Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Χριστούγεννα και συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή

απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους και γιορτές, πάνε μαζί; Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο, πολλοί «τρέχουμε» να χάσουμε αυτά τα 2 παραπάνω κιλάκια που μας ταλαιπωρούν πριν αυτά τα 2 γίνουν -στην καλύτερη περίπτωση- 4 μετά τις Χριστουγεννιάτικες… ατασθαλίες!

Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε προκειμένου να ελέγξουμε το βάρος μας μέχρι τις γιορτές αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών; Μήπως όταν λέμε ότι «τρέχουμε» να χάσουμε βάρος αυτό το τρέξιμο να είναι κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά; Ακολουθώντας έστω 3 μικρά βήματα αυξάνετε τις πιθανότητες ο νέος χρόνος να σας βρει με… το ίδιο βάρος!

    Σωματική δραστηριότητα ενάντια στο «φούσκωμα»

Θυμηθείτε…

 • η αύξηση του βάρους είναι αποτέλεσμα θετικού ενεργειακού ισοζυγίου. Με άλλα λόγια όταν το βάρος αυξάνεται σημαίνει ότι προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που «καίμε».
 • Γι’ αυτό το λόγο η ένταξη ή η ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας (π.χ. έντονο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία κτλ) θα μειώσει το αίσθημα του φουσκώματος και θα συμβάλει στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, η οποία σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών μπορεί τελικά να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Απώλεια βάρους: Βάλτε στα γεύματά σας προϊόντα ολικής άλεσης

 • Τα προϊόντα ολικής άλεσης (μακαρόνια ολικής, δημητριακά ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης κτλ) έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βελτιώνοντας κρατώντας σας χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά και διατηρώντας την κοιλιά σας… επίπεδη!
 • Γιατί; Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση του ενοχλητικού «φουσκώματος», ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με επαρκή πρόσληψη υγρών.
 • Ταυτόχρονα οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα, προλαβαίνοντας έτσι την πείνα σας, το οποίο οδηγεί στην κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού.
 • Εκτός βέβαια από τον έλεγχο της μερίδας οδηγούν και στον περιορισμό του ενοχλητικού τσιμπολογήματος που σας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες. Αντικαθιστώντας, λοιπόν, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ολικής άλεσης είστε ένα βήμα πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο!

  Απώλεια βάρους: Ενυδατωθείτε

 • Νέα μελέτη έδειξε ότι καταναλώνοντας 2 ποτήρια νερό πριν το γεύμα μπορούν να συμβάλλουν σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Κι αν νομίζετε ότι υπάρχει κάτι «μαγικό» πίσω από αυτό, νομίζω ότι θα σας απογοητεύσω!
 • Το νερό αλλά και γενικότερα τα υγρά βοηθούν το στομάχι να πληρωθεί και δώσει πιο εύκολα και γρήγορα το σήμα του κορεσμού στον εγκέφαλο. Φροντίστε, λοιπόν, να προσλαμβάνετε επαρκώς υγρά καθημερινά.

Και τι σημαίνει επαρκώς; Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA) επαρκής πρόσληψη υγρών για μια ενήλικη γυναίκα είναι τα 2 L/ημέρα, ενώ για έναν ενήλικο άντρα είναι 2,5 L/ημέρα. Το 20 – 25% της σύστασης καλύπτεται συνήθως από στερεά τρόφιμα, κυρίως φρούτα και λαχανικά και το 75 – 80% από μη αλκοολούχα ροφήματα όπως νερό, γάλα, χυμούς φρούτων, καφές, τσάι κτλ.

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801