Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Κορονοϊός και ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα

κορονοϊός καρκίνος
Οι ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα (καρκίνος) παγκοσμίως ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου ή ευπαθείς κατηγορίες πολιτών και κατά συνέπεια απαιτείται να εφαρμόζουν συστηματικά όλες τις οδηγίες και τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας και πρόληψης της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, οι οποίες έχουν ήδη δημοσιευθεί και ισχύουν ακριβώς γι’ αυτές τις ομάδες.
Συγκεκριμένα:
  1. Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας ή επίσκεψης σε άλλους νοσηλευόμενους ασθενείς χωρίς σοβαρό λόγο (αυτοπεριορισμός). Άμεση επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό (Παθολόγο-Ογκολόγο ή Ακτινοθεραπευτή-Ογκολόγο) για περαιτέρω οδηγίες αναφορικά με τη θεραπεία στην οποία υποβάλλονται (χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, στοχευμένες θεραπείες, ακτινοβολίες).

(Ορισμένες θεραπείες μη επείγουσες ή θεραπείες συντήρησης ή θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να αναβληθούν για εύλογο χρονικό διάστημα, οι επείγουσες χημειοθεραπείες σε μεταστατικούς ασθενείς θα συνεχίζονται κατά αξιολόγηση, οι δόσεις κάποιων ειδικών φαρμάκων μπορεί να τροποποιηθούν ειδικά σε ηλικιωμένους ή πολυθεραπευμένους ασθενείς, πάντα μετά από αξιολόγηση του θεράποντος ογκολόγου).

  1. Αποφυγή κλειστών χώρων οιοδήποτε συγχρωτισμού ή άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων
  2. Αποφυγή επαφής με άτομα του άμεσου οικογενειακού, συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντός τους, που έχουν πυρετό ή συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Αποφυγή επαφής με βρέφη, παιδιά ή έφηβους, καθότι οι ομάδες αυτές δυνητικά είναι ομάδες, που εύκολα μπορεί να αποτελούν φορείς του ιού, χωρίς να νοσούν ή να νοσήσουν με ελαφρά ή ήπια ή καθόλου συμπτώματα (που όμως μεταδίδουν τη νόσο)
  3. Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, με βάση τις οδηγίες που έχουν ήδη καθοριστεί παγκοσμίως (γάντια, αντισηπτικό αλκοολούχο υγρό διάλυμα ή γέλη ή υγρό χαρτομάντηλο με αλκοόλη, καλό τρίψιμο με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα). Αποφυγή επαφής χεριών με πρόσωπο (στόμα, μύτη, οφθαλμούς) γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης
  4. Συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, που ήδη ελάμβαναν κατ’οίκον, με βάση πάντα τη συμβουλή ή του θεράποντος ογκολόγου ιατρού τους ή του ιατρού της αντίστοιχης ειδικότητος (π.χ καρδιολόγος, γαστρεντερολόγος)
  5. Άμεση επικοινωνία με το θεράποντα ογκολόγο σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό με ή χωρίς συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος για κλινική αξιολόγηση και περαιτέρω οδηγίες (μέχρι την κλινική αξιολόγηση θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά όλα τα πιο πάνω μέτρα)
  6. Λήψη άφθονων υγρών και ειδικά άφθονης ποσότητας νερού επί καθημερινής βάσης. Η διατροφή θα πρέπει να συνεχίζεται ως είχε, με έμφαση όμως στις υγιεινές, θρεπτικές και ελαφριές τροφές.
  7. Σωματική άσκηση (π.χ περπάτημα) απαιτείται, αλλά αποκλειστικά κατ’οίκον ή σε εξωτερικό περιβάλλον και όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801