Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επετειακή Επιστημονική Ημερίδα

20 χρόνια Ευρωκλινική Παίδων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της Ευρωκλινικής Παίδων, πραγματοποιήθηκε η 18η Επετειακή Επιστημονική Ημερίδα της, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο, με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία πλήθους διακεκριμένων επιστημόνων της παιδιατρικής κοινότητας σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα .

Περισσότεροι από 250 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες παρακολούθησαν την ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, η οποία είχε ως κεντρικό άξονα τα  «Συνήθη παιδιατρικά προβλήματα: Σύγχρονες απόψεις». Καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων και προσκεκλημένοι ομιλητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν  ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης παιδιατρικής, ανάμεσα στα οποία «Οι Νευρολογικές εκδηλώσεις από τον Sars-CoV-2 στα παιδιά», «Τα ζώα ως αίτιο μετάδοσης ιογενών και παρασιτικών λοιμώξεων», «Δερματικές εκδηλώσεις συστηματικών νοσημάτων» κ.ά.

Στην επετειακή ημερίδα τιμήθηκαν με ειδικό βραβείο για την προσφορά τους και το ιδρυτικό έργο τους στην Ευρωκλινική Παίδων ο Παναγιώτης Λαγός,  Καθηγητής Παιδιατρικής και τέως Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας, η Θεοδώτα Λιακοπούλου Τσιτσιπή, τέως Δ/ντρια Παιδιατρικού Τμήματος ,ο Γεώργιος Μουσάτος, τέως Δ/ντης Παιδοχειρουργικού Τμήματος και η Μαρία Παπαδοπούλου, τέως Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

O Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Ευρωκλινικής Παίδων, της πρώτης ιδιωτικής παιδιατρικής κλινικής στην Αθήνα και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τιμούμε πρόσωπα ππου είχαν εξέχοντα ρόλο στην ίδρυση και λειτουργία της Ευρωκλινικής Παίδων και ξαναθυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές της πορείας μας μέχρι σήμερα».

Η Ελένη Τσάπρα, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε στον παιδιατρικό κόσμο, μετά από 2 χρόνια απόστασης λόγω της πανδημίας, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης παιδιατρικής, να τιμήσουμε εξαιρετικούς συναδέλφους, που συνέβαλαν στην εξέλιξη της Ευρωκλινικής Παίδων και να θυμηθούμε όμορφες στιγμές από τα παλιά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παιδιατρική κοινότητα για την επόμενη χρονιά με ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία, πάντα με επίκεντρο την καλή υγεία του παιδιού».

Δείτε ΕΔΩ το Επετειακό Βίντεο της Ευρωκλινικής Παίδων!

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από παλιότερες στιγμές και ημερίδες της Ευρωκλινικής Παίδων!

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές από τα 20 χρόνια της Ευρωκλινικής Παίδων!

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΗΜΕΡΙΔΑΣ