Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Γαστρικό Μπαλόνι – Χάπι Elipse

Γαστρικό Μπαλόνι – Χάπι Elipse

(6)|Όλες οι αξιολογήσεις

Γαστρικό μπαλόνι με το χάπι Elipse - η μοναδική στον κόσμο αναίμακτη μέθοδος απώλειας βάρους, χωρίς αναισθησία, γαστροσκόπηση ή επέμβαση.

Απώλεια βάρους έως 28% στους 4 και μήνες και έως 38% στους 12 μήνες, με ιατρική αξιοπιστία.

Ενημερωθείτε δωρεάν  - Κλείστε ένα ραντεβού ενημέρωσης και αξιολόγησης που περιλαμβάνει:
 • Λήψη αναλυτικού ιατρικού ιστορικού
 • Κλινική εξέταση και εκτίμηση αποτελεσματικότητας της θεραπείας
 • Ιατρική έγκριση καταλληλότητας για τη μέθοδο απώλειας βάρους με γαστρικό μπαλόνι
 • Παροχή πληροφοριών και επεξήγηση του προγράμματος
Η ενημέρωση/επικοινωνία και η αξιολόγηση γίνεται απευθείας με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας κο. Ραυτόπουλο, MD, PhD, FACS, FASMBS, Αναπληρωτή Καθηγητής Χειρουργικής, University Of Connecticut, USA. Δείτε το πλήρες βιογραφικό του κου Ραυτόπουλου εδώ Το γαστρικό μπαλόνι αποτελεί μία μέθοδο που εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική από το 2016 με ιατρική και επιστημονική προσέγγιση. Κάθε ενδιαφερόμενος εξετάζεται και εγκρίνεται από τον κο Ραυτόπουλο και την Επιστημονική του ομάδα για την καταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη μέθοδο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία/ αποτελέσματα ττο 1/4 των ασθενών επιτυγχάνει απώλεια βάρους της τάξης του 20% του αρχικού τους βάρους. Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα συνολικά στοιχεία - αποτελέσματα παρακάτω.  

Χρήσιμες πληροφορίες για το γαστρικό μπαλόνι

Τι είναι:

Το Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους συνδυαζόμενο με το Γαστρικό μπαλόνι Elipse, είναι μία καινοτόμος και αποτελεσματική μέθοδος απώλειας βάρους, η οποία προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα μόνο στην Ευρωκλινική και αποτελεί το πρώτο βήμα και ένα εργαλείο με στόχο τη μακροπρόθεσμη στροφή προς έναν πιο υγιεινό, πιο θετικό τρόπο ζωής. Το Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους αρχίζει με μια λεπτομερή ενημέρωση από τον κο Ραυτόπουλο με σκοπό την εξατομίκευση του προγράμματος στις ανάγκες σας. . Η τοποθέτηση του μπαλονιού που ακολουθεί, συνοδεύεται από αναλυτικές διατροφικές οδηγίες και τακτική παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απώλεια βάρους, αλλά και της καλύτερης διατήρησής του μακροπρόθεσμα. Μετά το τέλος του προγράμματος ο σκοπός είναι να έχετε αναλάβει τον έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης και των νέων διατροφικών σας συνηθειών, να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους και να συνεχίσετε τον νέο τρόπο ζωής που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας.

Η διαδικασία:

Το γαστρικό μπαλόνι Elipse καταπίνεται σε μορφή μαλακής κάψουλας κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στην κλινική. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι η μοναδική μη επεμβατική μέθοδος απώλειας βάρους πέραν της δίαιτας, άσκησης και φαρμακοθεραπείας, για την οποία δεν απαιτείται οποιασδήποτε μορφής αναισθησία, γαστροσκόπηση, ή χειρουργική επέμβαση. Αμέσως μετά την κατάποση, ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει πρώτα μια ακτινογραφία για να επιβεβαιωθεί ότι το μπαλόνι βρίσκεται εντός του στομάχου και στην συνέχεια θα φουσκώσει το μπαλόνι με υγρό με ένα λεπτό σωληνάκι. Το σωληνάκι αφαιρείται μόλις το μπαλόνι φουσκώσει και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το μπαλόνι παραμένει στο στομάχι για 16 εβδομάδες (4 μήνες) περιορίζοντας την χωρητικότητα του στομαχιού σε φαγητό. Μετά, ξεφουσκώνει μόνο του, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, και αποβάλλεται από τον οργανισμό φυσιολογικά με τα κόπρανα. Με τη βοήθεια ειδικής ψηφιακής ζυγαριάς, που θα σας δοθεί στην έναρξη του προγράμματος και την ειδική εφαρμογή (application) για το κινητό σας τηλέφωνο, ή απλά τηλεφωνώντας μας, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Οι μετρήσεις σας θα αποστέλλονται σε εμάς σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε η επιστημονική ομάδα του προγράμματος να είναι σε θέση να σας παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση. Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες με συνεχή διατροφική και ψυχοεκπαιδευτική καθοδήγηση χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος Απώλειας Βάρους με το γαστρικό μπαλόνι Elipse:

