Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ευρωκλινική Παίδων: Προχωρά σε σημαντική δωρεά εμβολίων στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ευρωκλινική Παίδων

 Στηρίζει έμπρακτα τα παιδιά σε ανάγκη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχωρώντας σε σημαντική δωρεά εμβολίων

Πρόκειται για τη δεύτερη δωρεά εμβολίων μέσα στο 2020

Η Ευρωκλινική Παίδων, έχοντας σταθερά ως επίκεντρο το παιδί, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει να στηρίζει τον Oργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρίζοντας περισσότερα από 120 εμβόλια σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί από τον Ιούλιο του 2018 σε παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  στην Αττική, η Ευρωκλινική Παίδων παραμένει, ακόμα και μέσα στο 2ο κύμα της πανδημίας, πιστή στη δέσμευσή της, στηρίζοντας έμπρακτα την άμεση ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών που φροντίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα εμβόλια αυτά στην πλειοψηφία τους θα καλύψουν παιδιά σε ανάγκη έως 2 ετών, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόληψη της υγείας τους για δεκάδες σοβαρά και δυνητικά θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων κατά την 2η έξαρση της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν πρέπει να παραμένει ανεμβολίαστος πληθυσμός για κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δωρεά εμβολίων είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα στο 2020 για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Η Ευρωκλινική Παίδων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη δωρεάν χορήγηση των εμβολίων προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής κατά την επιδημία όταν τηρούνται όλες οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί για την αντιμετώπιση του και πρέπει να γίνεται έγκαιρα. Η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να μας οδηγήσει σε πιθανές επιδημίες άλλων νοσημάτων που έχουν εξαλειφθεί από τον κόσμο λόγω της χρήσης του εμβολίου. Και αυτό  βέβαια, στην επιδημία του κορονοϊού, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το Σύστημα Υγείας», δήλωσε η Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων κα Ελένη Τσάπρα.

Η κα Μητρογιώργου Μαρίνα, Παιδίατρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  δήλωσε: «Η Ευρωκλινική, διαχρονικά, βρίσκεται δίπλα στις δράσεις του Οργανισμού μας και στηρίζει έμπρακτα τα σπίτια που φιλοξενούνται τα παιδιά μας καθώς επίσης και τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που παρακολουθούνται στο πολυιατρείο μας στο κέντρο της Αθήνας. Ευχαριστούμε ένθερμα την Ευρωκλινική Παίδων για τη στήριξη που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της εμβολιαστικής κάλυψης όπως επίσης και σε ό,τι άλλο ιατρονοσηλευτικό χρειαστεί».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Για μία ακόμα φορά ευχαριστούμε θερμά την Ευρωκλινική για την υποστήριξή της. Η Ευρωκλινική στηρίζει με συνέπεια τα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας στην Αττική καλύπτοντας τις ιατρικές ανάγκες τους καθώς και τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που στηρίζουμε. Ιατρικές εξετάσεις, εμβόλια και πολλά άλλα, καλύπτονται χάρη στη σημαντική προσφορά της, πάντα άμεσα. Εν προκειμένω η Ευρωκλινική για μία ακόμα φορά, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, και μας διέθεσε 120 εμβόλια για τον βασικό εμβολιασμό παιδιών, που παρακολουθούμε ιατρικά και απολύτως δωρεάν στο Πολυϊατρείο του Οργανισμού μας. Με την Ευρωκλινική ενώνουμε δυνάμεις και μαζί επιτυγχάνουμε να παρέχουμε στα παιδιά όλα όσα έχουν ανάγκη και δικαιούνται. Σας ευχαριστούμε!».