Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ρομποτική Χειρουργική DaVinci στην αντιμετώπιση των καλοήθων παθήσεων του κατώτερου οισοφάγου

ρομποτική χειρουργική καρκίνος

Ρομποτική χειρουργική και καρκίνος: Δύο είναι οι σημαντικότερες καλοήθεις παθήσεις του κατώτερου οισοφάγου, τις οποίες ο χειρουργός πεπτικού καλείται να επιλύσει χειρουργικά: 1) Η Αχαλασία του Οισοφάγου και 2) Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ), με ή χωρίς την παρουσία Διαφραγματοκήλης.

Η χειρουργική του κατώτερου οισοφάγου παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από την πλευρά του χειρουργού αλλά και από πλευράς τεχνικού εξοπλισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ένα τμήμα του κατώτερου οισοφάγου βρίσκεται στον θώρακα, ενώ το υπόλοιπο εκτείνεται στην κοιλιά. Σε παλιότερες εποχές υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θωρακοχειρουργών και των γενικών χειρουργών, γιατί και οι δύο ειδικότητες υποστήριζαν ότι μπορούν να χειρουργήσουν “καλύτερα” αυτές τις παθήσεις, οι μεν πρώτοι από τον θώρακα προς την κοιλιά με Θωρακοτομή, οι μεν δεύτεροι από την κοιλιά προς τον θώρακα, με Λαπαροτομή. Η αλήθεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η επέμβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τον χειρουργό και κατά συνέπεια το ίδιο δύσκολη και επώδυνη για τον ασθενή, με μακρό χρόνο ανάρρωσης και αποθεραπείας. Στις μέρες μας αυτό έχει αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα.

Η Ρομποτική Χειρουργική DaVinci βρήκε μία από τις καλύτερες εφαρμογές της στην χειρουργική του κατώτερου οισοφάγου.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ανοικτή χειρουργική στην προσπέλαση της περιοχής λύθηκαν με τις δυνατότητες της Ρομποτικής Χειρουργικής DaVinci. Με την βοήθεια της τρισδιάστατης και απόλυτα ελεγχόμενης ρομποτικής κάμερας, η οποία μπορεί να κινείται σε πολύ περιορισμένο χώρο και να βλέπει τον στόχο από πολύ κοντά με δυνατότητα μεγέθυνσης της εικόνας επί είκοσι φορές, ο χειρουργός μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής σε επίπεδο μυϊκής ίνας. Με την ρομποτική κάμερα τοποθετημένη στην κοιλιά ο χειρουργός βλέπει χωρίς πρόβληματο τμήμα του κοιλιακού οισοφάγου, ενώ με την ίδια άνεση μπορεί να βλέπει και ένα μεγάλο τμήμα του θωρακικού οισοφάγου, χωρίς να χρειάζεται να ανοιχτεί ο θώρακας. Με την βοήθεια των λεπτών αλλά ευκάμπτων – αρθρωτών εργαλείων του Ρομποτικού Συστήματος DaVinci, ορομποτικός χειρουργός μπορεί να κόψει , να ράψει και να κάνει ότι χειρουργικό χειρισμό απαιτείται, σε όλο το μήκος του κατώτερου οισοφάγου, στην πρόσθια ή στην οπίσθια επιφάνεια του, χωρίς να περιορίζεται από τα πλευρά ή το στέρνο όπως συμβαίνει στην ανοικτή χειρουργική.

Εφόσον δεν χρειάζεται η μεγάλη τομή και το “τράβηγμα” των πλευρών, του στέρνου και του κοιλιακού τοιχώματος για να γίνει το χειρουργείο, ο ασθενής που χειρουργείται ρομποτικάδεν ταλαιπωρείται κατά την διάρκεια του χειρουργείου με αποτέλεσμα ο μετεγχειρητικός πόνος να μειώνεται στο ελάχιστο. Η Ρομποτική Χειρουργική είναι αναίμακτη χειρουργική, έτσι οι ασθενείς αποφεύγουν τους κινδύνους της μετάγγισης. Είναι επίσης “κλειστή” χειρουργική, γι’ αυτό ο κίνδυνος των μετεγχειρητικών λοιμώξεων είναι σχεδόν μηδενικός.

Σήμερα πλέον η χειρουργική κοινότητα παραδέχεται την υπεροχή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην αντιμετώπιση των καλοήθων παθήσεων του κατώτερου οισοφάγου.Είναι βέβαιον ότι όταν, στο προσεχές μέλλον, επιλυθούν τα προβλήματα κόστους και διαθεσιμότητας του συστήματος, η Ρομποτική Χειρουργική DaVinci θα γίνει η μέθοδος εκλογής για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801