Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί σύγχρονο Τμήμα Μεταμόσχευσης  Μαλλιών και Ιατρείο Παθήσεων Τριχών  που παρέχει όλες τις υπηρεσίες διάγνωσης και θεραπείας σοβαρών αλωπεκιών. Το τμήμα στελεχώνεται από έμπειρους δερματολόγους με επικεφαλής τον Δρ.Κουρή Ανάργυρο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Ευρωκλινικής με πλούσιο επιστημονικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο σε συνδυασμό με τη συστηματική επιμόρφωση και μετεκπαίδευση των ιατρών στις πλέον σύγχρονες ιατρικές τεχνικές, αποτελούν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ιατρείου Παθήσεων  Τριχών και Τμήματος Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Ευρωκλινικής.

Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση, το Ιατρείο Παθήσεων Τριχών και Τμήμα Μεταμόσχευσης Τριχών καλύπτει το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση και θεραπεία αλωπεκιών και τριχόπτωσης μέχρι την αποκατάσταση εκτεταμένων αλωπεκιών μέσω της μεταμόσχευσης τριχών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το τμήμα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για την έγκαιρη και αποτελεσματική διάγνωση αλωπεκιών. Το ιατρείο παθήσεων τριχών λειτουργεί  με στόχο να:

 1. Μελετά την  παθολογία της τρίχας (είτε αφορά την ρίζα είτε το στέλεχος) σε δερματολογικά νοσήματα
 2. Προσεγγίζει διαγνωστικά τους ασθενείς με τριχόπτωση
 3. Διεξάγεται τριχοσκόπηση
 4. Τριχοριζόγραμμα
 5. Γίνεται διερεύνηση δύσκολων περιπτώσεων ουλωτικών ή μη αλωπεκιών
 6. Συμβουλεύουν τον ασθενή για τον ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής και την  πιθανή λήψη τους
 7. Συμβουλευτικό χαρακτήρα σε ογκολογικούς ασθενείς πριν την έναρξη των χημειοθεραπειών

Διεξάγεται:

 • Tριχολογικός έλεγχος κλινικά με τριχοσκόπηση και τριχοριζόγραμμα
 • Εργαστηριακός βιοχημικός και ορμονικός έλεγχος
 • Διαγνωστικές βιοψίες
 • Εξειδικευμένες θεραπείες με:
 • Μεσοθεραπεία τριχωτού
 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία τριχωτού (PRP)

Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική εισαγωγής διαφόρων θρεπτικών ουσιών στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, για την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας.
Διακρίνεται σε Αυτόλογη και Ετερόλογη. Πρόκειται για δύο  μεθόδους, που διαφοροποιούνται στην ουσία που χρησιμοποιούν κατά την εφαρμογή τους. Το υλικό της αυτόλογης θεραπείας (PRPPlatelet Rich Plasma=Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό και αφορά στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος ενώ στην ετερόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε έτοιμα πολυβιταμινούχα σκευάσματα. Η εφαρμογή της θεραπείας απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες, οι οποίοι εμφανίζουν σταδιακή αραίωση και έντονη τριχόπτωση .

Πέρα από την κληρονομικότητα και περιβαλλοντικοί παράγοντες (κακή διατροφή, κάπνισμα, στρες) μπορούν να επιταχύνουν την τριχόπτωση, με λέπτυνση και πτώση της τρίχας. Έτσι, η  μεσοθεραπεία τριχωτού  βοηθάει στην ενδυνάμωση και θρέψη της, με αποτέλεσμα πιο υγιή και δυνατά μαλλιά. Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται μέσω μικρονυγμών στο χόριο ένα σύμπλεγμα αμινοξέων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών ή αυξητικών παραγόντων που προέρχονται από τα αιμοπετάλια του ασθενή αν μιλάμε για PRP. Παράλληλα, το δέρμα αντιδρά στον μικροτραυματισμό που υφίσταται με τη διαδικασία της επούλωσης και τελικά εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των τριχοθυλακίων.