Η μέθοδος Elipse είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους στοχεύουν να χάσουν με ασφάλεια μέχρι 48 κιλά σε 4 μήνες και 71 κιλά σε 12 μήνες και να μειώσουν έως 15 εκατοστά την περίμετρο της μέσης τους, ενώ σκοπεύει να χρησιμεύσει ως το σημείο εκκίνησης για όσους χρειάζονται ένα εναρκτήριο λάκτισμα για ένα νέο υγιεινό τρόπο ζωής. Το γαστρικό μπαλόνι Elipse δεν είναι ένα μαγικό χάπι και από μόνο του δεν θα κάνει θαύματα. Η θέλησή σας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σας με την βοήθεια της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Απώλειας Βάρους θα σας οδηγήσουν με επιτυχία στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το κόστος:

Το κόστος ανέρχεται στα 2.900 ευρώ και περιλαμβάνει:

 • Τις ιατρικές εξετάσεις πριν και μετά την τοποθέτηση του γαστρικού μπαλονιού
 • Το κόστος αγοράς του υλικού (γαστρικό μπαλόνι – χάπι Elipse), τα έξοδα για το νοσοκομείο για την τοποθέτηση και την ακτινοσκόπηση
 • Τις αμοιβές των ιατρών και της επιστημονικής ομάδας
 • Την παροχή ειδικής ζυγαριάς για την παρακολούθηση (ασύρματη σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο του ασθενούς)
 • Εβδομαδιαία παρακολούθηση από τον υπεύθυνο ιατρό για ένα χρόνο
 • Κάλυψη για οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της θεραπείας (οι περιπτώσεις επιπλοκών είναι εξαιρετικά σπάνιες) με το Elipse που είναι σχετική με το γαστρικό μπαλόνι

Η επιστημονική ομάδα:

Η σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου της παχυσαρκίας απαιτεί επιστημονική ομάδα εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχύσαρκου ασθενούς, στα ειδικά διαιτολογικά πρωτόκολλα, στις νέες αναίμακτες πρωτοποριακές μεθόδους απώλειας βάρους και στις χειρουργικές επεμβάσεις παχυσαρκίας. Στην Ελλάδα, η Ευρωκλινική διαθέτει την πιο έμπειρη και άρτια εκπαιδευμένη επιστημονική ομάδα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της οποίας ηγείται ο κος Ιωάννης Ραυτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, Η.Π.Α.

Ο κος Ραυτόπουλος είναι ειδικευμένος εξ ολοκλήρου στις Η.Π.Α., είναι ο μόνος χειρουργός στην Ελλάδα που έχει εκπαιδευθεί ειδικά στην χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και μάλιστα στις Η.Π.Α (Fellowship in Advanced Laparoscopic and Bariatric surgery) και έχει εργαστεί για 14 χρόνια στις Η.Π.Α. ως Διευθυντής τμήματος Χειρουργικής Παχυσαρκίας όπως στο Πανεπιστήμιο του Πίττσμπουργκ και στο Νοσοκομείο Saint Francis Hospital and Medical Center στο Hartford, Κοννέκτικατ. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος χειρουργός στις Η.Π.Α. (USA Board Certified in Surgery), είναι Fellow του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, διαθέτει ενεργή ιατρική άδεια στις Πολιτείες της Μασσαχουσέτης και Κοννέντικατ και είναι Διευθυντής του Weight Management Program του Νοσοκομείου Holyoke Medical Center της Μασσαχουσέτης. Τα τελευταία 6 χρόνια, ο κος Ραυτόπουλος εργάζεται τόσο στις Η.Π.Α., όσο και στην Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία και στην Ελλάδα πολλές περίπλοκες επεμβάσεις παχυσαρκίας, πολλές από τις οποίες δεν πραγματοποιούνται πουθενά αλλού στην χώρα μας.

