Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

10 συμβουλές για σωστή διατροφή μετά το Πάσχα!

διατροφή Πάσχα
  1. Λέμε όχι σε εξαντλητικές δίαιτες ή σε διάφορες δίαιτες express.

Τέτοιου είδους δίαιτες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας, αφού μπορούν να προκαλέσουν αδυναμία, υπόταση, διατροφικές ελλείψεις σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αναιμία, πτώση του ανοσοποιητικού, επιβράδυνση του βασικού μεταβολικού ρυθμού και συνεπώς να μειώσουν τις καύσεις μας και να προκαλέσουν απώλεια μυϊκής μάζας και υγρών αντί για λίπους.

 

  1. Τρώμε πάντα πρωινό!

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό που θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό μας και μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο διάστημα. Αμέτρητες έρευνες άλλωστε έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα ενός ισορροπημένου πρωινού στην απώλεια βάρους. Προσπαθούμε να επιλέγουμε άπαχα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυριά), δημητριακά, νιφάδες βρώμης, πίτουρο βρώμης, ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης, αυγά και φρέσκους φυσικούς χυμούς.

 

  1. Είμαστε κοντά στο πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής.

Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στο πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής που είναι πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, όσπρια, λαδερά, άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο και ψάρι έναντι του κόκκινου κρέατος και των επεξεργασμένων τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη  και αλάτι.

 

  1. Συνοδεύουμε πάντα το γεύμα μας με σαλάτα.

Συνοδεύουμε πάντα το γεύμα μας με ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι, ρόκα, λάχανο, αγγούρι, πιπεριές) ή βραστά (κολοκύθια, μπρόκολο, χόρτα, κουνουπίδι) ή ψητά λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνες). Οι φυτικές ίνες των λαχανικών εκτός του ότι μας βοηθούν στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, μας προκαλούν γρήγορο κορεσμό και άρα μας βοηθούν στο να καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες. Να θυμάστε! Όσο πιο πολύχρωμη είναι η σαλάτα μας τόσο πιο πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες περιέχει.

  1. Δεν παραλείπουμε ποτέ γεύματα μέσα στην ημέρα.

Τα συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα δίνουν ενέργεια στον οργανισμό και βοηθούν στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος.

Προσπαθούμε να μην παραλείπουμε γεύματα μέσα στην ημέρα μας πιστεύοντας πως έτσι θα «γλιτώσουμε» θερμίδες και άρα θα χάσουμε περισσότερο βάρος και γρήγορα. Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να φάμε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα.

Μπορούμε να επιλέγουμε για σνάκ ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους), φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, χουρμάδες), cream crackers ολικής άλεσης ή κάποια φρυγανιά με λίγο cottage cheese ή αυγό βραστό ή ρυζογκοφρέτες ή γιαούρτι με λίγο μέλι ή κάποια bar δημητριακών.

  1. Επιλέγουμε κάτι ελαφρύ για το βράδυ.

Αφού έχουμε καταναλώσει το κυρίως μας γεύμα το μεσημέρι καλό θα είναι το βραδινό μας να είναι 3 ώρες τουλάχιστον πριν τον ύπνο μας και να αποτελείται από ελαφριές επιλογές. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να έχουμε καλύτερο και πιο ελαφρύ ύπνο. Aποφεύγουμε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και αλάτι όπως πίτσες, καρμπονάρες, γλυκά, μακαρόνια με παχιές σάλτσες.

Μερικά παραδείγματα για ελαφριές επιλογές βραδινού γεύματος μπορεί να είναι ένας ντάκος με παξιμάδι χαρουπιού ή κριθαρένιο, ντομάτα και cottage cheese ή μία ελαφριά ομελέτα με λαχανικά ή τορτίγια με τυρί και λαχανικά ή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς ή κάποια τονοσαλάτα με πράσινα φρέσκα λαχανικά, καλαμπόκι και croutons.

 

  1. Λέμε όχι στις μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Περιορίζουμε την κατανάλωση του αλατιού στο πιάτο μας καθώς και σκληρών τυριών, αλλαντικών και κονσερβοποιημένων και επεξεργασμένων τροφίμων που είναι πλούσια σε λιπαρά αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή κατακράτησης υγρών και άρα του αισθήματος φουσκώματος και δυσφορίας.

 

  1. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό!

Δεν θα πρέπει να αισθανθούμε το αίσθημα της δίψας για να πιούμε νερό, αυτό θα είναι σημάδι πως είμαστε αφυδατωμένοι. Η σωστή ενυδάτωση βοηθάει στην αποβολή τοξινών από το σώμα μας, καθώς επίσης συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Προσπαθείτε να πίνετε 1 με 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε σας γεύμα, αυτό θα σας βοηθήσει στο να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και άρα να αποφύγετε περιττές θερμίδες. Πέρα από το νερό μπορείτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας με ροφήματα όπως, πράσινο τσάϊ, χαμομήλι, μέντα, καφές, μη επεξεργασμένοι φυσικοί χυμοί καθώς και με διάφορες σούπες.

 

  1. Υπερκατανάλωση υγιεινών τροφών.

Οι υγιεινές-ελαφριές τροφές (φρούτα, φυσικοί χυμοί, ξηροί καρποί, προϊόντα Light όπως τυριά και γαλακτοκομικά, προϊόντα με γλυκαντικά) δεν είναι απαραίτητα και διαιτητικές και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους. Ποτέ δεν ξεχνάμε την φράση «Παν Μέτρον Άριστον».

 

  1. Σωματική δραστηριότητα

Γυμναστείτε! Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και στην διατήρηση της μυϊκής μάζας του σώματος, ενώ βελτιώνει και την καρδιαγγειακή ικανότητα. Επιπρόσθετα η φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην παραγωγή ενδορφινών από τον εγκέφαλο γεγονός που συμβάλλει στο να νιώθετε ψυχολογικά καλύτερα.

Συνδυάζουμε λοιπόν την σωστή και ισορροπημένη διατροφή μας με κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας όπως δυναμικό περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι ή κάποιο αγαπημένο άθλημα, yoga, pilates κτλπ για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.  Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε το μεταβολισμό μας να λειτουργήσει πιο γρήγορα και άρα θα επιτύχουμε απώλεια βάρους και συγκεκριμένα λίπους.

 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801