Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Κρυολιπόλυση στο διπλοσάγονο

κρυολιπόλυση διπλοσάγονο

Η εναπόθεση λίπους στην περιοχή του λαιμού, που συχνά αναφέρεται ως «διπλοσάγονο», φαίνεται οτι απασχολεί τελικά τους περισσότερους από εμάς! Είναι ένα σημείο του προσώπου μας, που υποδηλώνει τον τρόπο ζωής μας, την ηλικία μας, σκιαγραφείται στις ανέμελες φωτογραφίες μας, και «αντανακλά» πιθανότατα το γενετικό αποτύπωμα της οικογενείας μας, με παρόμοιες εικόνες εναπόθεσης λίπους σε οικεία μας πρόσωπα.

Σε μελέτες για αισθητικές επεμβάσεις, το αίτημα της λιποδιάλυσης στην περιοχή του λαιμού αφορούσε σε ποσοστό 67-77% των ατόμων, χαρακτηριστικό του σύγχρονου τρόπου ζωής και των προτύπων ομορφιάς. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε την εναπόθεση λίπους από τη χαλάρωση της επιδερμίδας ή και τον πιο πιθανό συνδιασμό τους.

Μέχρι πρότινος, η θεραπευτική πρόταση προέκυπτε από το στόμα του πλαστικού χειρουργού και η εκτέλεσή της γινόταν εντός του χειρουργείου, με λιποαναρρόφηση και χειρουργικό lifting! Η χειρουργική προσέγγιση, συνοδευόταν από το φόβο του ατόμου για μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, κίνδυνο ασυμμετριών περιγράμματος προσώπου, χαλάρωση επιδερμίδας επιμολύνσεων, αγγειακών και νευρολογικών συμβαμμάτων. Ευτυχώς, η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της Δερματολογίας μας χάρισε και άλλες θεραπευτικές επιλογές ελάχιστης παρέμβασης, όπως την κρυολιπόλυση.

Στο Δερματολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών παρέχεται η κρυολιπόλυση από το 2015 και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2000 εφαρμογές με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και υπό την άμεση εποπτεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στη θεραπευτική φαρέτρα του μηχανήματος προστέθηκε και η εγκεκριμένη κεφαλή για το διπλοσάγονο . ΌΛΑ τα περιστατικά ελέγχονται, εγκρίνονται και εξετάζονται από Δερματολόγο, Ενδοκρινολόγο και Σύμβουλο διατροφής, προτού προχωρήσουν σε θεραπεία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με το μηχάνημα CRYOLIPO II Clatuu a με τις αξιόπιστες κεφαλές 360ο της εταιρείας CLATUU με εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση; : Έχει μελετηθεί ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο ψύχος, από ότι τα επιδερμιδικά κύτταρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και καταστρέφονται πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, όπως οι ραδιοσυχνότητες, οι υπέρηχοι, τα ακουστικά κύματα, τα lasers κλπ. Μετά την εφαρμογή ακριβείας του ψύχους των -9ο C στην περιοχή για διάρκεια 45min για την περιοχή του διπλοσάγονου, ακολουθεί σταδιακά η διάλυση των μεβρανών των λιποκυττάρων και η σταδιακή απορρόφηση/ φαγοκυττάρωση των υπολειμμάτων από τον οργανισμό με φυσιολογική διαδικασία και χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα.

 

  • Τι άλλες εναλλακτικές μεθόδους έχω για το διπλοσάγονο; Αν το πρόβλημα αφορά καθαρά στην εναπόθεση λίπους, τότε παραμένει αναγκαία η εκτίμηση και η ΣΩΣΤΉ ΕΠΙΛΟΓΗ από το δερματολόγο σας, της ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους της περιοχής του λαιμού. Δεν είναι όλα τα πρόσωπα ίδια, όλα τα «διπλοσάγoνα» ίδια, ο τόνος του δέρματος ίδιος, η ποσότητα του λίπους ίδια και για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητη η εξατομίκευση της θεραπείας. Σαφέστατα, για περιστατικά με μεγάλη ποσότητα ή βαθύτερη εντόπιση του λιπώδους ιστού και με αίτημα «χαλάρωσης» της επιδερμίδας, ο πλαστικός χειρουργός είναι μονόδρομος και βασικός θεράπων ιατρός. Για περιπτώσεις πλαϊνών εναποθέσεων ή μικρών ή ασύμμετρων όγκων λίπους, χρησιμοποιούμε και την Ενέσιμη λιποδιάλυση, με ακόλουθη αποθεραπεία με πιθανό οίδημα και μελανιές στο σημείο έγχυσης του δεοξυχολικού άλατος.

