Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ευρωκλινική: Πρωτοποριακό project για τη συντήρηση και την προστασία έργων τέχνης

Η Ευρωκλινική εγκαινιάζει ένα νέο πρωτοποριακό project προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες και στον τομέα της διατήρησης και προστασίας της  πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Με αφορμή τη μελέτη, συντήρηση και αποκατάσταση της μοναδικής σπουδαιότητας, εικόνας της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων του Υ.Π.Π.Ο.Α. ζητήθηκε η εξέταση της εν λόγω εικόνας με την βοήθεια της προηγμένης απεικονιστικής τεχνολογίας, αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού απλού ακτινογράφου.

Με τον τρόπο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να αναλυθεί ένα τόσο σημαντικό έργο με χρήση μη καταστρεπτικών μεθόδων εξέτασης και ανάλυσης με στόχο διαχρονική συντήρησή του.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με εντυπωσιακά αποτελέσματα  στα ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια της Ευρωκλινικής Αθηνών με υπεύθυνους εξέτασης και μελέτης  τον Διευθυντή του τμήματος κ. Βάκρινο Γεώργιο σε συνεργασία με την κα Μελίνα Φωτοπούλου, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων, τον συνεργάτη της κ. Αλέξανδρο Λέκκα και τον κ. Κωνσταντίνο Κιούση, Συντηρητή Έργων Τέχνης.