Ο κος Ραυτόπουλος διαθέτει εμπειρία περισσότερων από 2.000 επεμβάσεων βαριατρικής με εξαιρετικά αποτελέσματα συγκριτικά με τους διεθνείς μέσους όρους ενώ ταυτόχρονα έχει πλήθος  ξένων δημοσιεύσεων και αναφορών. Κατά την υποβολή ενδιαφέροντός για το γαστρικό μπαλόνι θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας ο κος Ραυτόπουλος. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό του ιατρού πατώντας εδώ

Τον κο Ραυτόπουλο πλαισιώνει μια πολύ έμπειρη και επιστημονικά αξιόλογη ομάδα που περιλαμβάνει τον κο Τσεχπενάκη, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών και Fellow του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών,τον Κο Γεράσιμο Στεφανίδη, Γαστρεντερολόγο, καθώς και άλλους επιστήμονες της Ευρωκλινικής.

Στοιχεία – Αποτελέσματα:

 

Γαστρικό μπαλόνι Elipse Βάρος (Kg) Μέγιστη απώλεια βάρους % απώλειας επι του αρχικού βάρους Αριθμός ασθενών
Αρχικό βάρος 107.3 179
Aπώλεια σε 16 εβδομάδες 16.75 48 15.4% 166
Απώλεια σε 24 εβδομάδες 18.4 46 17.4% 109
Απώλεια σε 52 εβδομάδες 18.1 71.2 16.6% 94

Τα αποτελέσματα αυτά είναι από τα καλύτερα που έχουν δημοσιευτεί παγκοσμίως με οποιοδήποτε γαστρικό μπαλόνι. Επίσης όπως φαίνεται από το πρόγραμμα υποστήριξης των ασθενών, τα αποτελέσματα διατηρούνται και μάλιστα βελτιώνονται και μετά την αποβολή του γαστρικού μπαλονιού

 

Στο διάγραμμα αυτό τα αποτελέσματα των ασθενών κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την χρονική περίοδο τοποθέτησης του γαστρικού μπαλονιού. Το 1ο 1/3 των ασθενών αναφέρεται στην πρώτη ομάδα ασθενών που παρακολουθήσαμε, το 2ο 1/3 στην δεύτερη ομάδα και το 3ο 1/3 στην πιο πρόσφατη ομάδα ασθενών. Αναφέρεται η απώλεια βάρους στις 16 εβδομάδες (4 μήνες), 24 εβδομάδες (6 μήνες) και 52 εβδομάδες (12 μήνες) μετά την τοποθέτηση. Όπως φαίνεται από το διάγραμμα η συνεχής έρευνα και επιστημονική βελτίωση του προγράμματος που προσφέρουμε, οδήγησε σε μια συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων. Ενδιαφερόμενοι ασθενείς που θα προβούν σε τοποθέτηση του μπαλονιού Elipse τώρα αναμένεται να έχουν αποτελέσματα παρόμοια με το 3ο 1/3 των ασθενών που αναφέρονται στο διάγραμμα.


Επιπλοκές

 1. 4/180 (2.2%) πρόωρη ενδοσκοπική αφαίρεση του μπαλονιού
 2. 1/180 (0.5%) επιπλοκή μερικής θρόμβωσης νεφρικής φλέβας. Η επιπλοκή αυτή συνέβη σε ασθενή με αρκετά συνοδά νοσήματα πού προέβη σε τοποθέτηση δεύτερου μπαλονιού. Με κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως χωρίς καμία μακροχρόνια επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς.

Πλεονεκτήματα που εμφανίζει το χάπι Elipse σε αντίθεση με άλλες μεθόδους: 

 1. Το μοναδικό μπαλόνι που δεν απαιτεί καμία εξωτερική παρέμβαση για την τοποθέτηση και την αποβολή
 2. Γρήγορη και εύκολη διαδικασία τοποθέτησης που διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά
 3. Δεν απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο
 4. Το Elipse είναι πολύ πιο καλά ανεκτό και πιο ασφαλές από όλα τα άλλα μπαλόνια που γεμίζουν με υγρό
 5. Το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει εβδομαδιαία παρακολούθηση για έναν ολόκληρο χρόνο με σκοπό να σας βοηθήσουμε όχι μόνο να πετύχετε την μέγιστη απώλεια βάρους με το Elipse αλλά και να την διατηρήσετε μακρόπροθεσμα
 6. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες διατροφής, άσκησης και αλλαγής του τρόπου ζωής σύμφωνα με την μοναδική εμπειρία του κου Ραυτόπουλου που επιτυγχάνει εγγυήμενη απώλεια βάρους
 7. Το πρόγραμμα μας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες απώλειας βάρους παγκοσμίως με 1/3 των ασθενών να επιτυγχάνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη του 20% του αρχικού βάρους του ασθενή
 8. Τεκμηριωμένα αποτελέσματα δημοσιευμένα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινωμένα στα μεγαλύτερα συνέδρια παχυσαρκίας στον κόσμο

Σε ποιος απευθύνεται:

Το γαστρικό μπαλόνι – χάπι Elipse απευθύνεται κατά βάση σε άτομα που εμφανίζουν  δείκτη μάζας πάνω από 27 kg/m2. Κατά την επικοινωνία σας με τον κο Ραυτόπουλο και την επιστημονική του ομάδα θα κριθεί αυστηρώς με ιατρικά κριτήρια η καταλληλότητά σας για την θεραπεία με το γαστρικό μπαλόνι – χάπι Elipse ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με ασφάλεια.

