Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ενδοσκοπική δισκεκτομή: αντιμετώπιση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης

ενδοσκοπική δισκεκτομή

Ενδοσκοπική δισκεκτομή: Αναίμακτη χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης.

Οι παθήσεις τις σπονδυλικής στήλης είναι μία από τις συχνότερες αιτίες απουσίας από την εργασία παγκοσμίως, καθώς και ένας από τους συχνότερους λόγους προσέλευσης στον γιατρό.

Συχνότερα Ζητήματα

Τα συχνότερα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης:

Η συχνότερη παθολογία της σπονδυλικής στήλης είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή δισκοκήλη όπως αποκαλείται διαφορετικά. Η δισκοκήλη είναι η προβολή υλικού του μεσοσπονδυλίου δίσκου δια της περιφέρειας του (ινώδους δακτυλίου). Η προβολή αυτή είναι η αιτία που προκαλεί το μεγαλύτερο φάσμα τον συμπτωμάτων, ανάλογα με την ανατομική δομή την οποία και πιέζει. Έτσι ο ασθενής μπορεί να πάσχει από οσφυαλγία (πόνο στην μέση), ισχιαλγία (πόνο στο πόδι), μουδιάσματα στα κάτω άκρα ή, σε σοβαρότερες περιπτώσεις, αδυναμία ενός ή και των δύο ποδιών. Η εξέταση εκλογής για την διάγνωση των παραπάνω προβλημάτων είναι η μαγνητική τομογραφία.

Τι είναι

Τι είναι η ενδοσκοπική δισκεκτομή:

Η πλέον σύγχρονη αντιμετώπιση και ταυτόχρονα η επιτομή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στην σπονδυλική στήλη είναι η ενδοσκοπική δισκεκτομή.

Η ενδοσκοπική δισκεκτομή είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της δισκοκήλης ή άλλων προβλημάτων ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης με την χρήση ενός ενδοσκοπίου διαμέτρου 7 χιλιοστών.

Η πρόσβαση του ενδοσκοπίου γίνεται από μία φυσιολογική ανατομική οπή της σπονδυλικής στήλης( μεσοσπονδύλιο τρήμα) προφυλάσσοντας έτσι και διατηρώντας ανέπαφα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την φυσιολογική λειτουργία και κίνηση της. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται μόνο το πρόβλημα  (η δισκοκήλη) του ασθενούς χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί κάτι από τους  γύρω φυσιολογικούς ιστούς.

Πλεονεκτήματα

Ενδοσκοπική δισκεκτομή: πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνικών

Με την ενδοσκοπική δισκεκτομή μπορούμε και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα χωρίς να διαταράσσουμε την φυσιολογική ανατομία, προφυλάσσοντας έτσι τον ασθενή από μελλοντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη. Με την ενδοσκοπική δισκεκτομή λόγω της αναίμακτης τεχνικής,  της μικρής δερματικής τομής (8 χιλιοστά) και της διατήρησης ανέπαφων των μυών της σπονδυλικής στήλης ο ασθενής κινητοποιείται μία ώρα μετά το χειρουργείο και μπορεί να επανέλθει στην προηγούμενη καθημερινότητά του άμεσα. Είναι η μέθοδος που δεν έχει ηλικιακό περιορισμό αντιμετωπίζοντας προβλήματα από παιδιά μέχρι και ασθενείς μεγάλης ηλικίας με συνοδά προβλήματα υγείας, αποφεύγοντας τις επιπλοκές των ανοιχτών επεμβάσεων. Η επέμβαση αυτή γίνεται εύκολα ανεκτή από τον ασθενή δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να την πραγματοποιήσουμε και με την χρήση τοπικής αναισθησίας.

Η ενδοσκοπική δισκεκτομή επιπλέον λόγω του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της, μας δίνει την δυνατότητα να αποφύγουμε μεγάλες επεμβάσεις όπως σπονδυλοδεσίες, οι οποίες είναι μονόδρομος , σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η μέθοδος είναι ανοιχτή. Με την ενδοσκοπική δισκεκτομή πέραν όλων των παραπάνω πλεονεκτημάτων, έχουμε επίσης σημαντικά μικρότερο ποσοστό υποτροπών των δισκοκηλών (επανεμφάνισης της δισκοκήλης) οπότε και μικρότερο ποσοστό επανεπεμβάσεων στη σπονδυλική στήλη.

Η ενδοσκοπική δισκεκτομή είναι η επιτομή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης παγκοσμίως. Προσφέρει στον ασθενή στον μία εντελώς διαφορετική προοπτική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης ,επιτρέποντάς του να επανέλθει άμεσα στην προηγούμενη καθημερινότητά του χωρίς πόνους και χωρίς περιορισμούς.

 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801