Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Προστασία δέρματος και covid-19!

πλύσιμο χεριών κορονοϊός

Κορονοϊός: Ποια προβλήματα δημιουργεί το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση ειδών απολύμανσης;Όλο αυτό το διάστημα ακούμε και μαθαίνουμε συμβουλές για το πώς να πλένουμε σωστά και συχνά τα χέρια μας, προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετάδοση του νέου κορονοϊού.

Πλύσιμο Χεριών & Κορονοϊός –  μερικά χρήσιμα tips για την προστασία του δέρματός μας:

Ποιο είναι το πιο συχνό πρόβλημα από τη συνεχή απολύμανση των χεριών;

Συχνό πρόβλημα: Το πιο συχνό πρόβλημα είναι η συνοδός ξηροδερμία/επιδείνωση των εκζεμάτων των χεριών (φαγούρα, ρωγμές, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα δέρματος κ.λπ).

Λύση: Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η συχνή χρήση επανορθωτικών κρεμών χεριών ή κρεμών φραγμού αμέσως μετά από κάθε πλύση χεριών ή και ενδιάμεσα.

Ποια είναι το πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα χέρια μας; 

Συχνό λάθος : Το πιο συχνό λάθος κατά τη διάρκεια πλυσίματος των χεριών είναι η χρήση καυτού νερού, το έντονο τρίψιμο και η επάλειψη με αντισηπτικό μετά το πλύσιμο.

Διόρθωση: Χρησιμοποιούμε αντισηπτικά gel και μαντηλάκια όταν δεν μπορουμε να καθαριστούμε με σαπούνι και νερό. Προτιμούμε σαπούνια χωρίς αρώματα/χρώματα και επιμένουμε στο χρόνο σαπουνίσματος και επαφής με όλες τις επιφάνειες των χεριών.

Συχνό λάθος: Ένα ακόμα λάθος είναιι ότι πιστεύουμε πως τα διαλύματα χλωρίνης, οξυζενέ και αλκοόλης κάνουν όλα για το δέρμα μας!

Διόρθωση: Τα διαλύματα αλκοόλης με περιεκτικότητα άνω του 70% είναι τα καταληλότερα για επαφή με το δέρμα. Τα διαλύματα χλωρίου είναι μόνο για απολύμανση επιφανειών και τα ιατρικά διαλύματα οξυζενέ μόνο για καθάρισμα πληγών. Συνεπώς, μόνο τα εγκεκριμένα διαλύματα αλκοόλης είναι κατάλληλα για επαφή με το δέρμα.

Πλύσιμο Χεριών & Κορονοϊός – Επιπλέον Συμβουλές:

Θυμηθείτε τέλος τα γενικά μέτρα οδηγιών:

 • κλείνουμε καλά τα καπάκια συσκευασιών διαλυμάτων απολύμανσης,
 • τα κρατάμε μακριά απο τα παιδιά,
 • χρησιμοποιούμε γάντια όταν χειριζόμαστε ισχυρά διαλύματα,
 • δεν εισπνέουμε τους ατμούς και αεριζούμε τους χώρους όταν απολυμαίνουμε επιφάνειες,
 • ξεπλένουμε μετά τα χέρια μας.
 • σε περίπτωση κατάποσης/δηλητηρίασης επικοινωνούμε με το κέντρο δηλητηριάσεων.

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801