Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Φροντίδα υγείας του δέρματος στην ερωτική πράξη

υγεία δέρματος ερωτική πράξη

Όλοι μας, λίγο ή πολύ θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο, πράξη ή έστω σκέψη σε αυτή τη συμβολική γιορτή της αγάπης, που έχει ίσως υπερτιμηθεί, διαστρεβλωθεί ή εμπορευματοποιηθεί. Αν επιτρέψουμε όμως, όπως οφείλουμε με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και την προσωπική ελευθερία του καθενός να διαχειριστεί το συναισθηματικό ή συμβολικό της σκέλος όπως θέλει και ας ασχοληθούμε με την επιστημονική ιατρική φροντίδα, που πρέπει να συνοδεύει εκφράσεις αγάπης και εγγύτητας των ανθρωπίνων σωμάτων, εκεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος έχει τον πρώτο λόγο!

Οι ενήλικες έχουμε «χρέος» να συμπεριφερόμαστε με την ίδια ωριμότητα και σεβασμό στο σώμα μας, φροντίζοντας την υγεία και την ασφάλειά του, ακόμα και στις ιδιωτικές στιγμές που μοιραζόμαστε με τους συντρόφους μας. Έτσι θα απολαμβάνουμε τις ερωτικές μας επαφές με ασφάλεια και χωρίς την αγωνία των «απρόβλεπτων» κινδύνων. Πέραν του κινδύνου της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και των συνεπειών στη γυναικεία γονιμότητα ή υγεία, που εγκυμονεί η εκ των υστέρων αντιμετώπισή της με πιθανές αποξέσεις (εκτρώσεις) ή φαρμακευτικά με το «χάπι της επόμενης μέρας», εγκυμονούν και οι κίνδυνοι για Σεξουαλικώς  Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τα Σεξουαλικώς  Μεταδιδόμενα  Νοσήματα  αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Τα νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύφιλη, τη γονόρροια, τις χλαμυδιακές λοιμώξεις, τη φθειρίαση (ψείρες) του εφηβαίου, τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τις λοιμώξεις από τριχομονάδες, τις λοιμώξεις από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV ή κλινικώς τα κονδυλώματα, τις ηπατίτιδες Β και C και την ιδιαίτερα σημαντική HIV λοίμωξη/ AIDS. Κάποιες λοιμώξεις από αυτές μας ειδοποιούν με συμπτώματα και κάποιες «βουβά» υπάρχουν και συντελούν στη μόλυνση νέων συντρόφων εν αγνοία μας. Κάποιες διαπιστώνονται με κλινική εξέταση και ιστορικό (κονδυλώματα, γονόρροια, έρπης γεννητικών οργάνων), άλλες μόνο με εξετάσεις εκκριμάτων (γονόρροια, χλαμύδια) και άλλες μόνο με εξετάσεις αίματος (σύφιλη, ηπατίτιδες, HIV).

  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ: καλό θα ήταν μία κλινική εξέταση και εξετάσεις αίματος ανά έτος ή διετία για ΣΜΝ από το δερματολόγο μας, προκειμένου να γνωρίζουμε καλά το επίπεδο της υγείας μας και ανάλογα με τη συχνότητα εναλλαγής συντρόφων.

Ύποπτα συμπτώματα

Πώς θα αναγνωρίσουμε μια πιθανή τέτοια λοίμωξη?

  • Λευκωπό έκκριμα από την ουρήθρα παραπέμπει σε γονόκοκκο.
  • Μία ή περισσότερες μικρές πληγές ή έλκος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ενδεικτική για σύφιλη/ερπητική προσβολή/μαλακό έλκος.
  • Δυσουρικά ενοχλήματα με ή/και ασυνήθεις κολπικές εκκρίσεις, θα μπορούσαν να υποσημαίνουν μόλυνση από ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα, χλαμύδια κά.
  • Επίμονος κνησμός και μαύρα «στίγματα», αν παρατηρήσουμε καλά μπορεί να είναι και φθειρίαση εφηβαίου ή σώματος, που είναι διαφορετικές από τη φθειρίαση του τριχωτού κεφαλής και θεωρείται ΣΜΝ!
  • Έλκωση στο στόμα, εξάνθημα στον κορμό, αλλοιώσεις στην επιδερμίδα των παλαμών/πελμάτων, θα μπορούσε να υποκρύπτει τη σύφιλη, η οποία δεν κατέχει αδίκως τον τίτλο της «μεγάλης μίμου» με πληθώρα κλινικών εκδηλώσεων.
  • Μικρά «επάρματα» της επιδερμίδας με διαφορετικό μέγεθος ή εικόνα, καλό είναι να εκτιμηθούν από το δερματολόγο αν πρόκειται για κονδυλώματα ή μολυσματική τέρμινθο.

Δυστυχώς, οι ηπατίτιδες Β και C, η HIV λοίμωξη και κάποια στάδια της σύφιλης μπορεί για έτη να μη γίνουν αντιληπτά με κλινικά συμπτώματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την ανίχνευση και έγκαιρη θεραπεία των ΣΜΝ, καθώς είναι από πολύ απλή με χρήση κοινών αντιβιωτικών μέχρι και πολύ εξελιγμένη με νεότερα αντιϊικά φάρμακα.

  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ: είναι σαφέστατη η υπεροχή της χρήσης προφυλακτικού σε όλες τις επαφές μας και με όλες τις οδούς, καθώς και η εκπαίδευση νωρίς των παιδιών μας στην προφύλαξη του σώματός τους για υγιή ερωτική επαφή.

Υγεία του δέρματος στην ερωτική επαφή

Υγεία όμως δεν είναι μόνο η απουσία των ΣΜΝ! Η υγεία του δέρματός μας αλλά και η αύξηση της ερωτικής επιθυμίας από τον σύντροφό μας περιλαμβάνει φυσικά ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, φροντισμένο και υγιές, καθαρό και ενυδατωμένο. Ένα δέρμα με αθεράπευτες φλεγμονές (ακμή, θυλακίτιδα, ψωρίαση, εκζέματα κά) που ταλαιπωρεί τον ίδιο το άτομο, σίγουρα προσδίδει ανασφάλεια στην εικόνα και την αυτοπεποίθησή του, αλλά καθορίζει και την ελευθερία προσέγγισης από το σύντροφό του.

  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: ζητήστε έγκαιρα τη συμβουλή του ειδικού δερματολόγου για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος που σας ταλαιπωρούν. Αποφύγετε τη χρήση αρωμάτων και μη εγκεκριμένων δερμοκαλλυντικών στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων καθώς και αντισηπτικών καθαριστικών χωρίς λόγο! Αυξήστε την ελαστικότητα του δέρματος με ειδικά ενυδατικά που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας. Είναι επιθυμητή η ούρηση μετά την επαφή για την αποφυγή κυστίτιδας ή ουρολοίμωξης ιδίως για τις γυναίκες. Φροντίστε την αποτρίχωση του σώματός σας με ιατρικά laser αποτρίχωσης σε δερματολογικά κέντρα και αποφύγετε τις θυλακίτιδες και τη διασπορά κονδυλωμάτων, που εγκυμονεί το ξύρισμα. Εμπιστευθείτε την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σας με εγκεκριμένες θεραπείες σε δερματολογικά ιατρεία.

Έτσι θα απολαύσουμε με ασφάλεια και υγεία κάθε κοντινή έκφραση αγάπης, είτε γιορτάζουμε, είτε όχι!

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801