Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ευρωκλινική στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Ανακοινώθηκε η πρώτη αποκατάσταση γυναίκας με μαστεκτομή που αδυνατεί οικονομικά να προβεί στην επέμβαση αυτή, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στο Hilton-Athens, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς Σύνορα».

Η γυναίκα που επιλέχθηκε είναι μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού  «Άλμα Ζωής» και το κόστος της νοσηλείας και των υλικών της επέμβασης υποστηρίζεται χορηγικά από τον ΄Ομιλο της Ευρωκλινικής.

Η Ιατρική ομάδα με επικεφαλής πλαστικό χειρουργό ανέλαβε δωρεάν την χειρουργική αποκατάσταση και ιατρική παρακολούθηση της ασθενούς.

Η εκδήλωση, που έγινε για τον εορτασμό του κλεισίματος του Α΄ κύκλου – 2015 της παράστασης  «η άμυαλη Βιολέτα», είχε διπλό φιλανθρωπικό σκοπό : την ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης για τον ‘’Καρκίνο Μαστού Γυναικών & Ανδρών’’ καθώς και την αποκατάσταση γυναικών με οικονομικές ή ασφαλιστικές δυσκολίες μετά από μαστεκτομή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Nεκτάριος Ντουντουλάκης, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, συγγραφέας του έργου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων εθελοντών.

Οι ομιλητές ιατροί, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος-Ογκολόγος, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον καρκίνο και τα Κέντρα μαστού στην Ε.Ε., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινινής Εταιρείας, η Δρ Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ‘’Δικτύου Γυναίκες στην Ογκολογία΄΄ – W4O Hellas, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Ε.Ο.Π.Ε., η Δρ Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΑΚΟΣ (Καρκίνος – θεραπεία Σώματος & Ψυχής), αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της πρόληψης και έδωσαν ελπιδοφόρα ιατρικά στοιχεία για την καταπολέμηση της νόσου.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Θέατρο Αλκμήνη, τους  συντελεστές καθώς και 33 φορείς και συλλόγους ασθενών – υποστηρικτές της θεατρικής φιλανθρωπικής παράστασης «η άμυαλη Βιολέτα».