Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Τεχνική All Inside: Η επανάσταση στην αποκατάσταση ρήξης πρόσθιου χιαστού

Τεχνική All Inside & Χιαστός:

Τεχνική All Inside & Χιαστός: Βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα, λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και ταχύτερη επάνοδο σε καθημερινές κι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα της αποκατάστασης της ρήξης πρόσθιου χιαστού, με την επαναστατική τεχνική All Inside, η οποία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ ειδικοτήτων που καταπονούν το γόνατο, όπως π.χ. αθλητές και χορευτές.

Αποτέλεσμα πτώσης, σύγκρουσης, τροχαίου κι εργατικού ατυχήματος ή (συνηθέστερα) αθλητικής δραστηριότητας, η ρήξη του πρόσθιου χιαστού θεωρείται η κάκωση με τις πλέον σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και μακροπρόθεσμη υγεία του γόνατος.

Γι’ αυτό και κάποτε αντιμετωπιζόταν ως… τέλος του κόσμου από τους επαγγελματίες του αθλητισμού.

Αυτό δεν ισχύει πλέον, όμως, καθώς νέες επεμβατικές προσεγγίσεις οδηγούν σε ταχεία αποκατάσταση με εντυπωσιακά μετεγχειρητικά αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση

Η αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού γίνεται χειρουργικά με αρθροσκόπηση του γόνατος και πλαστική του συνδέσμου (συνδεσμοπλαστική). Η τελευταία περιλαμβάνει τη χρήση ενός μοσχεύματος που λαμβάνεται από κάποιο άλλο σημείο του γόνατος και τοποθετείται στην ανατομική θέση του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που έχει υποστεί ρήξη.

Οι δυο τύποι μοσχευμάτων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι ο επιγονατιδικός τένοντας, καθώς και οι τένοντες των οπίσθιων μηριαίων (ισχνού και ημιτενοντώδη).

Η συνδεσμοπλαστική του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου χαρακτηρίζεται γενικά από άριστα λειτουργικά αποτελέσματα και εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • μικρότερη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και παραμονής στην κλινική
  • ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και, κυρίως,
  • ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς και
  • αμεσότερη επιστροφή στις δραστηριότητές του.

 

Η τεχνική All Inside

Η πιο σύγχρονη προσέγγιση στη συνδεσμοπλαστική για την αποκατάσταση της ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είναι η τεχνική All Inside, η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακά μετεγχειρητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τις υψηλές απαιτήσεις των επαγγελματιών του αθλητισμού.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική τεχνική, η οποία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες αρθροσκοπικές προσεγγίσεις:

  • Χρησιμοποιείται ένας μόνο τένοντας για τη δημιουργία μοσχεύματος, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η κάμψη του γόνατος σε μεγάλες γωνίες.
  • Το μόσχευμα λαμβάνεται από την οπίσθια επιφάνεια του γόνατος, με συνέπεια αφενός να αποφεύγεται ο πόνος κατά το γονάτισμα κι αφετέρου να επιτυγχάνεται καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα λόγω της απουσίας τομών σε εμφανή σημεία του γόνατος.
  • Με την τεχνική All Inside πραγματοποιούνται οι λιγότερες και μικρότερες τρύπες στο οστό (οστικά τούνελ) από κάθε άλλη σύγχρονη μέθοδο.

Τεχνική All Inside & Χιαστός: Αποκατάσταση

​Μετά την αρθροσκόπηση με την τεχνική All Inside, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μόνο για 1 ημέρα, ενώ μπορεί να σηκώνεται άμεσα και να βαδίζει με τη βοήθεια βακτηριών, καθώς επίσης και να ξεκινήσει τις ασκήσεις αποκατάστασης από την πρώτη μέρα.

Η επάνοδος σε αθλητικές δραστηριότητες γίνεται μετά από διάστημα 6 έως 9 μηνών, που αποτελεί τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για τη βιολογική ενσωμάτωση του μοσχεύματος.

Ως επέμβαση, η αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου με τεχνική All Inside θεωρείται τεχνικά απαιτητική και η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακρίβεια και λεπτότητα στους χειρισμούς. Γι’ αυτό και η πραγματοποίησή της προϋποθέτει εξειδίκευση του χειρουργού στην εν λόγω τεχνική και σημαντική εμπειρία.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801