Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν “σβήνει” το δικαίωμα στην μητρότητα

καρκίνος ωοθηκών

Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας με την κατάλληλη θεραπεία και υπό προϋποθέσεις, τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας.

Πρόσφατα, επετεύχθη τεκνοποίηση από μία νέα γυναίκα με σπάνια κακοήθη νόσο των ωοθηκών. Η νόσος της είχε εκδηλωθεί στην ηλικία των 20 ετών με συμπτώματα αυξημένης αιμορραγίας στην περίοδο και έναν ακαθόριστο πόνο και φούσκωμα στην κοιλιά, ενώ στις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ευμεγέθης όγκος κοιλίας, διαμέτρου 15 εκατοστών.

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο της συγκεκριμένης περίπτωσης περιελάμβανε πλήρη και εξειδικευμένο κλινικό, αιματολογικό και απεικονιστικό προεγχειρητικό έλεγχο, ο οποίος συνοδεύτηκε από χειρουργική αφαίρεση του όγκου υπό συνθήκες ογκολογικής ασφάλειας και χημειοθεραπευτική αγωγή για 3 μήνες. Στη συνέχεια η ασθενής ακολούθησε το πρόγραμμα εντατικής παρακολούθησης που καθόρισε ο ειδικός γυναικολόγος-ογκολόγος για διάστημα 3 ετών, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με τη φυσική σύλληψη και γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού.

Όλο και πιο νέες γυναίκες διαγιγνώσκονται με κακοήθεια και καθίσταται σαφής η υποχρέωση των εξειδικευμένων ιατρών του κλάδου της γυναικολογικής ογκολογίας να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι γυναίκες αυτές να γευθούν τη χαρά της μητρότητας. Οι γνώσεις μας επάνω στη βιολογική συμπεριφορά του καρκίνου συνεχώς εμπλουτίζονται και σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αφήνει η νόσος όσο το δυνατόν μικρότερο ‘’αποτύπωμα’’ σε όσους νοσούν.

Η Ευρωκλινική Αθηνών προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσούν από γυναικολογικό καρκίνο ή υπάρχει η υποψία γυναικολογικής νεοπλασίας και επιθυμούν να διατηρήσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα. Αποτελεί ένα κέντρο εξειδικευμένης αριστείας στο κομμάτι αυτό μέσα από τους εξειδικευμένους στην ογκολογία γυναικολόγους, την ασφάλεια της πολύπλευρης χειρουργικής κάλυψης για τις διεγχειρητικές ανάγκες (θωρακοχειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, χειρουργοί, ουρολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί), τα άριστα εξοπλισμένα τμήματα απεικόνισης σε τεχνικό και έμψυχο υλικό, τις ομάδες ογκολόγων παθολόγων και τα έμπειρα μέλη του ογκολογικού συμβουλίου.

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801