Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

H Ευρωκλινική στους κορυφαίους για την Εταιρική Υπευθυνότητα στην Ελλάδα!

 Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής κατάφερε να περάσει από την θεωρία στην πράξη, ξεχώρισε και βρέθηκε ανάμεσα στις 35 κορυφαίες εταιρείες που συμβάλλουν έμπρακτα στη διαμόρφωση της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας  το πρόγραμμά του στο αντίστοιχο συνέδριο που διοργάνωσε το Marketing Week, της Boussias Communications  στο Maroussi Plaza στις 27 Φεβρουαρίου.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, η Διοίκηση του Ομίλου Ευρωκλινικής, προχώρησε σε μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία επιλέγοντας να προσφέρει το αγαθό που γνωρίζει καλύτερα, την υγεία, στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, το παιδί.

 

Για πρώτη φορά, τρεις από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές Προστασίας του Παιδιού στην Ελλάδα, βρέθηκαν κάτω από την ίδια «ομπρέλα» φροντίδας καθώς από την 1η Ιουλίου 2018 η Διοίκηση του Ομίλου Ευρωκλινικής, δεσμεύτηκε να καλύπτει κάθε χρόνο όλες τις προληπτικές και διαγνωστικές παιδιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται  στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και «Του Χαμόγελου του Παιδιού», στην Αττική.

 

Τα οφέλη της ενέργειας αυτής για την κοινωνία και το παιδί είναι πολλαπλά:

  • Ιατρική κάλυψη και πρόληψη ασθενειών σε περισσότερα από 1.1οο παιδιά. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν ταλαιπωρηθεί σωματικά και ψυχικά από ενδοοικογενειακές καταστάσεις. Και οι τρεις οργανισμοί φιλοξενούν παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και η εξασφάλιση της υγείας τους, ώστε να αισθάνονται δυνατά είναι πρωτεύον στόχος.
  • Υπηρεσίες υγείας αξίας άνω των 500.000€ και εξασφάλιση ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά που είναι ανασφάλιστα. Σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται, πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους ασφαλιστική κάλυψη, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην εύρεση πόρων για την εξασφάλιση της παιδιατρικής τους κάλυψης.
  • Πρόληψη ασθενειών σε παιδιά με σοβαρές εκ γενετής παθήσεις και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Κάποια παιδάκια που στηρίζονται από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πάσχουν από εκ γενετής παθήσεις. Η εξασφάλιση της υγείας τους όσον αφορά στο ανοσοποιητικό τους, είναι μέγιστης σημασίας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η πορεία των προγραμμάτων που παρακολουθούν.
  • Παροχή όλων των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων για τα παιδιά που με εισαγγελική εντολή απομακρύνονται από τους γονείς τους, προκειμένου να εισέλθουν στις δομές των τριών αυτών οργανισμών. Για την εισαγωγή παιδιών στις δομές των οργανισμών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο ιατρικός τους έλεγχος.
  • Εξασφάλιση ετήσιου προληπτικού παιδιατρικού ελέγχου σε παιδιά σχολικής ηλικίας, τότε που συνήθως διαγνώσκονται προβλήματα όρασης ή μυοσκελετικά ζητήματα. Τα περισσότερα από 1000 παιδιά έχουν τώρα λύσει το θέμα του παιδιατρικού αυτού ελέγχου.
  • Παροχή εξειδικευμένων εξετάσεων για τη θεραπεία προϋπαρχουσών ασθενειών, όπως μαγνητικές, αξονικές, αιματολογικές και ορμονικές εξετάσεις.

Το σημαντικότερο όμως όφελος αυτής της ενέργειας είναι ότι για πρώτη φορά το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η  ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ και η ‘Κιβωτός του Κόσμου’ ενώθηκαν κάτω από τη φροντίδα του Ομίλου Ευρωκλινικής και πλέον συνεχίζουν το έργο τους για την ολοκληρωμένη στήριξη παιδιών. Έτσι λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα που οι τρεις αυτοί οργανισμοί αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών ενώ τώρα έχουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στο έργο τους που είναι η επούλωση των ψυχικών πληγών των παιδιών, ώστε να εξελιχθούν σε νέους με όρεξη για ζωή.

Η κα. Εύα Τσιλίκουνα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου Ευρωκλινικής στην παρουσίασή της στη σχετική εκδήλωση και αναλύοντας τη στρατηγική και τη φιλοσοφία πίσω από την ξεχωριστή δράση του Ομίλου ανέφερε: «Πιστεύουμε πως κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται επιτυχώς στο χώρο της οφείλει να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος αυτών που πέτυχε. Με αυτή τη πρωτοβουλία του Ομίλου Ευρωκλινικής περισσότερα από 1.100 ανασφάλιστα και ταλαιπωρημένα παιδιά αποκτούν ιατρική κάλυψη και απεριόριστη πρόσβαση σε παιδιατρικούς ελέγχους και εξειδικευμένες εξετάσεις. Είμαστε υπερήφανοι που οι τρείς αυτοί οργανισμοί μας επέλεξαν για να συνδράμουμε στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.