Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων

14η Επιστημονική Ημερίδα Ευρωκλινικής Παίδων

Το παιδί στο κέντρο των παιδιατρικών εξελίξεων

Η Ευρωκλινική Παίδων, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την παιδιατρική κοινότητα, πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία την 14η Επιστημονική της Ημερίδα, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» στην Αίγλη Ζαππείου.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και με τις ενδιαφέρουσες επιστημονικές τους παρουσιάσεις, καταξιωμένοι παιδίατροι αλλά και καθηγητές της Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Ευγένιος Τριβιζάς, Εγκληματολόγος – Συγγραφέας, ο οποίος άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην ημερίδα με μία σύγχρονη και επίκαιρη ομιλία.

Περισσότεροι από 300 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες έδωσαν το παρών και ενημερώθηκαν για επίκαιρα παιδιατρικά θέματα, τα οποία εμφανίζουν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για την παιδιατρική επιστήμη όσο και για την καθημερινή κλινική πράξη. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι παράγοντες που επηρεάζουν το άσθμα στην παιδική ηλικία, η διάγνωση και αντιμετώπιση δυσλιπιδαιμίας στα παιδιά, ο ρόλος του νεογνολόγου και παιδιάτρου στη διάγνωση των κληρονομικών μεταβολικών νοσημάτων, η παλινδρομική νόσος σε βρέφη και παιδιά κ.α.

Ο εγκληματολόγος-συγγραφέας κος Ευγένιος Τριβιζάς μετά την εμπνευσμένη ομιλία του συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Τα παραμύθια στοχεύουν στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια της φαντασίας, δύο από τις πιο παραμελημένες πλευρές της ανατροφής των παιδιών μας. Από τη σωματική και πνευματική υγεία τους εξαρτάται το μέλλον και η πρόοδος κάθε κοινωνίας. Είναι τιμή και χαρά μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος στην Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων και να απευθυνθώ σε ανθρώπους που αγαπάνε και φροντίζουν επιστημονικά το παιδί. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό και απαιτητικό έργο τους.»

Ο κος Ευγένιος Τριβιζάς, Εγκληματολόγος – Συγγραφέας τίμησε με την παρουσία του την 14η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων και καθήλωσε το κοινό με μία εμπνευσμένη ομιλία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ευρωκλινική Παίδων γιορτάζει 16 χρόνια πορείας στην Παιδιατρική φροντίδα. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, καθώς συμπληρώσαμε 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών και δεσμευτήκαμε να πορευτούμε δίπλα σε τρεις από τις μεγαλύτερες οργανώσεις με κέντρο το παιδί. Η 14η Επιστημονική μας Ημερίδα, εκτός από μία καλή ευκαιρία προσφοράς στην ενημέρωση της παιδιατρικής κοινότητας, αποτελεί επίσης θεμέλιο της προσπάθειάς μας να βρισκόμαστε ουσιαστικά κοντά στα παιδιά»

Πάνω από 300 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες γέμισαν την αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

Ο κ. Μιχαήλ Σούτης, Διευθυντής Παιδοχειρουργός και Τομεάρχης Παιδιατρικού Τομέα Ευρωκλινικής Παίδων δήλωσε ότι: «Κοινός στόχος των Επιστημονικών Ημερίδων που διοργανώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλουμε κι εμείς στη διάδοση της γνώσης της ιατρικής επιστήμης και στην πληρέστερη ενημέρωση της Παιδιατρικής κοινότητας».

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας και οι προσκεκλημένοι ομιλητές συνεισέφεραν στην μεγάλη επιτυχία της Ημερίδας

 

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της 14ης Επιστημονικής Ημερίδας της Ευρωκλινικής Παίδων