Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες και Εξετάσεις Μαστού σε περισσότερες από 300 Γυναίκες στη Λήμνο

Ευρωκλινική δωρεάν εξετάσεις μαστού

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, πραγματοποίησε μία σημαντική πρωτοβουλία στο νησί της Λήμνου στις περιοχές της Μύρινας και της Ατσικής, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις μαστού σε περισσότερες από 300 γυναίκες. Η δράση αυτή διήρκεσε από 18/10 έως 21/10 με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία διέθεσε τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου.

Ευρωκλινική Μαστογραφίες Λήμνος

Στο πλαίσιο της δράσης η δωδεκαμελής αποστολή της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, αποτελούμενη από τους ιατρούς Πέτρο Μαλακάση, Ειδικό Ακτινοδιαγνώστη Μαστού και Διευθυντή Κέντρου Μαστού Ευρωκλινικής, Μιχάλη Μαυρουδή, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής, Αποστόλη Μητρούσια, Χειρουργό Μαστού Ευρωκλινικής και Ευάγγελο Φιλόπουλο, Διευθυντή Χειρουργό Μαστού και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και ακτινοτεχνικούς του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, υπό τον συντονισμό της Λαμπρινής Κορδάτου, Προϊσταμένης Πολυιατρείου Ευρωκλινικής, προσέφερε δωρεάν εξετάσεις μαστού σε μεγάλο αριθμό γυναικών.

Ευρωκλινική Μαστογραφίες

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 88 μαστογραφίες, 235 υπερηχογραφήματα μαστού και αντίστοιχες κλινικές εξετάσεις μαστού.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10 ενημερωτική εκδήλωση στο κεντρικό κινηματογράφο του νησιού «ΜΑΡΟΥΛΑ» την οποία παρακολούθησε πλήθος γυναικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιατροί της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ ενημέρωσαν και συνομίλησαν με το κοινό σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ευρωκλινική Μαστογραφίες

Η εν λόγω δράση στο νησί της Λήμνου, αποτελεί μέρος του προγράμματος ¨Αγκαλιά Φροντίδας¨ που υλοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν εξετάσεις μαστού σε 800  γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένα νησιά. Με το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύεται η αφοσίωσή του Ομίλου στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη και την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Οκτώβριος 2023