Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ευρωκλινική Παίδων ιδρύει το πρώτο Ιδιωτικό Ιατρείο για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της εγκεφαλικής παράλυσης.

ιατρείο εγκεφαλικής παράλυσης

Η Ευρωκλινική Παίδων, ανακοινώνει την ίδρυση του πρώτου Ιδιωτικού Ιατρείου προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης αντιμετώπισης της εγκεφαλικής παράλυσης, σε συνεργασία με το Lund University Hospital της Σουηδίας.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, της οποίας στόχος είναι η στενή παρακολούθηση των παιδιών και η έγκαιρη ανίχνευση των επιπλοκών της νόσου μέσα από την προγραμματισμένη και συνεχή καταγραφή όλων των στοιχείων που αφορούν το καθένα από αυτά, από μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων όπως ορθοπαιδικοί χειρουργοί, παιδονευρολόγοι και φυσικοθεραπευτές.

Στο ιατρείο θα παρακολουθούνται παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση ή πιθανή εγκεφαλική παράλυση και εμφανίζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο μυοσκελετικό τους σύστημα κυρίως λόγω της σπαστικότητας. Η δυνατότητα πρόληψης αυτών των επιπλοκών και η αντιμετώπισή τους σε πρώιμο και ελεγχόμενο στάδιο είναι ζωτικής σημασίας στα πλαίσια της θεραπευτικής προσέγγισης ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση.

Το ιατρείο ταξινομεί και εντάσσει τα παιδιά στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και αντιμετώπισης,  CPUP-Cerebral  Pares  Uppfoljnings Program-Follow up  για την εγκεφαλική παράλυση, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Σουηδία από το 1994. Το CPUP, όπως τονίζει η κ. Αρετή Χουντή, ειδική ορθοπαιδικός της Ευρωκλινικής Παίδων, «είναι μια επαναστατική διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση και αποτελεί το μέλλον για τον τρόπο χειρισμού της εγκεφαλικής παράλυσης».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωκλινικής Παίδων, κ. Πέτρος Λούκας, δήλωσε: «Η ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού Ιατρείου προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης αντιμετώπισης της εγκεφαλικής παράλυσης μας κάνει πραγματικά περήφανους, γιατί ένας από τους βασικούς στόχους της κλινικής μας είναι η προσφορά ξεχωριστών και πρωτοποριακών υπηρεσιών στους μικρούς μας ασθενείς».