Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Νέα τεχνική αντιμετώπισης της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη

υπετροφία προστάτη

Επιλεκτική Φωτοεξάχνωση του Προστάτη (Greenlight PVP Laser)

Υπετροφία προστάτη: Μια νέα και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη εφαρμόζεται, από ειδική επιστημονική ομάδα της Ευρωκλινικής Αθηνών, με επικεφαλή τον Αναπλ. Καθηγητή Ουρολογίας κ. Άρη Καραγιάννη.

Η πλέον σύγχρονη και επαναστατική τεχνική αφαίρεσης του προστάτη, με ειδικό Laser, το Greenlight, προκαλεί επιλεκτική εξάχνωση του προστάτη και έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες χειρουργικές τεχνικές.

Η εφαρμογή του Greenlight Laser για την αφαίρεση (εξάχνωση) του προστάτη γίνεται ενδοσκοπικά (διουρηθρικά) και υπό αναισθησία. Χρησιμοποιείται ειδική πηγή laser που εκπέμπει υψηλής ισχύος πράσινο φως, μέσω ειδικής οπτικής ίνας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνικής είναι:

• Είναι αναίμακτη
• Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα
• Προκαλεί ελάχιστες παρενέργειες
• Απαιτεί μόνο μία ημέρα νοσηλείας
• Ο καθετήρας παραμένει 8-24 ώρες.

Οι μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες τεχνικές αφαίρεσης του προστάτη είναι χειρουργικές, απαιτούν περισσότερες ημέρες νοσηλείας , παραμονή του καθετήρος (3 –6 ημέρες) και συχνά χρειάζονται μεταγγίσεις.

Σχεδόν το 50% των ανδρών εμφανίζουν καλοήθη υπερτροφία του προστάτη στην ηλικία των 60 ετών και οι περισσότεροι από αυτούς εμφανίζουν συμπτώματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ετησίως περίπου 350.000 προστατεκτομές και αποτελούν την δεύτερη πιο συχνή επέμβαση μετά τον καταρράκτη.
Η νέα τεχνική εφαρμόστηκε με επιτυχία σε κλινικές μελέτες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης και τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, που αναμένεται να αποτελέσει στο μέλλον την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη.

GreenLight PVP – Φωτοεπιλεκτική εξάχνωση του προστάτη

Οδηγός συχνών ερωτήσεων

1. Υπάρχει έγκριση για τη χρησιμοποίηση της μεθόδου GreenLight PVP;
Ναι, η μέθοδος Laser GreenLight PVP έχει εγκριθεί από το FDA, από τον Μάιο του 2001.

2. Πόσα περιστατικά έχουν πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο GreenLight PVP;
Χιλιάδες ασθενείς έχουν θεραπευθεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο GreenLight PVP στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή.

3. Πως λειτουργεί η μέθοδος GreenLight PVP;
Το σύστημα Laser GreenLight PVP είναι ένα σύστημα laser με πράσινο φως που παράγει ενέργεια. Μια λεπτή ίνα εισέρχεται στην ουρήθρα μέσω κυστεοσκοπίου, ένα όργανο που επιτρέπει στο γιατρό να εξετάσει την κύστη και τον προστάτη. Η ίνα μεταφέρει ενέργεια πρασίνου laser, η οποία εξαερώνεται και με μεγάλη ακρίβεια αφαιρεί μεγάλο μέγεθος ιστού από τον προστάτη. Η φυσική ροή ούρων αποκαθίσταται άμεσα και έτσι υπάρχει ανακούφιση από τα ουρολογικά συμπτώματα.

4. Που εφαρμόζεται η μέθοδος PVP;
Η μέθοδος GreenLight PVP εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική Αθηνών.

5. Θα πρέπει να περάσω τη νύχτα στο νοσοκομείο;
Οι περισσότεροι ασθενείς πηγαίνουν στο σπίτι τους λίγες ώρες μετά τη διαδικασία. Μερικές φορές όμως, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο τη νύχτα, αν η επέμβασή πραγματοποιήθηκε αργά την ίδια μέρα ή ταξίδεψε μεγάλη απόσταση.

6. Θα χρειαστώ αναισθησία;
Θα χρειαστείτε κάποιου τύπου αναλγησία.

7. Θα πονέσω κατά τη εφαρμογή της μεθόδου PVP;
Οι ασθενείς δεν έχουν αναφέρει αίσθηση πόνου κατά τη διαδικασία.

8. Θα πονάω μετά την επέμβαση;
Ίσως νιώθετε κάποιο ήπιο κάψιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης για περίπου μία εβδομάδα. Αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με ήπια αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη.

9. Θα χρειαστεί να φορέσω καθετήρα;
Πολλοί ασθενείς δεν χρειάζονται καθετήρα. Αν χρειαστείτε καθετήρα, συνήθως αφαιρείται μέσα σε 24 ώρες.

10. Πότε θα δω αποτελέσματα;
Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα και ραγδαία βελτίωση στη ροή των ούρων συνήθως μέσα σε 24 ώρες από τη διαδικασία.

11. Πότε θα επιστρέψω στις κανονικές μου δραστηριότητες;
Οι περισσότεροι επανέρχονται στις κανονικές τους δραστηριότητες σε μία εβδομάδα. Θα πρέπει να αποφεύγετε ασχολίες που καταπονούν το σώμα, όπως το να σηκώνετε βάρη για περίπου 14 ημέρες.

12. Είναι ασφαλής η μέθοδος GreenLight PVP;
Η μέθοδος θεωρείται πολύ ασφαλής. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, κανένας ασθενής δεν έχει παρουσιάσει απώλεια του ελέγχου της κύστης του, απώλεια της σεξουαλικής του ικανότητας, χρειάστηκε μετάγγιση αίματος, παρουσίασε σύνδρομο TUR ή θάνατο.

13. Θα μπορώ να κάνω σεξ μετά την επέμβαση με τη μέθοδο PVP;
Η μέθοδος GreenLight PVP δεν επηρεάζει την ικανότητά για στύση ή οργασμό. Κάποιοι άνδρες έχουν αναφέρει ανάδρομο εκσπερμάτιση ή «στεγνή κορύφωση», μετά την επέμβαση. Αν είστε σεξουαλικά δραστήριοι, τώρα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε σεξουαλικά δραστήριοι.

14. Πως θα γνωρίζω ότι είμαι υποψήφιος για PVP;
Μόνο ο γιατρός σας μπορεί να κρίνει αν είστε υποψήφιος, βασιζόμενος στο ιατρικό σας ιστορικό, σε σωματική εξέταση, καθώς και στην ιατρική του κρίση.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801