Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Σημαντική διάκριση για τον Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό και την Ομάδα του

Παιδοκαρδιολόγος Ανδρέας Πετρόπουλος

Η Ευρωκλινική διακρίνεται διαχρονικά για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών της, οι οποίοι διαπρέπουν και σε διεθνή κλίμακα. Πρόσφατα, ο Καθ. Αυξέντιος Καλαγκός, Διευθυντής του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ευρωκλινικής, και η ομάδα του, διακρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συγγενών Καρδιοπαθειών που πραγματοποιήθηκε στην Washington D.C.

Σε έναν κόσμο όπου η ιατρική έρευνα και η συνεχής εξέλιξη αποτελούν τον πυρήνα της ιατρικής κοινότητας, ο Καθ. Καλαγκός και η ομάδα του διακρίθηκαν για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση σε ένα πρόωρο μωρό με σπάνια Συγγενή Καρδιοπάθεια, μία περίπτωση που αποτελεί πρωτοπορία στον χώρο της ιατρικής.

Λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας του περιστατικού, η περίπτωση του δεν γινόταν αποδεκτή από την πλειονότητα των ιατρών καθώς το ποσοστό επιτυχίας της επέμβασης ήταν άγνωστο. Ο Καθ. Καλαγκός ανέλαβε τον μικρό ασθενής ο οποίος γεννήθηκε 33 εβδομάδων με βάρος 2.070γρ και χειρουργήθηκε με επιτυχία σε διορθωμένη ηλικία 3 μηνών και με βάρος 2.970 γρ!

Έγινε ολική διόρθωση σε διακοπτόμενο αορτικό τόξο τύπου ΙΙΙ, σύγκλειση αορτοπνευμονικού παραθύρου τύπου Ι και μεταφορά της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας από την πνευμονική αρτηρία και σύνδεσή της στη φυσική της θέση στον αορτικό δακτύλιο.

Αυτό αποτελεί εξαιρετική επίδοση στον τομέα της παιδιατρικής καρδιοχειρουργικής. Η παρουσίαση αυτής της εξαιρετικής περίπτωσης έγινε από τον στενό συνεργάτη του κύριου Καλαγκού, τον Παιδοκαρδιολόγο Ανδρέα Πετρόπουλο και διακρίθηκε ανάμεσα σε 2697 ανακοινώσεις από 117 χώρες, αναδεικνύοντας την υψηλή εμπειρογνωμοσύνη της ομάδας του Τμήματος Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ευρωκλινικής.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η ιατρική κοινότητα συνεχίζει να προοδεύει και να καθορίζει νέα πρότυπα στην υγειονομική φροντίδα.