Φωτογραφικό υλικό: 

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

6 κριτικές για Γαστρικό Μπαλόνι – Χάπι Elipse

 1. Στεφανος Ευαγγελιου

  Χωρίς να χρειάζεται να πω πολλά ,για την ομάδα του Κ.Ραυτόπουλου .παραθέτω νούμερα που μπορούν από μόνα τους να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα ,αυτής της διαδικασίας ..από 09/09 που ήμουν 112kg μέχρι 28/10 έφτασα να ζυγίζω 89,8kg

 2. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΑΡΖΑΚΑΚΟΥ

  Άριστες οι εντυπώσεις μου, τόσο από τον εξαιρετικό γιατρό κ άνθρωπο κύριο Ιωάννη Ραπτόπουλο που ήταν δίπλα μου σε όλο το ταξίδι της απώλειας των σχεδόν 30 κιλών…
  Όσο κ από το μπαλονι…
  Δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, ούτε είχα παρενέργειες…
  Φυσικά ακολούθησα το πρόγραμμα κ τις οδηγίες του…
  2 χρόνια μετά εξακολουθώ να διατηρώ σταθερά τα κιλά μου…
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα στον γιατρό μου άλλαξε την ζωή μου…

 3. Sissy Bitzou

  Εμπιστευτικά τον κ. Ραυτόπουλο και την ομάδα του και είμαι ευγνώμων γιατί έφτασα στο επιθυμητό μου αποτέλεσμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!
  Η εμπειρία μου με το μπαλόνι ‘Elipse’ ήταν σε όλη τη διάρκεια του παραπάνω καλή από ότι περίμενα και απίστευτα αποτελεσματική!!!
  Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

 4. Κωνσταντίνος

  Το πρόγραμμα έχει θεαματικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το απόλυτα εξειδικευμένο πρόγραμμα του κ. Ραυτόπουλου, ο οποίος βοηθάει γενικότερα στην αλλαγή του τρόπου ζωής. Έχασα 33 κιλά και συνεχίζω το πρόγραμμα του ιατρού. Συγχαρητήρια στο εξαιρετικό team!

 5. Άσπα

  Εξαιρετική,ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος…Οι καλύτερες εντυπώσεις όσο αφορά τον εξαιρετικό γιατρό κύριο Ιωάννη Ραυτόπουλο που ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθεια μου για την απώλεια των σχεδόν 30 κιλών μέσα σε διάστημα 4 μηνών…
  Δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, ούτε είχα παρενέργειες…
  Φυσικά ακολούθησα το πρόγραμμα κ τις οδηγίες του και συνεχίζω…
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα στον γιατρό μου άλλαξε την ζωή μου…

 6. ΘΑΝΑΣΗΣ

  Ξεκίνησα 27/5/21 χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς απορίες, γιατί ο γιατρός κ. Ραυτόπουλος μου είχε εξηγήσει τα πάντα γύρω από το χάπι elipse. Για τον γιατρό Ι. Ραυτόπουλο και την ομάδα του ότι και να πεις είναι πολύ λιγο. ΠΑΝΤΑ δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ακολούθησα τις οδηγίες του, όχι και τόσο τυπικά θα έλεγα, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα μέχρι και σήμερα 4/11/21 δικαιώνουν τον γιατρό για την πρόταση που μου έκανε αλλά και εμένα για την επιλογή του elipse.
  Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους, 27/5 με 169 κιλά και σήμερα 4/11 με 61 κιλά λιγότερα, η ζυγαριά δείχνει 108!!! και συνεχίζουμε…
  Ευχαριστώ τον γιατρό Ι. Ραυτόπουλο και την ομάδα του για την καινούργια υπέροχη ζωή που κατάφεραν να μου ξαναδώσουν πίσω, ευχαριστώ και το χάπι elipse γιατί χωρίς αυτό, πιστεύω, δεν θα είχα καταφέρει τόσο εύκολα, σε τόσο μικρό διάστημα, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χειρουργεία τόσο μεγάλη απώλεια κιλών!!!

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801