Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση των Υγειονομικών σχετικά με την Έμφυλη βία»

 Ο Όμιλος Ευρωκλινικής βάζει #STOP στον φαύλο κύκλο της Έμφυλης βίας!

 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ 

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση των Υγειονομικών σχετικά με την Έμφυλη βία», την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, 15.00-17.30.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού κόσμου για την ορθή διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας, όταν αυτά προσέρχονται στο νοσοκομείο. «O ρόλος των επαγγελματιών υγείας στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», «Η  έξαρση και η πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» και «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην πρόληψη των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας» είναι μερικά μόνο από τα θέμα που θα συζητηθούν. Την Ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους καταξιωμένες ομιλήτριες με πολυετή εμπειρία από το Hub Θεσσαλονίκης Women Act, την Γραμματεία Ισότητας Φύλων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων και την Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Oμοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων).

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η κα. Σοφία Μπεκατώρου OLY, Olympian Ιστιοπλοΐας, Δις Ολυμπιονίκης, Ψυχολόγος, καθώς και η κα. Σταυρούλα Γκρίτζαλη, Παλαίμαχη Μπασκετμπολίστρια, Νυν Προπονήτρια, Συνεργάτης ΕΣΟΑ, οι οποίες, καθεμία μέσα από τα δικά της βιώματα, θα ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά  στην πρόληψη και την υποστήριξη των ατόμων που έχουν υποστεί έμφυλη βία.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε σχετικά: «H Έμφυλη βία μας αφορά όλους. Γι’ αυτό και στον Όμιλο Ευρωκλινικής βοηθάμε να σπάσει επιτέλους η σιωπή και να μπει ένα μεγάλο στοπ σε αυτόν τον φαύλο κύκλο βίας.  Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε, όχι μόνο στην εξάλειψη, αλλά και στη σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών στον χώρο του νοσοκομείου τόσο από τους γιατρούς, όσο και από τους νοσηλευτές μας . Ελπίζουμε η δράση μας να αποτελέσει το παράδειγμα ώστε ο κλάδος μας να  ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί, αποτελώντας έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο 2106416139.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