Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Monovision

monovision

Monovision ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία χρησιμοποιούμε το ένα μάτι για να βλέπουμε μακριά και το άλλο μάτι για να βλέπουμε κοντά.Χρησιμοποιείται για περισσότερα από είκοσι χρόνια σε εφαρμογή φακών επαφής και τη διαθλαστική χειρουργική. Διορθώνοντας το ένα μάτι για να βλέπει μακριά και το άλλο για να βλέπει κοντά, ο εγκέφαλος μας τείνει να απωθεί την εικόνα του ματιού που δεν εστιάζει. Με τη διαθλαστική χειρουργική διορθώνουμε το κυρίαρχο μάτι ώστε να βλέπει μακριά και αντίστοιχα το μη κυρίαρχο μάτι, κοντά.

Στην ηλικία των 40+ αρχίζει η εξέλιξη της πρεσβυωπίας, η οποία και συνεχίζεται μέχρι τα 60. Αν κάποιος λοιπόν είναι 30 ετών και υποβληθεί σε επέμβαση laser για τη διόρθωση της μυωπίας του, θα βλέπει καλά και μακριά και κοντά. Αν είναι πάνω από 40, λόγω της πρεσβυωπίας, θα χρειαστεί γυαλιά για την εστίαση σε κοντινά αντικείμενα. Εδώ υπάρχει το ερώτημα αν θέλει να υποβληθεί κάποιος σε monovision επέμβαση (τη διόρθωση δηλαδή μόνο του κυρίαρχου ματιού για μακριά).

Σε κάθε περίπτωση, το Monovision δεν προτείνεται σε ηλικίες κάτω από 35 ετών για δύο λόγους:

1. Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να επωφεληθεί κάποιος από αυτό.
2. Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να βρεθούν καλύτεροι τρόποι διόρθωσης της πρεσβυωπίας, όταν δηλαδή θα είναι πρόβλημα για τα άτομα αυτά.

Επίσης δεν είναι καλή λύση για άτομα που χρησιμοποιούν στο έπακρο τη μακρινή τους όραση όπως π.χ. πιλότοι, οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου, παίκτες του τέννις, κλπ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία 40-45 ετών που δοκιμάζουν το monovision, το συνηθίζουν σε μερικούς μήνες και το βρίσκουν πολύ χρήσιμο. Μπορούν να δουν μακριά και κοντά σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς διορθωτικούς φακούς.

Μετά το τελικό αποτέλεσμα υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν βοηθητικά γυαλιά για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος. Συνήθως όμως οι περισσότεροι ασθενείς μένουν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που βλέπουν μετά τη διόρθωση.

Αν εφαρμοστεί monovision και ο ασθενής δεν μπορεί να το συνηθίσει, τότε προβαίνουμε σε επέμβαση laser και στον άλλο οφθαλμό, διορθώνοντάς τον για να βλέπει μακριά. Μετά από αυτό θα χρειαστούν γυαλιά για διάβασμα σε άτομα άνω των 40 ετών.

Μπορούμε να δείξουμε στον ασθενή πως περίπου θα βλέπει μετά από μια monovision επέμβαση, δίνοντάς του να φορέσει ένα φακό επαφής για να βλέπει καθαρά μακριά, αφήνοντας το ένα μάτι χωρίς διόρθωση για 7-10 μέρες. Αν δεν υπάρχει δυσφορία μπορούμε να προχωρήσουμε σεmonovision επέμβαση.
Η απόφαση ανήκει στον ασθενή!

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801