Όμως για όλα τα άλλα περιστατικά, ή/και για όσους θέλουν ατραυματική προσέγγιση στη λιποδιάλυση, χωρίς εμφανείς παρενέργειες (αιματώματα, οιδήματα, χαλάρωση) η κρυολιπόλυση παραμένει μονόδρομος.

 

  • Τι να περιμένω από παρενέργειες στη θεραπεία της κρυολιπόλυσης;   Η θεραπεία της περιοχής διαρκεί 45 λεπτά, όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές του μηχνήματος και σε όλη τη διάρκεια γίνεται καλά ανεκτή. Ήπιο αίσθημα κάυσου, παροδική ερυθρότητα και «μούδιασμα» του δέρματος έχουν αναφερθεί. Σε μελέτες που διεξήχθησαν, δεν αναφέρεται καμία μη-αναστρέψιμη βλάβη, καμία παρενέργεια νεύρων και αγγείων και θεωρείται πιο ασφαλής ακόμα και από άλλες θέσεις κρυολιπόλυσης στο σώμα!

 

  • Θα δω διαφορά στην περιοχή του «διπλοσάγoνου»; Από την έως τώρα εμπειρία του τμήματος, αλλά και από συγκριτικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί παγκοσμίως, συμφωνούμε όλοι ότι από κάθε εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, επιτυγχάνεται ένα ποσοστό μείωσης του τοπικού λίπους κατά 20-22%! Όλες οι μετρήσεις γίνονται μετά την έλευση των 12 εβδομάδων, και τα ποσοστά αυτά έχουν επιβεβαιωθεί και με υπερηχογραφικό έλεγχο και με 2D και 3D αποικονιστικές μεθόδους. Στο δερματολογικό τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών, λαμβάνονται για αυτό το λόγο φωτογραφικές λήψεις σε σταθερά σημεία λήψης και αποικονίζεται και το πάχος της πτυχής του λίπους μετρούμενο με πτυχόμετρο (pinch test).

 

  • Θα προκύψει χαλάρωση της επιδερμίδας;

Λόγω του μηχανισμού της ψύξης στους -9ο C και του σταδιακού τρόπου απομάκρυνσης των κατεστραμμένων λιποκυττάρων, υπάρχει ο απαραίτητος και ομαλός τρόπος να ακολουθήσει η επιδερμίδα τη μείωση του λίπους. Για αυτό το λόγο, ΔΕΝ αναφέρεται επιδείνωση της χαλάρωσης της επιδερμίδας μέσω της κρυολιπόλυσης. Είναι σωστό να διευκρινιστεί από το δερματολόγο σας και να γίνει σαφές, εάν υπάρχει ΗΔΗ υπαρκτή χαλάρωση του δέρματος και εάν συνοδεύεται από ύπαρξη λίπους, οπότε και έχει ένδειξη η κρυολιπόλυση. Θυμηθείτε, ότι η κρυολιπόλυση στοχεύει στα λιποκύτταρα και όχι στα επιδερμιδικά κύτταρα. Εάν εκτιμηθεί ότι το πρόβλημα της υπογναθίου περιοχής είναι η περίσσεια ή/και χαλάρωση επιδερμίδας, τότε θεραπεία είναι μόνο χειρουργική (lifting) ή και χρήση ειδικών μηχανημάτων lasers ή άλλων ενεργειών (μεσοθεραπεία, HIFU, ραδιοσυχνότητες κλπ). Για αυτό το λόγο, στην Ευρωκλινική Αθηνών, η διαδικασία ξεκινά με το δωρεάν ραντεβού εκτίμησης από το δερματολογικό τμήμα, προκειμένου να λάβετε σωστή, έγκυρη και εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση.

 

  • Πότε μπορώ να επαναλάβω την κρυολιπόλυση; Στα «δυνατά» μηχανήματα, που η ψύξη είναι σταθερή και χαμηλή, όπως το clatuu a της Ευρωκλινικής Αθηνών, απαγορεύεται η επανάληψη της συνεδρίας στην ίδια περιοχή, πριν περάσουν 3 μήνες. Μετά τις 12 εβδομάδες, γίνεται ένα νέο ραντεβού επανεκτίμησης με συγκριτική φωτογράφηση και μελέτη και εάν επιθυμείτε νέα απώλεια 20% της περιοχής, τότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία.

 

Η κρυολιπόλυση, πλέον και στην περιοχή του «διπλοσάγoνου», παραμένει μία σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, ουσιαστικά χωρίς παρενέργειες, με μονιμα αποτελέσματα καταστροφής των λιποκυττάρων, σύντομης διάρκειας (lunch time treatment), προσδίδοντας αποτέλεσμα υψηλής ικανοποίησης στους πελάτες με την εμφάνισή τους.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801