Πακέτα παιδιατρικού ελέγχου

Κατηγορία:

Ετικέτες: ,

μοιραστείτε το:

Πακέτα παιδιατρικού ελέγχου

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 64.16.800, 801 (Δευτ.-Παρ. 8:00-17:00) ή πατήστε:

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  Για να ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης των στοιχείων επικοινωνίας σας κάντε κλικ εδώ

  Παιδιατρικές εξετάσεις:

  H Ευρωκλινική Παίδων δημιούργησε πακέτα εξετάσεων για παιδιά, σε προνομιακές τιμές, για τη σωστή ανάπτυξή τους, την πρόληψη και τη συμμετοχή τους με ασφάλεια σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και για μια χρονιά γεμάτη υγεία:

  • Εξέταση από παίδο – ΩΡΛ: 20 €
  • Εξέταση από παίδο – Οφθαλμίατρο: 20 €
  • Mini check up (Γεν. αίματος, Γεν. ούρων, Σάκχαρο, Φερριτίνη, Χοληστερίνη, Σίδηρος) – 25 €
  • Εξέταση από Καρδιολόγο, Triplex καρδιάς και ΗΚΓ: 50 €

  *Τα πακέτα ιατρικών εξετάσεων αφορούν παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.

  Αιματολογικές Εξετάσεις με ΕΟΠΥΥ:

  Στην Ευρωκλινική Παίδων μπορείτε να πραγματοποιήσετε, χωρίς ραντεβού, όλες τις αιματολογικές, βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις παίδων με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ

  Πληροφορίες: 210 6416800 και 801

  Περιγραφή Υπηρεσίας

   

  ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • Τακτικός Καρδιολογικός έλεγχος για τη σωστή ανάπτυξή τους, την πρώιμη διάγνωση καρδιολογικών προβλημάτων και την ασφαλή συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. ποδόσφαιρο, κολυμβητήριο, μπαλέτο κλπ)
  • Έλεγχος ακοής για τον εντοπισμό διαταραχών ακοής και την καλύτερη μορφωτική ανάπτυξη και την επικοινωνία
  • Έλεγχος ματιών για τον εντοπισμό δυσχερής όρασης όπως μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός, έλεγχος στραβισμού και οφθολμοκινητικότητας και έλεγχος χρωματικής αντίληψης
  • Εξέταση δέρματος για πιθανά σημάδια από τσιμπήματα ή αλλεργίες
  • Μικροβιολογικός έλεγχος
  • Έλεγχος βάρους, ύψους και εμβολίων από παιδίατρο

  Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς:

  Επειδή η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική από την θεραπεία και  αυτό για τα παιδιά ισχύει ακόμα περισσότερο σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά να όλα τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικό παιδιατρικό έλεγχο μια φορά ετησίως, Η συνεργασία με το γιατρό, η ενημέρωση για το επίπεδο υγείας όλων των μαθητών και για τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός είναι μεγάλης σπουδαιότητας για το σχολείο και το δάσκαλο.

  Παιδιατρικός έλεγχος:

  Κατά τον ετήσιο έλεγχο ο παιδίατρος:

  • Ανασκοπεί το ιστορικό του παιδιού
  • Εξετάζει το παιδί κατά συστήματα
  • Κάνει μετρήσεις σωματικού βάρους, ύψους, δείκτη μάζας σώματος και αρτηριακής πίεσης
  • Ελέγχει στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού εάν έχουν γίνει οι συνιστώμενοι εμβολιασμοί για την ηλικία του και αν υπάρχουν αναμνηστικές δόσεις που πρέπει να γίνουν αυτή τη χρονιά.
  • Αξιολογεί τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού
  • Παρακολουθεί και διαπιστώνει πως αλληλοεπιδρά το παιδί με τους γονείς του
  • Απευθύνεται και μιλά με το ίδιο, το ρωτά για αγαπημένα του ενδιαφέροντα, δραστηριότητες για το σχολείο, για τους φίλους του και αξιολογεί τις κοινωνικές του δεξιότητες και το συναισθηματικό του επίπεδο
  • Συζητά με τους γονείς για θέματα που απασχολούν όπως η διατροφή, η ανάπτυξη του παιδιού, πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς, πειθαρχίας κ.λ.π.

  Οφθαλμολογικός έλεγχος: 

  Ο προληπτικός έλεγχος της όρασης κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητος διότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι δυσκολίες στη μάθηση συχνά οφείλονται σε διαθλαστικές ανωμαλίες όπως η μυωπία, ο αστιγματισμός κ.λ.π. που είναι πολύ συνηθισμένες. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας εμφανίζει οφθαλμολογικά προβλήματα ενώ πάνω από 1 στα 5 έχει αδιάγνωστες παθήσεις επειδή δεν έχει ελεγχθεί ποτέ από οφθαλμίατρο.

  Καρδιολογικός έλεγχος: 

  Ειδικά στα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα φυσικής αγωγής ή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες συνιστάται εξονυχιστικός καρδιολογικός έλεγχος (triplex). Επίσης καλό είναι να γίνεται και έλεγχος για σκολίωση ο οποίος συνίσταται στα μεν κορίτσια δύο φορές (στις ηλικίες 10 και 12 ετών), στα δε αγόρια μια φορά στα 13 ή 14 χρόνια τους, σύμφωνα με τις συστάσεις της ΑΑΡ, της Αμερικανικής Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών.

  Αιματολογικός έλεγχος – check up: 

  Ο προγραμματισμός εξετάσεων πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα για κάθε παιδί και λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και παράγοντες κινδύνου, όπως την ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού. Για παράδειγμα, υπάρχει σύσταση για έλεγχο λιπιδίων αίματος σε όλα τα παιδιά μια φορά σε μια φορά σε ηλικία 9-11 ετών και μια φορά σε ηλικία 17-21 ετών. Ωστόσο η σύσταση αυτή διαφοροποιείται σε περίπτωση παιδιών που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή με οικογενειακό ιστορικό υπερλιπιδαιμίας ή πρώιμης καρδιαγγειακής νόσου.

  Οι συστάσεις της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας σχετικά με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο παιδιών σχολικής ηλικίας συνίστανται σε:

  1. Μέτρηση αρτηριακής πίεσης ετησίως
  2. Αξιολόγηση σωματικού βάρους (έλεγχος παχυσαρκίας)
  3. Έλεγχο οπτικής οξύτητας σε ηλικίες 5,6,8,10,12 και 15 ετών
  4. Τακτικό έλεγχο στοματική υγιεινής
  5. Έλεγχο ακοής σε ηλικίες 4,5,6,8 και 10 χρονών
  6. Έλεγχο λιπιδίων στο αίμα στις ηλικίες 9-11 ετών και 17-21 ετών
  7. Έλεγχο για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου σε εφήβους όπως π.χ. η χρήση αλκοόλ ή ουσιών
  8. Ανίχνευση εφήβων με κατάθλιψη από ηλικίας 11 ετών με ετήσιο έλεγχο

   

  Σχετικά με την Ευρωκλινική Παίδων:

  Η Ευρωκλινική Παίδων είναι μία πλήρης παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων, με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων. Η Ευρωκλινική Παίδων, με 17 χρόνια εμπειρίας δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του και έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 300.000 παιδιά, πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μόνη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients’ Friendly Hospital), παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

  Αξιολογήσεις

  Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ “Πακέτα παιδιατρικού ελέγχου”

  Σχετικές Υπηρεσίες