Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Face Lift

Ο χρόνος μπορεί να είναι αδυσώπητος σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή μας, μπορεί όμως να καθυστερήσει αισθητά στο να αναδείξει τα όχι και τόσο ελκυστικά στοιχεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τις σύγχρονες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, τόσο με τις μη επεμβατικές τεχνικές, όσο και με το ιδιαίτερα δημοφιλές full face lift.

Το λίφτινγκ αποτελεί την ιδανική επέμβαση εάν θέλουμε να γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω. Το επιλέγουμε όταν κρίνουμε πως οι μη επεμβατικές θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό, laser) δεν θα έχουν αποτέλεσμα και δεν μας αρκεί η απαλλαγή από κάποιες ρυτίδες  αλλά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη γενικότερη χαλάρωση του δέρματος και των μυών του προσώπου, τις πτυχές, και τις βαθιές ρυτίδες και να δώσουμε στο πρόσωπο σφριγηλότητα και νεανικότητα.

 

 ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ FACE – LIFT;

Η κάθε ηλικία έχει το δικό της face lift με τη διάκριση να γίνεται ανάμεσα σε soft και full face lift που αναζωογονεί μέτωπο, μάτια, πρόσωπο και λαιμό, δίνοντας πίσω τη χαμένη νεανικότητα και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.  Το soft lift περιλαμβάνει τα ίδια σημεία, με εξαίρεση την αναζωογόνηση του λαιμού, ενώ πάντα ο στόχος είναι το πρόσωπο μετά την επέμβαση να δείχνει φυσικά πιο «φρέσκο», ξεκούραστο και με νεανική εμφάνιση.

Για να υποβληθεί ένας ασθενής σε facelift, πρέπει να έχει παρουσιαστεί χαλάρωση στο πρόσωπο. Η ηλικία που ένα πρόσωπο αρχίζει να χαλαρώνει είναι η δεκαετία των 40 περίπου. Όσο πιο μικρός σε ηλικία είναι ο ασθενής που υποβάλλεται στην επέμβαση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια του αποτελέσματος και τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Το νεανικό δέρμα και οι νεανικοί ιστοί ανταποκρίνονται καλύτερα, αρχικά στο χειρουργείο και αργότερα, διατηρούν το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Αντιστρόφως, όσο πιο μεγάλες είναι οι βλάβες που έχει επιφέρει η γήρανση, τόσο πιο αισθητή η διαφορά μετά το χειρουργείο.

Οι πιο σημαντικές περιοχές διόρθωσης του προσώπου στο full face lift είναι η ρινοπαρειακή, η κροταφική, η ζυγωματική, το περίγραμμα και τέλος ο λαιμός, ιδιαίτερα δε χαμηλά προς το στέρνο, που αποτελεί και το πλέον «δύσκολο» σημείο.

 

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ FACE – LIFT;

Ολιστική αντιμετώπιση της γήρανσης: Το facelift διορθώνει όλες τις αισθητικές υποομάδες του προσώπου ταυτόχρονα, δηλαδή το μέτωπο, την περιοχή γύρω από τα μάτια, τις παρειές και το λαιμό, με αποτέλεσμα να συνυπάρχουν αρμονικά, διότι, συνήθως, συνοδεύεται από βλεφαροπλαστική ή κροταφικό lift.

Πλήρης “αναγέννηση” του δέρματος: Παράλληλα με τα σημάδια της χαλάρωσης και της πτώσης αποκαθιστά και την ποιότητα του δέρματος, βελτιώνοντας την υφή και την τυχόν ατροφία του, με τη συνέργεια μη επεμβατικών τεχνικών, όπως έγχυση αυτόλογου λίπους, μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα, υαλουρονικό οξύ, laser ή peeling.

