Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Ροχαλητό & άπνοια – θεραπεία

Ροχαλητό & άπνοια – θεραπεία

170.00

(4)|Όλες οι αξιολογήσεις

Πλήρης έλεγχος για θεραπεία του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας με μελέτη ύπνου κατ οίκον!

Ο έλεγχος περιλαμβάνει πακέτο δύο (2) επισκέψεων για:
 • Πνευμονολογική εκτίμηση (από Διευθυντή Πνευμονολόγο)
 • Αιματολογικό έλεγχο (γενική αίματος, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, φερριτίνη, CRP, TSH, HDL, LDL, fT4, ουρία, κρεατινίνη, CPK, LDH, Fe, SGOT, SGPT)*
 • Μελέτη ύπνου κατ οίκον με τη φορητή συσκευή ApneaLink Air
 • Εκτίμηση αποτελεσμάτων και σύσταση θεραπείας
*Για την πραγματοποίηση του αιματολογικού ελέγχου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενεργού ΑΜΚΑ Με τη μελέτη ύπνου κατ οίκον σε συνδυασμό με την κλινική εκτίμηση από τον Πνευμονολόγο και ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια, άτομα με ύποπτη κλινική εικόνα βρίσκουν στοχευμένη διάγνωση και θεραπεία για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια χωρίς το κόστος και την «ταλαιπωρία» της παραμονής στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες:

Ροχαλητό, υπνική άπνοια, ανεπαρκής και διακοπτόμενος ύπνος, ημερήσια υπνηλία, χρόνια κόπωση, πρωινοί πονοκέφαλοι, αϋπνία, χαμηλές πνευματικές επιδόσεις, κατάθλιψη;
Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε την κατάλληλη θεραπεία για τις διαταραχές ύπνου και να δώσετε στον ύπνο σας τη σημασία που τους αξίζει;

Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει πρόβλημα με ροχαλητό ή υπνική άπνοια αλλά δεν αναζητά θεραπεία καθώς στην πλειοψηφία τους  αγνοεί ή υποεκτιμά τα συμπτώματα, καθώς αυτά εγκαθίστανται προοδευτικά, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι ευρέως γνωστό πόσες και σημαντικές επιπτώσεις έχει ο “κακός” ύπνος για την υγεία μας.

Τι είναι η μελέτη ύπνου;

Η μελέτη ύπνου είναι η καταγραφή παραμέτρων κατά τη διάρκεια του ύπνου προκειμένου να διαπιστωθούν παθολογικές καταστάσεις που αφορούν κυρίως την αναπνοή κατά τον ύπνο.

Μελέτη ύπνου κατ οίκον και πως γίνεται;

Η μελέτη ύπνου κατ οίκον γίνεται τα τελευταία χρόνια πολύ δημοφιλής λόγω της ευκολίας, του χαμηλού κόστους αλλά και για υγειονομικούς λόγους (λόγω της πανδημίας οι ασθενείς αλλά και οι γιατροί προτιμούσαν να εξεταστούν στο σπίτι τους) . Η πολυγραφία ύπνου εκτελείται με το φορητό καταγραφικό μηχάνημα ApneaLink Air της εταιρείας Resmed,  ο οποίο δίδεται στον ασθενή με οδηγίες τοποθέτησης το βράδυ πριν τον ύπνο και καταγράφει:

 1. ροή αέρα με nasal pressure cannula (ένας λεπτός καθετήρας σαν το ρινικό καθετήρα παροχής οξυγόνου )
 2. οξυμετρία δακτύλου (δηλαδή κορεσμό οξυγόνου και καρδιακή συχνότητα )
 3. αναπνευστικές κινήσεις θώρακα (μέσω της ζώνης με την οποία τοποθετείται η συσκευή καταγραφή στο θώρακα του εξεταζόμενου)

Πόσο συχνές είναι οι διαταραχές ύπνου στους ενήλικες;

Ο ύπνος αποτελεί ζωτικό συστατικό της σωματικής και πνευματικής μας υγείας και απαραίτητη προϋπόθεση για ευεξία και ποιότητα ζωής. Ωστόσο, ένας στους τρεις ενήλικες παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου, με συχνότερες την υπνική άπνοια, την ημερήσια υπνηλία, το ροχαλητό ή τον ανήσυχο μη αναζωογονητικό ή ανεπαρκή ύπνο.

Πώς σχετίζεται το ροχαλητό και η υπνική άπνοια με προβλήματα υγείας;

Οι διαταραχές της αναπνοής κατά τον ύπνο  (ροχαλητό – υπνική άπνοια) έχουν άμεση συσχέτιση με καρδιαγγειακά νοσήματα όπως είναι η ανθεκτική υπέρταση, η κολπική μαρμαρυγή, η καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και νευροψυχιατρικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η κατάχρηση υπναγωγών φαρμάκων, η άνοια, το εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμη και νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως η νόσος Parkinson.

Ο ποιοτικός ύπνος δεν είναι πολυτέλεια.
Είναι βιολογική ανάγκη ζωτικής σημασίας , που πρέπει να λάβει την προσοχή και τη φροντίδα που του αξίζει για ποιότητα ζωής και καλύτερη υγεία.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

4 κριτικές για Ροχαλητό & άπνοια – θεραπεία

 1. Μαρία Κουτμάνη

  Η ενημέρωση για την απνοια ύπνου πολύ απλή και καλή.

 2. Νικος Βαγενας

  Πολύ καλή ενημέρωση

 3. Μαρία Λιανάκη

  Πλήρη ενημέρωση προς επίλυση πολλαπλών θεμάτων ( ειδικά αϋπνίας για μένα ).
  Σας ευχαριστώ 🌷

 4. Ευθυμία ΦΟΥΡΤΟΥΛΑΚΗ

  Ευτυχώς έκανα την σωστή κίνηση.
  Έχω ηρεμήσει με τις απνοιες.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801