Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

SLT (Selective Laser Trabeculoplasty) Μια νέα μέθοδος για την θεραπεία του γλαυκώματος

Selective Laser Trabeculoplasty

Τι είναι το SLT (Selective Laser Trabeculoplasty);

Είναι μια απλή και αποτελεσματική επέμβαση που μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση που σχετίζεται με το γλαύκωμα. Πραγματοποιείται σε συνθήκες εξωτερικού ιατρείου και διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Είναι επώδυνο;

Όχι. Είναι μία τελείως ανώδυνη επέμβαση χωρίς παρενέργειες.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

Μετά την ενστάλαξη αναισθητικών κολλυρίων, δεσμίδες φωτός από το ειδικό μηχάνημα κατευθύνονται μέσα από έναν ειδικό φακό στον οφθαλμό. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά. Στη συνέχεια συνταγογραφούνται σταγόνες κολλυρίων για μερικές ημέρες.

Μπορεί να επαναληφθεί;

Το SLT είναι αναίμακτο, μη θερμικό και μη επιθετικό ως προς τους ιστούς του οφθαλμού. Έτσι μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια.

Ποιοί θα επωφεληθούν μετά από μια τέτοια επέμβαση;

• Άτομα με γλαύκωμα ανοικτής γωνίας, ψευδοαποφολιδωτικό ή μελαγχρωστικό γλαύκωμα (αν δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε τον οφθαλμίατρό σας).
• Άτομα με δυσανεξία στην αντιγλαυκωματική θεραπεία ή άτομα που δυσκολεύονται να συμμορφωθούν με τις οδηγίες λήψης της θεραπείας.
• Άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιγλαυκωματικά φάρμακα και θέλουν να ελαττώσουν την εξάρτηση ή ακόμη και να απαλλαγούν από αυτά.
• Άτομα που τους είναι δύσκολο να εξετάζονται τακτικά από τον οφθαλμίατρό τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, έλλειψη μεταφορικού μέσου ή άλλων παραμέτρων.
• Άτομα που έχουν υποβληθεί ανεπιτυχώς σε θεραπεία με ALT (Argon Laser Trabeculoplasty).

Πόσο αποτελεσματική είναι η SLT θεραπεία;

Η SLT θεραπεία μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση μέχρι και 25% στο 75-85% των ασθενών. Σε άτομα στα οποία δεν ανταποκρίνεται, η παραδοσιακή θεραπεία με φάρμακα ή άλλη μορφή θεραπείας μπορούν να είναι αποτελεσματικές.
Γιατί είναι σημαντικό να μειώσουμε την ενδοφθάλμια πίεση;

Το υδατοειδές υγρό του οφθαλμού παράγεται συνεχώς και αποχετεύεται για την εξασφάλιση της υγείας του κερατοειδούς χιτώνα και του φακού. Όταν η αποχέτευση του υγρού αυτού παρεμποδίζεται, η ενδοφθάλμια πίεση αυξάνεται και έτσιπαρουσιάζεται το γλαύκωμα ανοικτής γωνίας, η συχνότερη μορφή γλαυκώματος. Το γλαύκωμα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της όρασης. Έτσι, η ρύθμιση της πίεσης επιβάλλεται, ώστε να σταματήσει η καταστροφή των νευρικών ινών του οπτικού νεύρου.

Ποιες άλλες μορφές θεραπείας υπάρχουν για την αντιμετώπιση του γλαυκώματος;

1.Η θεραπεία με κολλύρια είναι η συχνότερη στον έλεγχο της ενδοφθάλμιας πίεσης. Τα διάφορα κολλύρια, όμως, έχουν παρενέργειες και δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους τους ασθενείς. Επιπλέον, πολλοί ξεχνούν να τα ενσταλάζουν καθημερινά.
2.Αν όλες οι μη επεμβατικές μέθοδοι αποτύχουν, τότε η χειρουργική επέμβαση είναι η θεραπεία εκλογής. Είναι μια επιθετική μορφή θεραπείας με τους κινδύνους που εγκυμονεί οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
3.Η ALT (Argon Laser Trabeculoplasty) υπήρξε η πιο διαδεδομένη θεραπεία με λέιζερ για τη ρύθμιση του γλαυκώματος. Παρ’ όλα αυτά, η καταστροφή ιστού ήταν μη αναστρέψιμη για τον οφθαλμό.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801