Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δωρεάν Έλεγχος

ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Κατηγορία:

Ετικέτες: , ,

μοιραστείτε το:

Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δωρεάν Έλεγχος

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 64.16.800, 801 - 139 (Δευτ. - Παρ. 8:00-16:00) ή πατήστε:

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  Για να ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης των στοιχείων επικοινωνίας σας κάντε κλικ εδώ

  Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού για επιστημονική τεκμηρίωση, έλεγχο και συμβουλευτική για τη μεταμόσχευση μαλλιών από εξειδικευμένο Δερματολόγο

  Ο έλεγχος περιλαμβάνει:

  • δερματολογική εξέταση
  • αξιολόγηση προβλήματος
  • εκτίμηση καταλληλότητας υποψηφίου για θεραπεία και έλεγχο αντενδείξεων
  • σύσταση κατάλληλης τεχνικής μεταμόσχευσης (εφόσον χρειάζεται)

  Ο δωρεάν έλεγχος πραγματοποιείται από τον Επικεφαλής του Τμήματος Μεταμόσχευσης της Ευρωκλινικής κο Αν. Κουρή.

  Περιγραφή Υπηρεσίας

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών!

  Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

  Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία επεμβατική διαδικασία με την οποία δίνεται σημαντική λύση σε αυτούς που πάσχουν από τριχόπτωση. H μεταμόσχευση μαλλιών είναι σήμερα μια δημοφιλής, αξιόπιστη και ευρύτατα εφαρμοζόμενη μέθοδος αποκατάστασης της ανδρογενετικής αλωπεκίας και αποτελεί πλέον τη συχνότερη αισθητική χειρουργική πράξη στον ανδρικό πληθυσμό

  Η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά μόνο τους άνδρες;

  Πρόβλημα απώλειας μαλλιών αντιμετωπίζουν και τα δυο φύλα με διαφορά μόνο στον τύπο της αλωπεκίας που παρουσιάζουν. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να δώσει και στα δύο φύλα.

  Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

  Έως σήμερα υπάρχουν δυο διαθέσιμες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών: η τεχνική FUT (follicular Unit Transplantation) και η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) αλλά και ο συνδυασμός των δυο. Στην Ευρωκλινική οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι χρησιμοποιούν και τις δύο τεχνικές κατά περίπτωση αναλόγως με τις ιατρικές ανάγκες του κάθε ασθενή. Στην τεχνική FUT πραγματοποιείται μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας, στο πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή), και εμφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή. Για την συρραφή της δότριας περιοχής, διεξάγεται τριχοφυτική σύγκλιση. Με την τεχνική FUE τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα από την ινιακή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής όπου θεωρείται περιοχή σταθερής τριχοφυΐας και τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση (Εικόνα 1). Έτσι, μετά τη μεταμόσχευση μπορούμε να επιτύχουμε ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα.

  Ποια τεχνική είναι καλύτερη και πότε συστήνεται;

  Η τεχνική FUE είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών και τείνει να επικρατήσει διεθνώς, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική. Οι ενδείξεις για να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE είναι:

  1. Όταν υπάρχει μειωμένη ελαστικότητα δέρματος και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η τεχνική FUT
  2. Όταν ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να έχει ράμματα και γραμμική ουλή
  3. Όταν η δότρια περιοχή είναι περιορισμένη λόγω προηγούμενων επεμβάσεων
  4. Σε περίπτωση διορθωτικών επεμβάσεις στις οποίες θέλουμε να διορθώσουμε ουλές
  5. Όταν θέλουμε να κάνουμε μεταμόσχευση τριχών σε φρύδια, γέννια
  6. Όταν έχουμε μικρής έκτασης περιστατικά όπου απαιτούνται μικρός αριθμός τριχοφυλακίων.

  Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία δύσκολη διαδικασία – επέμβαση;

  Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι σημαντικό να γίνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς. Σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών με απόλυτη ασφάλεια και άριστο αποτέλεσμα. Η χρονική διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών καθορίζεται από τις εκάστοτε ανάγκες του υποψηφίου (έκταση αλωπεκίας) και από τη μέθοδο που ακολουθείται. Συνήθως, η μέση διάρκεια ενός χειρουργείου κυμαίνεται στις 4-5 ώρες. Καθ’ όλη την διάρκεια του χειρουργείου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

  Γιατί να προτιμήσω το Τμήμα Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Ευρωκλινικής:

  Στο Τμήμα Μεταμόσχευσης Μαλλιών της Ευρωκλινικής διενεργούνται επεμβάσεις μεταμόσχευσης από εξειδικευμένο ιατρικό (Δερματολόγο, Αναισθησιολόγο) και νοσηλευτικό προσωπικό. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στη δότρια και λήπτρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Πριν από την μεταμόσχευση πραγματοποιείται δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και ελέγχου του υποψηφίου από τον επικεφαλής του τμήματος. Οι υποψήφιοι εκτιμούνται ως προς την καταλληλότητά τους, την ιδανική τεχνική ενώ σε περίπτωση αντενδείξεων λαμβάνουν πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση και κατευθύνονται σε εναλλακτικές λύσεις της μεταμόσχευσης. Οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών ακολουθούν αυστηρώς όλα τα διεθνή ιατρικά πρότυπα περιλαμβάνοντας τα παρακάτω στάδια: 1. Προσδιορισμό της δότριας περιοχής και εφαρμογή τοπικής αναισθησίας πριν τη διενέργεια της μεθόδου 2. Εξαγωγή ένα προς ένα των τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή 3. Φύλαξη το πολύ έως 6 ώρες των μοσχευμάτων σε υγρό και ψυχρό περιβάλλον 4. Σχεδιασμό της περιοχής εμφύτευσης (λήπτρια περιοχή) 5. Τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή 6. Έλεγχο της λήπτριας περιοχής. Μετά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων εξετάζουμε τη λήπτρια περιοχή για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα τριχοθυλάκια έχουν τοποθετηθεί σωστά. Μετά το πέρας κάθε χειρουργείου διενεργείται επανέλεγχος τις επόμενες ημέρες ενώ η αξιολόγηση του αισθητικού αποτελέσματος γίνεται στους 3,6,9 και 12 μήνες.

  Τι αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένω μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

  Τα μαλλιά που έχουν μεταμοσχευθεί αρχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά μετά το πέρας του χειρουργείου αλλά αυτό γίνεται αντιληπτό από τον ενδιαφερόμενο περίπου 3-4 μήνες μετά, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά από 12 μήνες

  Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

  Το κόστος της θεραπείας μεταμόσχευσης θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό ο οποίος θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και θα συστήσει την αντίστοιχη θεραπεία. Αναλόγως με το μέγεθος της περιοχής το κόστος κυμαίνεται σε:

  • Μικρή περιοχή: 1.800 €
  • Μεσαία περιοχή: 2.500 €
  • Μεγάλη περιοχή: 3.500 €

  Αξιολογήσεις

  Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ “Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δωρεάν Έλεγχος”

  Σχετικές Υπηρεσίες