Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

3D Βλεφαροπλαστική

Τα βλέφαρα καθώς και η περιοχή γύρω από τα μάτια αποτελούν πρώιμα σημεία γήρανσης του ανθρώπινου προσώπου. Μετά την ηλικία των 30 οι αλλαγές οι οποίες εμφανίζονται σταδιακά είναι η προοδευτική απώλεια όγκου (λίπος) στην περιοχή των κάτω βλεφάρων, η προβολή του ενδοκογχικού λίπους (σακούλες) στα κάτω βλέφαρα καθώς και η εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Η όψη αρχίζει να χάνει τη νεανική της εμφάνιση και το κουρασμένο θλιμμένο βλέμμα αποτελεί γεγονός.

Συγχρόνως στο άνω βλέφαρο υπάρχει περίσσεια δέρματος (δερματοχάλαση) καθώς και η προβολή του λίπους στην άνω ΕΣΩ γωνία του κάθε άνω βλεφάρου. Επίσης, ο οστέινος σκελετός γύρω από το μάτι υπεροκόγχια – υποκόγχια χώρα έχει απολέσει το λίπος καθώς και το κολλαγόνο του υπερκείμενου δέρματος με αποτέλεσμα αυτή η απώλεια όγκου γύρω από τα μάτια να προκαλεί όλες αυτές τις αλλαγές και η περιοχή γύρω από τα μάτια να φαίνεται γερασμένη και κουρασμένη.

Σε αντίθεση με τη νεαρή ηλικία, όπου η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ογκομετρικά πολύ πιο γεμάτη, το πάχος στο πλάι του φρυδιού είναι πολύ πιο μεγάλο και δεν σκιαγραφείται ο οστέινος σκελετός. Όλες αυτές οι προοδευτικές αλλαγές στην περιοχή των ματιών αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της αρχόμενης γήρανσης του ανθρώπινου προσώπου οι οποίες συνοδεύονται και από άλλες αλλαγές στο κεντρικό και περιφερικό οβάλ του προσώπου καθώς και στο λαιμό.

Η σύγχρονη επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν αφορά μόνο την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους των άνω και κάτω βλεφάρων. Αφορά κυρίως την ανανέωση και αναγέννηση της περιοφθαλμικής χώρας με μία επέμβαση η οποία ακούει στο όνομα άνευ τομών 3D βλεφαροπλαστική (3D no incision blepharoplasty). Πρόκειται για τη μόνη μέθοδο που εξαφανίζει τo γήρας και την κούραση από την περιοχή των ματιών, αναδεικνύοντας ένα πολύ πιο νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα και πρόσωπο. Όσο πιο πρωτοπόρος είναι ο Πλαστικός Χειρουργός στην ανανέωση της περιοφθαλμικής χώρας, τόσο αυτό εγγυάται την ασφάλεια του αποτελέσματος και την πραγματική ανανέωση της περιοχής των ματιών.

Η κλασική άνω και κάτω βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με την αφαίρεση δέρματος και λίπους από το άνω και κάτω βλέφαρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από το άνω και κάτω βλέφαρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ανανεώνει το βλέμμα και εξαφανίζει τα σημάδια της γήρανσης γύρω από τα μάτια.

Το αντίθετο μάλιστα. Η αφαίρεση δέρματος και λίπους, δηλαδή όγκου, γύρω από τα μάτια σε ένα πρόσωπο το όποιο γερνά, το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο γερασμένο, διότι μέσω της επέμβασης αυτής αφαιρείται ακόμη περισσότερος όγκος γύρω από τα μάτια. Έτσι, το πρόσωπο φαίνεται ακόμη πιο άδειο. Τα νεανικά πρόσωπα έχουν ομοιόμορφη κατανομή όγκου γύρω από τα μάτια. Έτσι το υπερόφρυο τόξο (φρύδι) φαίνεται παχύ (και όχι άδειο) και η περιοχή των κάτω βλεφάρων είναι ομοιόμορφη, γεμισμένη, χωρίς ρυτίδες και χωρίς την ύπαρξη σακουλών.

Η περιοχή γύρω από το άνω και γύρω από το κάτω βλέφαρο κατά την διάρκεια της γήρανσης γερνά σε 3 διαστάσεις, δηλαδή κατά τον κάθετο και οριζόντιο άξονα και συγχρόνως λόγω της απώλειας όγκου (λίπους) γύρω από την περιοφθαλμική περιοχή κατά τον προσθιοπίσθιο άξονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στη διάρκεια της γήρανσης η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι άδεια και τα βλέφαρα και τα φρύδια χαλαρά και πτωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και θλιμμένο.

Αυτό είναι και το μυστικό της διενέργειας της 3D βλεφαροπλαστικής.

Σκοπός της επέμβασης δεν είναι να αφαιρέσει μόνο δέρμα και λίπος, αλλά κυρίως να ανανεώσει και να εξαλείψει όλα τα αισθητικά προβλήματα της περιοφθάλμιας περιοχής.

Η επέμβαση συνδυάζει για το κάτω βλέφαρο την χωρίς τομή προσπέλαση (ενδοεπιπεφυκοτική προσπέλαση) που πραγματοποιείται από την μέσα και κάτω εσωτερική επιφάνεια του ματιού, με την οποία αναδιατάσσεται το λίπος που προβάλλει (σακούλες) και συγχρόνως την προσθήκη λίπους στην υποκόγχια περιοχή του πρόσωπου (κάτω από το κάτω βλέφαρο).

Η επέμβαση της Βλεφαροπλαστικής επιτυγχάνει:

  1. Την εξάλειψη της περίσσειας του  δέρματος και την προπέτεια λίπους του άνω βλέφαρου
  2. Την εξάλειψη της  περίσσειας του  δέρματος και την προπέτεια λίπους του κάτω βλέφαρου
  3. Αποκαθιστά την έλλειψη όγκου στην περιοχή του φρυδιού (υπερόφρυο τόξο) καθώς και την έλλειψη όγκου στην υποκόγχια (κάτω βλέφαρο) χώρα
  4. Αναζωογονεί και αναγεννά όλη την περιοφθαλμική περιοχή με την ομογενοποίηση της περιοχής του κάτω βλέφαρου και της παρειάς
  5. Χαρίζει νεανικό ξεκούραστο βλέμμα
  6. Δεν αλλοιώνει το σχήμα των ματιών
  7. Ανορθώνει το πλάγιο μέρος του φρυδιού

Η επέμβαση της άνευ τομών 3D βλεφαροπλαστικής, τόσο για το άνω όσο και για το κάτω βλέφαρο, είναι αιχμή του δόρατος στην αισθητική χειρουργική της περιοφθάλμιας χώρας.

Η επέμβαση αυτή εξαφανίζει όλες τις αισθητικές δυσμορφίες των άνω και κάτω βλεφάρων και γυρίζει το ρολόι του χρόνου 10-15 χρόνια πίσω.

Η πρωτοπορία του πλαστικού χειρουργού στην αισθητική χειρουργική του προσώπου, εγγυάται για την ασφάλεια της επέμβασης, καθώς και για το κορυφαίο αισθητικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί.

Διευθυντής Πλαστικός Χειρουργός, Ευρωκλινική Αθηνών


    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801