Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Δωρεάν Χειρουργείο Μαστού σε κάτοικο ακριτικού νησιού

 

Όμιλος Ευρωκλινικής:
Δωρεάν Χειρουργείο Μαστού σε κάτοικο ακριτικού νησιού

O Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) που υλοποιεί, προσέφερε δωρεάν διερεύνηση και χειρουργική επέμβαση σε γυναίκα 73 ετών, μόνιμη κάτοικο Σύμης, η οποία διαγνώσθηκε με κακόηθες εύρημα στον μαστό στο πλαίσιο των προληπτικών ιατρικών ελέγχων που πραγματοποίησε η Axion Hellas σε κατοίκους των ακριτικών ελληνικών νησιών, με τη συμμετοχή ομάδας ιατρών και των νοσηλευτών της Ευρωκλινικής. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον κο. Μιχάλη Μαυρουδή, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών και την ομάδα του.

Η ασθενής που έχρηζε ευρείας ογκεκτομής αριστερού μαστού και λεμφαδενικού καθαρισμού πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα και παρακολουθείται από τον κο. Μαυρουδή και την ομάδα του για την μετεγχειρητική της πορείας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ όλα τα έξοδα της επέμβασης και νοσηλείας καλύφθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής.

Στη δράση της Axion Hellas, η οποία έλαβε χώρα από  4 έως 14 Μαΐου, στη Φολέγανδρο, τη Σύμη, την Χάλκη, την Αστυπάλαια και την Κίμωλο, διενεργήθηκαν συνολικά 2.471 εξετάσεις. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων των ακριτικών νήσων οι οποίοι στερούνται πρόσβασης σε ιατρικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία που να συμπεριλαμβάνουν ποικίλες ειδικότητες και παροχές υγειονομικών υπηρεσιών αντίστοιχων των εκάστοτε αναγκών τους.

Ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε : «Η Ευρωκλινική στέκεται στο πλάι των κατοίκων των ακριτικών νησιών δείχνοντας ενεργά την παρουσία της σε συνεργασία με την Axion Hellas σε τέτοιους είδους δράσεις, οι οποίες βάζουν πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης».

Ο κ. Μιχάλης Μαυρουδής, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε: «Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται και θέλουμε να δείξουμε το παρών σε όσους μπορούμε. Η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας είναι υπόθεση όλων μας».