Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Αφροδισιακές τροφές…υπάρχουν τελικά

αφροδισιακές-τροφές

Η ετοιμολογία των λέξεων αφροδισιακές τροφές έχει σαν ρίζα της τη Θεά Αφροδίτη που κατά την ελληνική μυθολογία και θρησκεία ήταν η Θεά της ομορφιάς, του έρωτα και της τεκνοποίησης.

Οι αφροδισιακές τροφές είναι τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες τα οποία αυξάνουν τη ερωτική διάθεση, προκαλούν διέγερση και βοηθούν την διαδικασία της αναπαραγωγής. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα τα επέλεγαν ακόμα και οι πρόγονοί μας από την αρχαιότητα αφού πίστευαν πως ήταν ευεργετικά και μεγάλωναν την ερωτική τους επιθυμία. Θεωρούσαν πως το φαγητό πρέπει να αποτελεί μiα τελετουργία και τα συνόδευαν πάντα με μουσική, ποιήματα και κρασί προκείμενου να ετοιμάσουν μία πολύ όμορφη και ερωτική ατμόσφαιρα.

Ποιες είναι οι αφροδισιακές τροφές; 

Ας δούμε λοιπόν τώρα, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς αφροδισιακές τροφές.

  1. Μύδια, στρείδια και όστρακα. Αποτελούν πλούσια πηγή ψευδαργύρου, ενός μετάλλου που δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως ο «βασιλιάς των σεξουαλικών ορμονών» καθώς σχετίζεται με τη γονιμότητα και την σεξουαλική επιθυμία. Ειδικά στους άντρες, έχει φανεί πως ο ψευδάργυρος βελτιώνει την παραγωγή του σπέρματος και αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα. Επιπλέον τα θαλασσινά αποτελούν ισχυρή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, καλή πηγή νιασίνης (Vit. B3), που βοηθά στην διαστολή των άκρων του αγγειακού συστήματος και συνεπώς έχει τη δυνατότητα να προκαλεί καλύτερη αιμάτωση στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα.

 

  1. Σοκολάτα. Αναμφίβολα η σοκολάτα και κυρίως αυτή με 70% περιεκτικότητα σε κακάο έχει φανεί από πολυάριθμες μελέτες πως έχει αντιοξειδωτική δράση, ωφελεί την καρδιαγγειακή και εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύει το αίσθημα ευφορίας, ελαττώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει την μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα.  Πιο Συγκεκριμένα με την κατανάλωση της σοκολάτας η παραγωγή των δύο χημικών ενώσεων της φαινυλαιθυλαμίνης και της σεροτονίνης στο αίμα αυξάνονται με αποτέλεσμα να εκκρίνονται ενδορφίνες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση. Απολαύστε την λοιπόν χωρίς ενοχές και αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε την αφροδισιακή δράση της συνδυάστε την με αμύγδαλα.

 

  1. Ξηροί καρποί. Πλούσιοι σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλουν στη παραγωγή σεξουαλικών ορμονών (τεστοστερόνης, οιστρογόνων), στη καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και της σεξουαλικής υγείας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η βιταμίνη Ε προτείνεται στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας.

 

  1. Αβοκάντο. Ένα τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχει αποδειχτεί από έρευνες πως ενισχύει το αναπαραγωγικό σύστημα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες εντάσσοντάς το κι αυτό στις αφροδισιακές τροφές.

 

  1. Μέλι. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούμε τον όρο «μήνα του μέλιτος» όταν αναφερόμαστε στην πιο όμορφη περίοδο ενός ζευγαριού μετά το γάμο. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ συγχρόνως συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Η γλυκιά του οσμή και γεύση δίνει το αίσθημα της καλής διάθεσης και αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

 

  1. Σπαράγγια. Ανήκουν κι αυτά στις αφροδισιακές τροφές καθώς περιέχουν ανθοκυανίνες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες καθώς και βιταμίνη Ε που βοηθά στη παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης στις γυναίκες και στους άνδρες αντίστοιχα.

 

  1. Κόκκινο κρασί. Πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθά στην διαστολή των άκρων του αγγειακού συστήματος. Η κατανάλωση του κρασιού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί ένα αίσθημα χαλάρωσης, διώχνει τις αναστολές, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει να απολαύσουμε τη στιγμή. Να επισημάνουμε πως συστήνεται 1 με 2 ποτήρια κρασί και όχι παραπάνω προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες και να μην υπάρξουν παρενέργειες από την υπερβολική του κατανάλωση όπως, επιβράδυνση της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος, υπνηλία και στυτική δυσλειτουργία.

 

  1. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη ως βασικό συστατικό, συμμετέχει σε διάφορες διεργασίες στον οργανισμό μας. Οι πιο σημαντικοί νευροδιαβιβαστές για τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη διέγερση και επιθυμία, η ακετυλοχολίνη, η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη, αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνες γι’ αυτό και χρειάζονται πρωτεϊνούχες τροφές όπως, το ψάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ολιστική ψυχοσυναισθηματική μας υγεία, καθώς και η αγάπη, ο θαυμασμός και η επιθυμία για τον σύντροφό μας είναι στοιχεία που συμβάλλουν αναμφίβολα στην ερωτική μας διάθεση. Επιπρόσθετα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αναγκαιότητα του να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να τον αποδεχόμαστε, να τον αγαπάμε, να αντιμετωπίζουμε το στρες με υγιείς συνήθειες όπως να κοιμόμαστε επαρκώς, να τρεφόμαστε σωστά, να διατηρούμε ένα υγιές βάρος και να ασκούμαστε συστηματικά. Μήπως τελικά όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα καλύτερα αφροδισιακά;

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801