Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Έλεγχος Αλτσχάιμερ

Έλεγχος Αλτσχάιμερ

60.00

(0)
Αδύναμη μνήμη; Νομίζετε ότι έχετε αρχίσει και ξεχνάτε εύκολα; Έλεγχος συμπτωμάτων Αλτσχάιμερ και εκτίμηση κινδύνου μελλοντικής εμφάνισης σε προνομιακή τιμή:
 • Νευρολογική εξέταση
 • Ειδικό τεστ αξιολόγησης νοητικής λειτουργίας
 • Πρόγραμμα ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης
 • εργαστηριακός – αιματολογικός έλεγχος (με χρήση ΕΟΠΥΥ)
Ο έλεγχος πραγματοποιείται στο ειδικό εξωτερικό Ιατρείο Άνοιας της Ευρωκλινικής Αθηνών. Γίνεται έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση νοητικών διαταραχών (μνήμης και λοιπων νοητικών λειτουργιών) , εκτίμηση της λειτουργικότητας του ασθενή στις δραστηριότητες της καθημερονότητας  και συστήνεται  εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση που ξεπερνά τα στενά όρια της φαρμακευτικής αγωγής.

Χρήσιμες πληροφορίες για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ

Τι είναι η Άνοια:

Άνοια είναι η προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών ενός ατόμου με αποτέλεσμα την αλλαγή της προσωπικότητάς του και την προοδευτικά επιδεινούμενη δυσκολία αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον του. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία και η αντιμετώπισή της αποτελεί μείζον ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο. 46.8 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν παγκοσμίως και το νούμερο αυτό αναμένεται να ανέβει στα 131.5 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Τι είναι το Αλτσχάιμερ;

Η νόσος Ατσχάιμερ (Alzheimer) είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας. Παρουσιάζεται συνήθως μετά τα 65 έτη με σημαντική αύξηση της συχνότητας εμφάνισής της στις μεγαλύτερες ηλικίες. Επηρεάζει κυρίως τη μνήμη, αλλά και άλλες νοητικές λειτουργίες όπως την σκέψη, την κρίση, την ομιλία τον προσανατολισμό σε χώρο και χρόνο αλλά και την  συμπεριφορά των ατόμων που πάσχουν.

Η σταδιακή επιδείνωση των συμπτωμάτων της άνοιας, προκαλεί σημαντική δυσκολία στην λειτουργικότητα του ατόμου στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό του  περιβάλλον. Στα προχωρημένα στάδια της νόσου ο ασθενής δεν θα μπορεί πλέων να αυτοεξυπηρετηθεί και θα πρέπει, για τη δική του ασφάλεια, να είναι υπό συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση από τους οικείους του.

Πότε θα πρέπει να επισκεφθώ ιατρό για την διάγνωση της άνοιας και του Αλτσχάιμερ;

Τα συμπτώματα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer) ξεκινάνε και εξελίσσονται συνήθως με αργό ρυθμό με αποτέλεσμα ο ασθενής και οι οικείοι του να μην μπορούν να εντοπίσουν ακριβώς την περίοδο έναρξης της νόσου.

Ποια είναι κάποια συμπτώματα που μπορεί να με υποψιάσουν για ύπαρξη Αλτσχάιμερ (Alzheimer) ή άνοιας σε εμένα ή σε κάποιο κοντινό μου πρόσωπο;

Συνήθως, ο ασθενής που πάσχει από άνοια – Αλτσχάιμερ αρνείται την ύπαρξη του προβλήματος και θα φτάσει στο νευρολόγο για εξέταση χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και κυρίως μετά από παρότρυνση του συγγενικού περιβάλλοντος. είναι σημαντικό κάποιος να επισκέπτεται ειδικό νευρολόγο όταν:

 • Ξεχνάει πρόσφατες συζητήσεις και γεγονότα
 • Δυσκολεύεται στην ομιλία (κυρίως στην εύρεση λέξεων) οπότε ο λόγος γίνεται περιφραστικός και τηλεγραφικός
 • Δυσκολεύεται ή σταματάει να ασχολείται με εργασίες που τις έκανε εύκολα στο παρελθόν (να πληρώνει λογαριασμούς, να χειρίζεται φορολογικές υποχρεώσεις, να πηγαίνει στις τράπεζες κτλ)
 • Σταματάει ή αποφεύγει να πηγαίνει μόνος σούπερ-μάρκετ ή γενικά για ψώνια (ρούχα, είδη σπιτιού) ενώ πριν πήγαινε χωρίς πρόβλημα
 • Δυσκολεύεται με τις χρηματικές συναλλαγές (μπερδεύει τα ρέστα, χάνει χρήματα)
 • Σταματάει να ασχολείται με δραστηριότητες-χόμπι που μέχρι πρόσφατα τον ευχαριστούσαν (διάβασμα βιβλίων, σταυρόλεξα κτλ)
 • Δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την επικαιρότητα και σταματάει να συζητάει/συμμετέχει σε συζητήσεις που αφορούν πρόσφατα νέα (ακόμα και αν όταν τον ρωτάς ευθέως απαντάει ότι δεν τον ενδιαφέρει πια)
 • Δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη ροή ενός βιβλίου/τηλεοπτικής σειράς/ταινίας με αποτέλεσμα να τα αποφεύγει ή να μη συζητάει για αυτά
 • Ξεχνάει ραντεβού, οικογενειακές υποχρεώσεις, γιορτές και φαρμακευτικές αγωγές
 • Δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει μέσα μεταφοράς, να οδηγήσει είτε ακόμα και να κάνει βόλτες στη γειτονιά. Ενίοτε μπορεί να χάνεται και να κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να φτάσει στον προορισμό του από το αναμενόμενο (μπορεί να μην παραδεχτεί ότι χάθηκε)
 • Εμφανίζει αλλαγή στη συμπεριφορά με απάθεια, ευερεθιστότητα, καταθλιπτικό συναίσθημα ή ακόμη και την παρουσία παραισθήσεων ή ψευδαισθήσεων

Γιατί είναι σημαντικό να διαγνώσω νωρίς την άνοια – Αλτσχάιμερ;

Όταν η διάγνωση καθυστερεί αυτό έχει συνήθως ως αποτέλεσμα οι υπάρχουσες αγωγές να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε η σωστή θεραπευτική προσέγγιση να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την καθημερινότητα τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους.

Είναι απαραίτητη η εξέταση από εξειδικευμένο νευρολόγο;

Η διάγνωση και η αντιμετώπιση των νοητικών διαταραχών και της άνοιας σε πρώιμο στάδιο είναι πολύ σημαντική. Ο εξειδικευμένος ιατρός θα λάβει αναλυτικό ιστορικό, θα πραγματοποιήσει κλινική νευρολογική εξέταση και θα προχωρήσει σε λεπτομερή αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών και κατά περίπτωση θα προχωρήσει σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την  έγκαιρη διάγνωση με σκοπό την ασφαλή και εξατομικευμένη  αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανά να παρουσιαστούν, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή πορεία στο μέλλον.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801