Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Επέμβαση LINX: οριστική αντιμετώπιση της ΓΟΠ

linx

Επέμβαση LINX

Επαναστατική μέθοδος – οριστική αντιμετώπιση για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τι είναι

Η επέμβαση με τη συσκευή LINX αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ασθενών που έχουν διαγνωστεί με παθολογική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) και εμφανίζει σημαντικά και πολλαπλά πλεονεκτήματα, συγκριτικά με όλες τις έως τώρα χειρουργικές μεθόδους:

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σύμφωνα με παγκόσμιες επιδημιολογικές μελέτες εμφανίζεται μέχρι και στο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κυρίως όμως η εμφάνισή της αυξάνεται σταθερά στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, με κυρίαρχη αυτή των 30-39 ετών.

Πως γίνεται παραδοσιακά η αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης;

Η γαστροισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να αντιμετωπιστεί με:

Α. αλλαγές στον τρόπο ζωής/διατροφής και απώλεια βάρους
Β. Πολυετή φαρμακευτική αγωγή η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανεπιτυχής
Γ. Χειρουργική αποκατάσταση (Θολοπλαστική) η οποία τα τελευταία 20 χρόνια είναι αποκλειστικά λαπαροσκοπική (επέμβαση χωρίς τομή, μέσω μικρών οπών) .

Η πλέον σύγχρονη εξέλιξη για τηχειρουργική αντιμετώπιση της ΓΟΠ είναι το σύστημα ελέγχου παλινδρόμησης  LINX (reflux management system) σημειώνοντας  ταχεία αποδοχή παγκοσμίως.

Συσκευή LINX

Τι είναι η συσκευή LINX;

Η συσκευή LINX αποτελείται από ένα “δαχτυλίδι” από μικρούς σφαιρικούς μαγνήτες κατασκευασμένους από τιτάνιο που κινούνται πάνω σε ένα λεπτό καλώδιο επίσης από τιτάνιο. Το σχήμα των σφαιριδίων είναι ειδικά μελετημένο για να μην τραυματίζει ή ερεθίζει τους ιστούς ενώ το τιτάνιο είναι υποαλλεγρικό υλικό, ουδέτερο για τον οργανισμό.

Επέμβαση Linx: Νέα και επαναστατική μέθοδος για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Οι μαγνήτες αυτοί, λειτουργούν σαν ένα “λάστιχο” γύρω από τον οισοφάγο. Δηλαδή, τείνουν να έλκονται μεταξύ τους και να διατηρούν τον δακτύλιο σε “κλειστή” θέση, στη μικρότερη δυνατή διάμετρο. Σε αντίθεση όμως με ένα λάστιχο ή ελατήριο όπου η δύναμη που χρειάζεται για να “ανοίξει” αυξάνεται όσο το “τεντώνουμε”, η μαγνητική έλξη μεταξύ των σφαιριδίων ελαττώνεται όσο αυξάνεται η μεταξύ τους απόσταση ιδιότητα ιδιαίτερα σημαντική για ένα λεπτεπίλεπτο σύστημα όπως ο καρδιοοισοφαγικός σφιγκτήρας.

Η συσκευή LINX τοποθετείται με ακρίβεια γύρω από τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα ενισχύοντας τον και επιτρέποντας να ανακτήσει την φυσιολογική του λειτουργία  δηλαδή να επιτρέπει την δίοδο της τροφής προς το στομάχι, αλλά όχι το αντίστροφο.

Λειτουργεία

Πως λειτουργεί η συσκευή LINX και πως αντιμετωπίζει την ΓΟΠ;

Όταν καταπίνουμε, ο βλωμός (μπουκιά) “ανοίγει” το σύστημα του LINX και περνάει στο στομάχι. Όλη την υπόλοιπη ώρα όμως, οι μαγνήτες της συσκευής LINX πλησιάζουν ο ένας τον άλλο και κλείνουν την καρδιοοισοφαγική συμβολή, απαγορεύοντας στο περιεχόμενο του στομάχου να παλινδρομήσει στον οισοφάγο. Επίσης, η δύναμη των μαγνητών είναι ειδικά μελετημένη ώστε η συσκευή να ανοίξει επίσης εάν υπάρχει ανάγκη απελευθέρωσης πίεσης από στομάχι (κατά τις ερυγές -ρέψιμο- ή τον εμετό).

Η συσκευή LINX τοποθετείται με ακρίβεια γύρω από τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα (ΚΟΣ) ενισχύοντας τον και επιτρέποντας να ανακτήσει την φυσιολογική του λειτουργία  δηλαδή να επιτρέπει την δίοδο της τροφής προς το στομάχι, αλλά όχι το αντίστροφο. Όπως η συντριπτική πλειονότητα των χειρουργικών επεμβάσεων πλέον, τοποθετείται χρησιμοποιώντας την λαπαροσκοπική τεχνική με όλα τα οφέλη που αυτή προσφέρει – κοσμητικό αποτέλεσμα, μειωμένο χειρουργικό χρόνο, ταχεία κινητοποίηση και επανένταξη στη φυσιολογική ζωή.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματά της μεθόδου LINX συγκριτικά με τις κλασσικές μεθόδους;

Η επέμβαση με τη συσκευή LINX έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους θολοπλαστικής ( Nissen, Toupet κτλ). Συγκεκριμένα:

  • Το σύστημα LINX δεν απαιτεί στήριξη με ραφές πράγμα που σημαίνει μικρότερος τραυματισμός απ’ ότι στην θολοπλαστική
  • Δεν απαιτεί εκτεταμένες ανατομικές μεταβολές στην περιοχή. Πέραν του οισοφάγου, κανένα άλλο όργανο δεν επηρεάζεται – όπως το στομάχι στη θολοπλαστική. Έτσι γίνεται μικρότερος τραυματισμός και λιγότερες μεταβολές του πεπτικού συστήματος μετεγχειρητικά
  • Η πιθανότητα αδυναμίας ρεψίματος ή εμετού που μπορεί να εμφανιστεί στις κλασσικές μεθόδους ελαχιστοποιείται.
  • Το μήκος του συστήματος μετράται και καθορίζεται με ακρίβεια χιλιοστών την ώρα του χειρουργείου, συγκεκριμένα για τον κάθε ασθενή. Δεν επαφίεται ή εξαρτάται από εμπειρικές μετρήσεις – που είναι και η σημαντικότερη αδυναμία των κλασσικών θολοπλαστικών επεμβάσεων.

Συνοπτικά:

Η επέμβαση με τη μέθοδο LINX αποτελεί την πιο σύγχρονη και μοναδική αναπαραγώγιμη επέμβαση με συνεπή αποτελέσματα.  Επιφέρει εντυπωσιακή βελτίωση των συμπτωμάτων και της ποιότητας ζωής σε πολλαπλές μελέτες. Επιπλέον ελαχιστοποιεί τις ανεπιθύμητες ενέργειες των κλασσικών χειρουργικών επεμβάσεων (Nissen, Toupet) για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Δείτε το βίντεο:

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801