Θεαματικά και συγχρόνως φυσικά αποτελέσματα: Το σημαντικότερο που επιτυγχάνεται με τις καινούργιες τεχνικές είναι η ανάρτηση του μυϊκού υποστρώματος του προσώπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χρονική διάρκεια του lifting να αυξάνεται εντυπωσιακά αλλά περισσότερο να ευνοείται η φυσικότητα στην εμφάνιση του lifting προσώπου. Το λίφτινγκ αντιμετωπίζει την πτώση των μαλακών μορίων και τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού. Επιτυγχάνει τη διαμόρφωση και το «γέμισμα», όπου χρειάζεται, του προσώπου και την επαναφορά του γωνιώδους περιγράμματός του, την αναδιαμόρφωση της πληρότητας των ζυγωματικών και τη διόρθωση της ασυμμετρίας του σχήματος του προσώπου. Χάρη στις βελτιωμένες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής και την καλύτερη μελέτη του δέρματος, οι σύγχρονοι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να πετύχουν ένα απόλυτα φυσικό και διακριτικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΝΑ FACE LIFT;

Όποιος επιλέξει το FaceLift έχει καλύτερη εμφάνιση για το υπόλοιπο της ζωής του. Βέβαια μετά το πέρας 10 ετών από το χειρουργείο η εμφάνιση δεν είναι τόσο καλή όσο τα πρώτα χρόνια, γιατί ο χρόνος δεν σταματά και συνεχίζουμε να γερνάμε.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ FACE – LIFT+

Οι πιο σύγχρονες τεχνικές FaceLift  είναι το σύνθετο ή composite facelift, το SMAS lift και το MACS-lift, οι οποίες  προσφέρουν τα φυσικότερα αισθητικά αποτελέσματα.

 

Σύνθετο λίφτ ή composite facelift

Με το σύνθετο ή composite facelift -το οποίο αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό πλαστικό χειρουργό Sam Hamra- το δέρμα, το υποδόριο λίπος και το πλάτυσμα/SMAS, αποκολλώνται μαζί, ως μια ενιαία ομάδα.

Παραλλαγή με τo παραπάνω είναι η τεχνική  του «high SMAS» που αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό πλαστικό χειρουργό Fritz Barton και προσφέρει κάθετη ανάρτηση και στήριξη πάνω από το ζυγωματικό.

 

Υποδόριο λίφτ με ράμματα στο SMAS

Με τη συγκεκριμένη τεχνική το SMAS πτυχώνεται με ράμματα και εξασφαλίζεται η επαναδιαμόρφωση του σχήματος του προσώπου χωρίς την ανάγκη πιο επεμβατικής, βαθύτερης παρασκευής.

Υποδόριο λίφτ με εκτομή του SMAS

Αφού γίνει η αποκόλληση όπως στην προηγούμενη τεχνική, αφαιρείται τμήμα του SMAS συνήθως με την κατεύθυνση που θέλουμε να γίνει η ανάρτηση και επανασυρράπτονται οι άκρες του.

Λίφτ δύο στοιβάδων (ξεχωριστά το δέρμα και το SMAS)

Με το SMAS lift γίνεται υποδόρια παρασκευή και ταυτόχρονα αποκόλληση του SMAS από τους υποκείμενους ιστούς (μυς).

 

Υποπεριοστικό λιφτ

Με τη συγκεκριμένη τεχνική η αποκόλληση των ιστών γίνεται στο ύψος του περιοστέου.

MACS – λίφτ

Ακόμα πιο πρόσφατα αναπτύχθηκε από τους Βέλγους πλαστικούς χειρουργούς Patrick Tonnard και Alexis Verpaelen το MACS – lift (λίφτινγκ με μικρές τομές και κάθετη ανάρτηση των ιστών), το οποίο πραγματοποιείται με τη χρήση περιορισμένης τομής στο πρόσθιο τμήμα του αυτιού και κάθετη ανάρτηση των ιστών. Οι εσωτερικοί ιστοί του προσώπου αναρτώνται με εσωτερικά ράμματα και καθηλώνονται πάνω από το ζυγωματικό οστό, ενώ συχνά συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση στο λαιμό.

Στέφανος Σταθάκης

Διευθυντής Πλαστικός Χειρουργός, Ευρωκλινική Αθηνών

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801