Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Στοματολογικός έλεγχος

Στοματολογικός έλεγχος

40.00

(0)
Έρπης στο στόμα ή στα χείλη, άφθες, κακοσμία, αλλαγή γεύσης, μούδιασμα, ογκίδια, πληγές; Αναγνωρίζετε κάποια από αυτά τα σημάδια στην στοματική σας κοιλότητα ή έχετε υποψίες για ύπαρξη κάποιας νόσου; Πραγματοποιήστε έλεγχο για διάγνωση και θεραπεία των νόσων του στόματος σε εξειδικευμένο Στοματολογικό τμήμα σε προνομιακή τιμή.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον στοματολογικό έλεγχο

Με τι ασχολείται ο Στοματολόγος;

Η Στοματολογία καλύπτει τοπικά νοσήματα του στόματος όπως προβλήματα στα ούλα – χείλη, σιαλογόνους αδένες, ογκίδια, πληγές, άφθες, έρπης κλπ.

Επίσης ασχολείται και με σημαντικά συστηματικά νοσήματα με εκδηλώσεις στο στόμα όπως νοσήματα από το γαστρεντερικό πχ ελκώδης κολίτις, αυτοάνοσα, λοιμώξεις βακτηριακές, μυκητιάσεις,  ιογενείς (HPV, AIDS κλπ), παρενέργειες φαρμάκων κυρίως αυτά που παίρνουν ογκολογικοί ασθενείς, παιδιατρικά νοσήματα, δερματοβλεννογόνια, διαβήτης, αιματολογικά, νεοπλασίες κ.α.

Είναι σημαντικό να φροντίζω την υγεία του στόματος μου;

Εκτός από την υγεία των δοντιών και η υγεία του στόματος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει και μπορούμε να διαφυλάξουμε με ευθύνη ατομική αλλά και τη βοήθεια εξειδικευμένου Στοματολόγου. Το στόμα είναι το «κόσμημα» του ανθρώπινου σώματος και σχετίζεται με απολαύσεις της ζωής όπως η γεύση, η ομιλία, η κοινωνική παρουσία και ο έρωτας.

Γιατί να επισκεφτώ Στοματολόγο;

Ο Στοματολόγος είναι ο ειδικός του στόματος που θα λάβει τη σωστή διάγνωση και θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Επίσης ενημερώνει τον ασθενή για το πώς θα αναγνωρίζει αλλαγές που μπορεί να συμβούν στο στόμα και αν χρειάζεται να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Είναι συχνές οι νόσοι του στόματος;

Έχει υπολογιστεί ότι πάνω από χίλιες αρρώστιες εμφανίζονται στο στόμα. Μερικές από αυτές τις αρρώστιες είναι αθώες όπως για παράδειγμα οι άφθες ενώ άλλες απειλούν τη ζωή, όπως ο καρκίνος του στόματος, όλες ωστόσο δημιουργούν προβλήματα στον ασθενή.

Υπάρχουν επιπλέον πολλά συστηματικά νοσήματα που προσβάλλουν κι άλλα όργανα και μπορεί να έχουν εκδηλώσεις και στο στόμα ή πολλές φορές η πρώτη εκδήλωση να είναι στο στόμα.

Υπάρχουν παράγοντες που συντελούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του στόματος;

Το κάπνισμα, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, η κακή δίαιτα, η έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών, η κακή υγιεινή των δοντιών, η ύπαρξη του ιού HPV είναι μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη νόσων του στόματος.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

    Ζητήστε ραντεβού online

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801