Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Αβοκάντο: 9 οφέλη για την Υγεία μας!

αβοκάντο

Μήπως θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε την προσθήκη του αβοκάντο στο πρόγραμμα της διατροφής σας;

Η απάντηση είναι σίγουρα ΝΑΙ!

Ποια είναι τελικά τα οφέλη στον οργανισμό μας από την κατανάλωση του αβοκάντο;

Όλο και περισσότερες νέες επιστημονικές έρευνες συσχετίζουν την κατανάλωση του αβοκάντο με μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής και στεφανιαίας νόσου και το καθιστούν ως ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα με καρδιοπροστατευτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Πιο συγκεκριμένα το αβοκάντο:

  1. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, ψαυδάργυρο που βοηθούν στην μείωση της ολικής χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και της κακής χοληστερίνης (LDL) στο αίμα.
  2. Είναι πλούσιο σε καροτενοειδή (λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, α- και β-καροτίνη), που συμβάλλουν στην υγεία των ματιών και προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κυλίδος, μία πάθηση που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση κυρίως στους ηλικιωμένους.
  3. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που συμβάλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας.
  4. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ένα σημαντικό μέταλλο που Συμβάλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει το κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και προστατεύει τη σωστή λειτουργία των νεφρών. Συγκεκριμένα, τα 100γρ. αβοκάντο μας δίνουν το 14% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε κάλιο, περισσότερο από αυτό που μας δίνουν οι μπανάνες.
  5. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερο χρονικό διάστημα, βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
  6. Βελτιώνει την επιδερμίδα αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β, C, και Ε οι οποίες βιταμίνες είναι γνωστές για τις ενυδατικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες αφού βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων της.
  7. Επιταχύνει τον μεταβολισμό και μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος, το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο.
  8. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών και να μειώσει τον κίνδυνο κατάγματος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Κ.
  9. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Προσοχή όμως! Δεν ξεχνάμε να καταναλώνουμε με μέτρο το αβοκάντο αφού μας αποδίδει αρκετές θερμίδες και συγκεκριμένα ένα μέτριο αβοκάντο μας δίνει περίπου 350 θερμίδες. Μέχρι ½ ενός μέτριου avocado μέσα στη σαλάτα μας καθημερινά είναι αρκετό ώστε να επωφεληθούμε από την θρεπτική του αξία χωρίς νε επιβαρυνθούμε με επιπλέον θερμίδες.

Εύκολες και έξυπνες Ιδέες για το πώς να το καταναλώστε:

  • Σε τορτίγια ολικής αλέσεως μαζί με τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, φέτες σολομού καπνιστού, στικς αγγουριού, πολύχρωμες πιπεριές, άνηθο και sauce γιαουρτιού.
  • Πάνω σε μια φέτα ψωμί πολύσπορο μαζί με τυρί κρέμα, αυγό και λίγα ντοματίνια σαν ένα υγιεινό και γευστικό ενδιάμεσο σνακ.
  • Σαν smoothie στο μπλέντερ με μία παγωμένη μπανάνα, μισό αβοκάντο, χυμό από δυο πορτοκάλια 1 κ. σ. μέλι και κουρκουμά.
  • Σε σαλάτα με μαρούλι, iceberg, πορτοκάλι, μια κουτάλια ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
  • Όταν είναι αρκετά ώριμο μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό guacamole και μέσα να βουτήξουμε sticks λαχανικών (αγγούρι, καρότο, πιπεριές πολύχρωμες) σαν ένα ελαφρύ snack.
  • Μία επίσης γευστική και θρεπτική εκδοχή είναι να το προσθέσετε κομμένο σε κυβάκια μέσα σε σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, σπόρια ροδιού, φασόλια μαυρομάτικα ή χάντρες ή ρεβίθια, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκο λεμόνι.
  • Σε κυβάκια σε σαλάτα με κινόα, μπρόκολο, lime, ginger, πολύχρωμες πιπεριές και δυόσμο.
  • Προσθέστε το μέσα στην ομελέτα σας ή στα scrambled αυγά ή ακόμα και μέσα σε γλυκά αντί για βούτυρο.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801