Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Μικροεπεμβατική αφαίρεση θυρεοειδούς

επέμβαση θυρεοειδούς

Επέμβαση θυρεοειδούς: Εισαγωγή

Είναι εν τέλει, η επέμβαση θυεορειδούς τόσο απαιτητική; Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας στην περιοχή του τραχήλου (λαιμού) και κατέχει πολύ σημαντικό συντονιστικό ρόλο για τις οργανικές λειτουργίες, μέσω των ορμονών που εκκρίνει. Η χειρουργική του εξαίρεση αποτελεί την ενδεικνυόμενη θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα παθολογικών παθήσεων, τόσο καλοηθών όσο και κακοηθών. Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές χειρουργικής θυρεοειδούς (minimal invasive surgery) εισήχθησαν στις αρχές του 21ου αιώνα. Η προσδοκία που οδήγησε στην ανάπτυξη, χρήση και εξέλιξή τους, ήταν η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, η ελάττωση του χρόνου ενδονοσοκομειακής νοσηλείας καθώς και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς συμβιβασμούς στην χειρουργική τεχνική.

Παραδοσιακά η συμβατική χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα πραγματοποιείται από Γενικούς Χειρουργούς, μέσω μίας τομής περί τα 10cm συνήθως στο κατωφερέστερο σημείο του τραχήλου, οδηγώντας συχνά σε ευμεγέθεις δύσμορφες ουλές. Σήμερα, ο Εξειδικευμένος Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων, με πρωτοπόρα τεχνογνωσία προσεγγίζει την ίδια ανατομική περιοχή μέσω μικρότερης (περί τα 2cm) τομής, η οποία φροντίζει να συμπίπτει με μία φυσική δερματική πτυχή, ώστε να μη φαίνεται. Δίνεται δε η δυνατότητα, με τη χρήση ενδοσκοπίου υψηλής ευκρίνειας και ταυτόχρονη προβολή των εικόνων σε οθόνη, να αναγνωρισθεί με ακρίβεια η προς αντιμετώπιση παθολογία, χωρίς εκτεταμένους τραυματικούς χειρουργικούς χειρισμούς.

Η επέμβαση θυρεοειδούς είναι μία ιδιαίτερα “λεπτή” επέμβαση, διότι ο αδένας γειτνιάζει με ανατομικές δομές που είναι υπεύθυνες για πολύτιμες λειτουργίες, όπως οι παραθυρεοειδείς αδένες (ρυθμιστές του ασβεστίου), η τραχεία (αναπνοή), ο οισοφάγος (κατάποση τροφής), η καρωτίδα αρτηρία (αιμάτωση του εγκεφάλου), τα λαρυγγικά νεύρα (ομιλία) και άλλα αγγειονευρώδη στοιχεία, των οποίων η διαφύλαξη και προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική. Στις περιπτώσεις δε κακοήθειας, η ριζικότητα του καθαρισμού περιλαμβάνει, εκτός από την τυπική θυρεοειδεκτομή, και ταυτόχρονο λεμφαδενικό καθαρισμό.

Η σύγχρονη εγχειρητική προσέγγιση περιλαμβάνει τη χρήση λεπτών, ειδικής κατασκευής εργαλείων μικροχειρουργικής, που επιτρέπουν, με ριζικότητα και ασφάλεια, την αναίμακτη πρακτικά και πλήρη αφαίρεση του αδένα. Το κλασικό χειρουργικό νυστέρι αντικαθίσταται πλέον από νεότερες, προηγμένες τεχνολογικά συσκευές εκπομπής ενέργειας, όπως οι ραδιοσυχνότητες. Στην τεχνολογία αιχμής επίσης, κυρίαρχη θέση έχει η διεγχειρητική παρακολούθηση της ακεραιότητας των λαρυγγικών νεύρων με το νευροδιεγέρτη, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα για την προστασία των φωνητικών χορδών του ασθενούς. Προς την ίδια κατεύθυνση της κανονικής ομιλίας του ασθενούς μετά το χειρουργείο, προστίθεται στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας η χρήση βιντεολαρυγγοσκοπίου.

Ως κέντρο εξειδικευμένο στη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα, παρακολουθούμε καθημερινά την ιατρική βιβλιογραφία, από κέντρα αναφοράς της αλλοδαπής, σχετικά την ανάπτυξη των ανωτέρω τεχνικών. Όντας τα τελευταία χρόνια στις κορυφαίες θέσεις επιλογής για τις θυρεοειδεκτομές στην ελληνική επικράτεια, αντιμετωπίζουμε, με εμπειρία, ετησίως εκατοντάδες περιστατικά με καλοήθεις, κακοήθεις παθήσεις, υποτροπές και επανεπεμβάσεις, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς μας υψηλή ποιότητα χειρουργικών υπηρεσιών. Έμπειροι, μόνιμοι συνεργάτες μας Ιατροί Αναισθησιολόγοι πλαισιώνουν την ομάδα μας, παρέχοντας ασφαλή, ανεπίπλεκτη και σύμφωνα με τα διεθνή standards αναισθησία.

Επέμβαση θυρεοειδούς: Καθημερινές Εφαρμογές

Εφαρμόζοντας καθημερινά τη μικροεπεμβατική θυρεοειδεκτομή δίνουμε επιτυχώς λύση σε ποικίλες παθήσεις θυρεοειδούς, με λιγότερη των 24 ωρών νοσηλεία, με κινητοποιημένο πλήρως τον ασθενή, χωρίς πολύωρη χορήγηση ορρών, χωρίς την ύπαρξη σωλήνων παροχέτευσης στο λαιμό και χωρίς την ανάγκη λήψης αναλγητικών μετεγχειρητικά. Ο ασθενής μας απολαμβάνει άμεση ομιλία μετά το πέρας του χειρουργείου, πλήρη σίτιση την ίδια ημέρα και σύντομη επάνοδο στις καθημερινές του δραστηριότητες και εργασία. Η έγκαιρη εντός εβδομάδας παραλαβή της ιστολογικής έκθεσης από τους έμπειρους μόνιμους συνεργάτες μας Ιατρούς Παθολογοανατόμους, σε συνδυασμό με τη στενή επιστημονική συνεργασία μας με τον εκάστοτε θεράποντα Ιατρό Ενδοκρινολόγο, δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή μας να ξεκινήσει άμεσα την αγωγή υποκατάστασης με χάπι, χωρίς να επηρεασθεί στο ελάχιστο ο μεταβολισμός, το βάρος του καθώς και όλη η φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού του.

Μία επέμβαση δεν θα ήταν άριστη εάν δε φροντίζαμε επιπλέον το θέμα της επούλωσης. Με ειδική τεχνική πλαστικής αποκατάστασης χωρίς δερματικά ή ενδοδερμικά ράμματα και με τη συνταγογράφηση επιλεγμένων σκευασμάτων περιποίησης, επιτυγχάνουμε όμορφη ανάπλαση του δέρματος.

Στις μέρες μας, πληθώρα ασθενών οδηγείται καθημερινά στη χειρουργική αίθουσα με σκοπό την οριστική λύση της θυρεοειδοπάθειάς τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να ανησυχούν, έχοντας εμπιστευθεί τη θεραπεία τους σε εξειδικευμένο Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων. Με επιστημονική υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο, με ένα επιτελείο εξαίρετων συνεργατών, 24ωρη δυνατότητα επικοινωνίας ασθενούς με τους ιατρούς και τη γραμματεία, παρέχουμε εξατομικευμένη και αποτελεσματική λύση στις χειρουργικές παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή.

(www.endocrinesurgeon.gr)

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801