Η θεραπεία αποφεύγεται σε περιπτώσεις φλεγμονής του τριχωτού και αλλεργίας σε κάποιο από τα εγχεόμενα υλικά. Τις περισσότερες φορές η μεσοθεραπεία συνδυάζεται και με τοπική φαρμακευτική αγωγή. Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, γίνεται εμφανή η μείωση της τριχόπτωσης και η αύξηση της τριχοφυΐας. Ωστόσο, συνιστώνται περισσότερες από μία εφαρμογές, για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και τη συντήρηση τους.

Τμήμα Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Στο τμήμα διενεργούνται μεταμοσχεύσεις μαλλιών με την τεχνική FUE (follicular unit extraction). Η εξέλιξη της Ιατρικής στον τομέα της Δερματοχειρουργικής προσέφερε σημαντικές λύσεις σε αυτούς που  πάσχουν από τριχόπτωση, με την επεμβατική διαδικασία που ονομάζεται μεταμόσχευση μαλλιών. Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται η πιο διαδεδομένη ιατρική μέθοδος για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, τον πιο κοινό τύπο τριχόπτωσης αλλά και αποκατάστασης σε ελλείμματα γενείου  ή οφρύων.

Με την τεχνική FUE  τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα από την βρεγματο-ινιακή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής όπου θεωρείται περιοχή σταθερής τριχοφυΐας και τοποθετούνται στην λήπτρια περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση. Έτσι, μετά την μεταμόσχευση μπορούμε να επιτύχουμε ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα. Η FUE είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών και τείνει να επικρατήσει διεθνώς, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική.

Συνήθως, η μέση διάρκεια ενός χειρουργείου κυμαίνεται στις 4-5 ώρες. Καθόλη την διάρκεια του χειρουργείου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών με την FUE είναι:

 1. O προσδιορισμός της δότριας περιοχής και εφαρμογή τοπικής αναισθησίας πριν την διενέργεια της μεθόδου
 2. Η εξαγωγή ένα προς ένα των τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή
 3. Η φύλαξη το πολύ έως 6 ώρες των μοσχευμάτων σε υγρό και ψυχρό περιβάλλον
 4. Ο σχεδιασμός της περιοχής εμφύτευσης (λήπτρια περιοχή)
 5. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στην λήπτρια περιοχή
 6. Ο έλεγχος της λήπτριας περιοχής. Μετά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων εξετάζουμε την λήπτρια περιοχή για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα τριχοθυλάκια έχουν τοποθετηθεί σωστά.

Η τεχνική FUE θεωρείται ελάχιστα επεμβατική, απουσιάζει η γραμμική ουλή, παρουσιάζει ελάχιστη ή καθόλου αιμορραγία  και η μετεγχειρητική επάνοδος είναι άμεση. Οι επεμβάσεις διενεργούνται από εξειδικευμένο ιατρικό (Δερματολόγο, Αναισθησιολόγο) και νοσηλευτικό προσωπικό. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στην δότρια και λήπτρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής παρουσία Αναισθησιολόγου. Μετά το πέρας του χειρουργείου δίνονται γραπτές μετεγχειρητικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος της πρώτες μέρες μετά από αυτό. Ο επανέλεγχος του γίνετε τις επόμενες ημέρες μετά το χειρουργείο ενώ η αξιολόγηση του αισθητικού αποτελέσματος γίνετε στους 3, 6,9 και 12 μήνες. Τα μαλλιά που έχουν μεταμοσχευφθεί αρχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά μετά το πέρας του χειρουργείου αλλά γίνεται αντιληπτό από τον ενδιαφερόμενο περίπου 3-4 μήνες μετά, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά από 12 μήνες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Ιατρείο Παθήσεων Τριχών και Τμήμα Μεταμόσχευσης Τριχών έχει δώσει ιδιαίτερα έμφαση στις προδιαγραφές και την ποιότητα των υποδομών, καθώς και στην υιοθέτηση ιατρικών τεχνολογιών αιχμής, αναγνωρίζοντας ότι είναι καθοριστικοί παράγοντες για την παροχή εξειδικευμένης θεραπείας στους ασθενείς με τριχόπτωση και αλωπεκία.

Η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν  ασφάλεια και αξιοπιστία στη διενέργεια των μεταμοσχεύσεων τριχών.

ΙΑΤΡΟΙ

Επικεφαλής Τμήματος Μεταμόσχευσης Μαλλιών - Ιατρείου Παθήσεων Τριχών

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801