιστάται για μόνιμα αποτελέσματα. Σήμερα, μια καινοτόμος μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική, που δεν απαιτεί νοσηλεία είναι η τοποθέτηση κολπικής ταινίας ελεύθερης τάσης που δίνει, αποδεδειγμένα, μακροχρόνια αποτελέσματα.

Η επέμβαση για τοποθέτηση της ταινίας είναι απλή και σύντομη. Η αποκατάσταση είναι γρήγορη – θα επιστρέψετε στις φυσιολογικές σας συνήθειες σε μία ή δύο ημέρες. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 750.000 γυναίκες σε όλον τον κόσμο, με μεγάλη επιτυχία. Είναι η λύση που συνιστάται περισσότερο από τους γιατρούς, διεθνώς, για το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας της.

Πάνω από 90% των γυναικών που αντιμετωπίστηκαν με την τοποθέτηση ταινίας, δεν έχουν πια ακράτεια ή αναφέρουν πολύ μικρότερη διαρροή, επτά χρόνια μετά τη θεραπεία. Ελάχιστες ασθενείς εμφανίζουν επιπλοκές.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801