Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Ορθοπαιδικός ‘Ελεγχος – Τεχνική Coolief

Ορθοπαιδικός ‘Ελεγχος – Τεχνική Coolief

25.00

(0)
Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά και χωρίς χειρουργείο τον χρόνιο πόνο στο γόνατο με την πρωτοποριακή τεχνική Coolief. Προγραμματίστε ένα ραντεβού εξέτασης γονάτων και ενημέρωσης για την τεχνική Coolief στην προνομιακή τιμή των 25€ το οποίο περιλαμβάνει:
 • Ακτινογραφία γονάτων face & profile
 • Εξέταση από Διευθυντή Ορθοπαιδικό
 • Ενημέρωση για την τεχνική Coolief και σύσταση θεραπείας

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα του γόνατος η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας και μία από τις κύριες αιτίες αναπηρίας στη μέση και τρίτη ηλικία. Μέχρι τώρα οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος είχαν τις εξής επιλογές:

 1. Μη επεμβατική αντιμετώπιση που περιλαμβάνει ανάπαυση, απώλεια βάρους, ασκήσεις, ψυχρά ή θερμά επιθέματα, ή/και φάρμακα και ενδαρθρικές ενέσεις, με γλυκοκορτικοειδή (κορτιζόνη) η με υαλουρονικό οξύ, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε επιλεγμένους ασθενείς. Οι παραπάνω «λύσεις» δεν θεραπεύουν μόνιμα το θέμα του πόνου και δεν μπορούν να εφαρμοστούνσε όλους τους ασθενείς.
 2. Να προχωρήσουν σε επέμβαση (αρθροπλαστική γόνατος). Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι δεν είναι όλοι οι ασθενείς έτοιμοι για να υποβληθούν σε επέμβαση, είτε γιατί εμπίπτουν στην κατηγορία των ανεγχείρητων (συνοδά προβλήματα υγείας), είναι υπερήλικες (άρα δεν έχει νόημα να υποβληθούν σε επέμβαση), είναι σχετικά νέοι και προσπαθούν να αναβάλουν την επέμβαση, είτε θέλουν μία πιο συντηρητική προσέγγιση πριν καταλήξουν στην επέμβαση.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια προσιτή, απλή και μη επεμβατική λύση που να ικανοποιεί τα προβλήματα που εγείρονται ανά κατηγορία.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

H τεχνική COOLIEF (Cooled RF Pain Management System) έρχεται για να φέρει μία σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου λόγω της οστεοαρθρίτιδας γόνατος. Η μέθοδος έχει έγκριση FDA στην Αμερική και άρχισε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά  Ευρωκλινική από το 2020 από την ομάδα του Δρ. Φ. Τσούκα, Διευθυντή Ορθοπεδικού, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 εφαρμογές.

Η τεχνική COOLIEF είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση, αξιόπιστη και οικονομική που ενδείκνυται σε ασθενείς που δεν μπορούν να χειρουργηθούν είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω παθολογικών προβλημάτων. Με την μέθοδο αυτή διακόπτεται η λειτουργία των νεύρων του γόνατος που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της αίσθησης του πόνου στον εγκέφαλο (genicular nerves). Έτσι, ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η τεχνική COOLIEF Βασίζεται στην χρήση της πιο σύγχρονης μορφής ραδιοσυχνοτήτων για την θερμοπηξία των αισθητικών νευρικών κλάδων της άρθρωσης του γόνατος με υποβοήθηση μυοσκελετικού υπερήχου (cooled radiofrequency ablation – Coolief, Halyard USA). Η μέθοδος είναι πολύ απλή με χρήση διαδερμικών βελονών σε τέσσερα σημεία του γόνατος υπό τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα μισής ώρας. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για χρονικό διάστημα μερικών ωρών (one day case).

Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η ανακούφιση από τον χρόνιο οστεοαρθριτικό πόνο για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το έτος (αποτελέσματα πολλών διεθνών μελετών).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

– Χρόνιος επίμονος πόνος μετά από αρθροπλαστική γόνατος
– Χρόνιος επίμονος πόνος μετά από αρθροπλαστική ισχίου
– Οστεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου σε ασθενείς υψηλού χειρουργικού κινδύνου
– Ανακούφιση ασθενών που δεν επιθυμούν χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος & ισχίου για δικούς τους λόγους
– Αντιμετώπιση χρόνιου πόνου οστεοαρθρίτιδας γόνατος και ισχίου σε αρχικά στάδια αντί ενέσεων κορτιζόνης και υαλουρονικού οξέος

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

– Δεν απαιτείται χειρουργείο ούτε νοσηλεία
– Δεν απαιτείται γενική αναισθησία, γίνεται με τοπική αναισθησία στην περιοχής του προβλήματος
– Είναι μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης υγείας
– Είναι μία πολύ σύντομη μέθοδος (διάρκεια από 15-30 λεπτά)
– Αντιμετωπίζει/ περιορίζει αποτελεσματικά τον πόνο σε ποσοστό 84% για 1,5 με 2 χρόνια, αναλόγως με την ηλικία τους ασθενούς. Ειδικά για τους ασθενείς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και ο ρυθμός ανάπλασης των νευρικών αγγείων είναι μικρότερος και αργότερος τα οφέλη από την τεχνική είναι περισσότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια
– Ο ασθενής κινητοποιείται και επιστρέφει στις δραστηριότητες, δουλειά του αμέσως μετά την εφαρμογή
– Είναι μία προσιτή οικονομικά θεραπεία
– Δεν έχει καθόλου επιπλοκές

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Ασθενείς που είτε επιθυμούν μία μη επεμβατική και αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου της οστεοαρθρίτιδας είτε δεν μπορούν / θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση αρθροπλατικής γόνατος έχουν με την τεχνική COOLIEF μία εναλλακτική η οποία είναι αποτελεσματική, ασφαλής, απλή, χωρίς επιπλοκές και οικονομικά προσιτή για όλους.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΙΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Είναι μία απόλυτα προσιτή θεραπεία (σε σύγκριση με τα παυσίπονα και τα αντιφλεγμονώδη και τη ζημιά που κάνουν) και υπάρχει μία μερική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801