Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Αντικατάσταση ενδοφακού για την αντιμετώπιση μυωπίας, υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας

αντικατάσταση-ενδοφακού

Η αντικατάσταση ενδοφακού είναι μία σύγχρονη τεχνική που μπορεί να δώσει λύση στη μυωπία, την πρεσβυωπία και την υπερμετρωπία, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξάρτηση από τα γυαλιά, είναι ωστόσο μία επέμβαση που δεν απευθύνεται σε όλους. Παρακάτω αναλύονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι η αντικατάσταση ενδοφακού;

Στο ανθρώπινο μάτι, στο εσωτερικό του, ακριβώς πίσω από την ίριδα βρίσκεται ένας φακός (ο ενδοφακός δηλαδή) ο οποίος ονομάζεται κρυσταλλοειδής. Είναι ο συγκεκριμένος φακός ο οποίος με την πάροδο των ετών θολώνει στην πάθηση που είναι γνωστή ως καταρράκτης. Με την επέμβαση αυτή, γίνεται αντικατάσταση του κρυσταλλοειδούς φακού χωρίς να υπάρχει καταρράκτης ή όταν υπάρχει αλλά βρίσκεται στα αρχικά του στάδια.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η αντικατάσταση ενδοφακού ως μέθοδος μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά δυστυχώς δεν συστήνεται σε όλους τους ανθρώπους. Για παράδειγμα εάν συνυπάρχουν άλλες παθήσεις των ματιών όπως τραύματα, υψηλή ενδοφθάλμια πίεση ή παθήσεις της ωχράς κηλίδας τότε χρειάζεται προσεκτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν αποτελεί κανείς καλό υποψήφιο για μία τέτοια επέμβαση. Επιπλέον πρέπει να διερευνηθεί το μέγεθος των διαθλαστικών προβλημάτων (οι βαθμοί δηλαδή), η ηλικία του ανθρώπου αλλά και οι ανάγκες του ώστε να επιλέγει η κατάλληλη τεχνική.

Θα χρειάζεται να φοράω γυαλιά μετά από μία τέτοια επέμβαση;

Στόχος της επέμβασης για να αντικατασταθεί ο ενδοφακός είναι να αντιμετωπιστούν μόνιμα προβλήματα όπως η μυωπία η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός. Τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία μετράνε όλες τις διαστάσεις του ματιού με εξαιρετική ακρίβεια, δίνοντας μας την δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε στον άνθρωπο πολύ καλή όραση χωρίς γυαλιά για μακριά. Μπορούν δηλαδή σε συνδυασμό με κάποιες φόρμουλες να μας υποδείξουν τον φακό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί εξατομικευμένα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο ώστε να μην χρειάζεται μακρινά γυαλιά.

Βοηθάει η αντικατάσταση ενδοφακού με την πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο της οφθαλμολογίας πάνω στην οποία γίνεται τρομακτική έρευνα με στόχο το τέλειο αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως ήδη λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί ή και να εξαφανιστεί τελείως η ανάγκη για κοντινά γυαλιά. Με την μέθοδο της αντικατάστασης του ενδοφακού μπορούν να εφαρμοστούν παραπάνω από μία τέτοιες τεχνικές.
Η πρώτη είναι η ένθεση ενός φακού ο οποίος μπορεί να διορθώσει και την πρεσβυωπία εκτός από τα άλλα διαθλαστικά προβλήματα δηλαδή ενός πολυεστιακού φακού. Ένας τέτοιου είδους ενδοφακός προσφέρει τη μικρότερη δυνατή εξάρτηση από γυαλιά (έως και καθόλου), έχει όμως και κάποιες δυσκολίες οι οποίες δεν τον κάνει ιδανικό για όλους τους ανθρώπους. Οι κυριότερες από αυτές είναι η παρουσία φωτοστέφανων γύρω από τις φωτεινές πηγές αλλά και κάποιων αντανακλάσεων.
Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι ακόμα πιο σύγχρονοι ενδοφακοί βελτιώνουν την κοντινή όραση χωρίς να δημιουργούν ανεπιθύμητα φαινόμενα όπως οι πολυεστιακοί ή προβλήματα στην μακρινή όραση. Χρησιμοποιώντας έναν τέτοια ενδοφακό και σε συνδυασμό με μία τεχνική που λέγεται monovision μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας καλή όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Υπάρχουν κίνδυνοι από μία τέτοια επέμβαση;

Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει καμμία επέμβαση με μηδενικό κίνδυνο. Η αντικατάσταση ενδοφακού είναι όμως μία από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ανθρώπινο μάτι με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι ο λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος αλλά και η συζήτηση με τον ασθενή για τις ανάγκες του που φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γίνεται αυτή η αντικατάσταση ενδοφακού στην Ευρωκλινική Αθηνών;

Με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στην Ευρωκλινική έχουμε την χαρά να διαθέτουμε εξαιρετικά σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό αλλά και όλη την γκάμα των πιο τεχνολογικά εξελιγμένων φακών. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς όχι μόνο εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και το μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας.

Ποιοι έχουν το μεγαλύτερο όφελος από μία τέτοια επέμβαση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 40 ετών με μεγάλη διαθλαστικά προβλήματα, δηλαδή με πολλούς βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας, στιγματισμού ή και πρεσβυωπίας θα είχαν σημαντικό όφελος από την αντικατάσταση ενδοφακού. Η εξάρτηση τους από γυαλιά μπορεί να εξαλειφθεί ή να μειωθεί στο ελάχιστο κάτι που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801