Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και COVID-19

αυτοάνοσα νοσήματα

COVID-19 & Αυτοάνοσα Νοσήματα: Εισαγωγή

COVID-19: Οι περισσότεροι από  τους ασθενείς  με συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα λαμβάνουν χρονίως ανοσοκατασταλτική αγωγή. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι ανήκουν  στις ομάδες  υψηλού κινδύνου για τα λοιμώδη νοσήματα και ιδιαίτερα αυτά που προσβάλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Η νέα λοίμωξη  από τον κοροναϊό που έχει επεκταθεί  ραγδαία  σε όλο τον κόσμο, εκδηλώνεται κυρίως με προσβολή του αναπνευστικού συστήματος, δηλαδή βήχα αλλά και φαρυγγαλγία, μπούκωμα, καταρροή, και πυρετό καθώς  και μυαλγίες και κόπωση. Σπανιότερα με απώλεια όσφρησης και γεύσης και με διάρροια.

Όλοι οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ για την προφύλαξη της μετάδοσης της λοίμωξης που κυρίως συνίστανται στην προσωπική υγιεινή και την κοινωνική αποστασιοποίηση.
  1. Κυρίαρχο μέτρο προστασίας  είναι η διατήρηση της καθαριότητας των χεριών. Αυτό επιτυγχάνεται με το συχνό σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ειδικότερα κάθε φορά πριν το φαγητό και μετά από την χρήση της τουαλέτας. Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχα διαλύματα εφόσον δεν έχετε στη διάθεσή σας σαπούνι και νερό. Επίσης να αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας ,τη μύτη και το στόμα. Οι χειραψίες δεν επιτρέπονται ούτε οι εναγκαλισμοί. Αποφύγετε να αγγίζετε τις δημόσιες επιφάνειες. Καθαρίστε και απολυμάνετε συχνά επιφάνειες ή  αντικείμενα που αγγίζονται.
  2. Η Υγιεινή του αναπνευστικού είναι επίσης ουσιώδης. Καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη με τον αγκώνα ή με χαρτομάντιλο όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε.   Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο  το βάζουμε σε αμέσως κλειστό κάδο. Η απόσταση που κρατάμε όταν συναντάμε γνωστό άτομο  είναι δύο μέτρα.
  3. Παραμείνετε στο σπίτι  όσο είναι δυνατόν και ειδικότερα αν έχετε δέκατα (37-37.50 C),ρινόρροια, πονόλαιμο ή και βήχα επικοινωνήστε με το γιατρό σας και μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο.
  4.  Απαγορεύονται τα ταξίδια καθώς και χώροι που είναι συγκεντρωμένα πολλά άτομα.
  5. Βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι στο σπίτι σας ή σε οποιονδήποτε έχετε τακτικά στενή επαφή ακολουθούν τις ίδιες προφυλάξεις

Επιπρόσθετα οι ασθενείς με αυτοαάνοσα νοσήματα:

  • δεν πρέπει να διακόψουν τα φάρμακά τους εκτός εάν τους συμβουλεύσει ο γιατρός τους
  • δεν πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής που διαφημίζονται ως ενισχυτικά του ανοσοποιητικού
  • ασθενείς που παίρνουν Ro-Actemra πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα εμφανίσουν πυρετό
COVID-19: Παρακαλούμε όλους τους ασθενείς που παρακολουθούνται στην Ευρωκλινική Αθηνών με αυτοάνοσα νοσήματα και εμφανίζουν κάποια συμπτώματα σαν αυτά που προαναφέρθηκαν να επικοινωνήσουν άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:autoimmunepatientscovid-19@euroclinic.gr

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801