Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Κάντε διατροφή με τον άνθρωπό σας ή τον φίλο σας

δίαιτα

Δίαιτα: Εισαγωγή

Σκέφτεστε ακόμα να μπείτε σε πρόγραμμα διατροφής; Είναι κάτι που σας κρατάει διστακτικούς ή θεωρείτε πως θα είναι άλλη μια προσπάθεια που δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα; Αν θεωρείτε την περίοδο αυτή ιδανική για δίαιτα, αλλά κάτι σας λείπει, η λύση πιθανόν να βρίσκεται δίπλα σας! Πως θα σας φαινόταν να κάνετε μία κοινή προσπάθεια με τον άνθρωπο σας ή τον κολλητό σας φίλο;

Με τον άνθρωπό σας:

Προσπαθήστε μαζί! Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που είχαν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους αλλά για διάφορους λόγους ήταν έτοιμοι να διακόψουν αυτή τους την προσπάθεια, ανέφεραν ότι αν είχαν «συμπαραστάτη» τον άνθρωπό τους σίγουρα θα έμπαιναν σε δεύτερες σκέψεις. Βρείτε με τον άνθρωπο σας τις κοινές αλλά και τις διαφορετικές προτιμήσεις και αποστροφές σας. Βρείτε τα αγαπημένα σας τρόφιμα που θα τα καταναλώνετε μαζί, και περιορίστε αυτά που μπορεί να  σαμποτάρουν την προσπάθειά σας με επιβάρυνση εξτρά θερμίδων. Θέστε σαν στόχο την κατανάλωση ενός αγαπημένου σας τροφίμου που έχει παραπάνω θερμίδες σε μία φορά την εβδομάδα. Όσον αφορά στα τρόφιμα που αρέσουν στον έναν από τους δύο, οργανώστε έτσι την εβδομάδα σας ώστε να μπορεί να καταναλωθεί με κάποιον άλλο τρόπο (π.χ. όσπριο από τη μητέρα σας, ψάρι απο κάπου έξω κ.λπ).

Ξεκινήστε λοιπόν μαζί και οι δύο τις συνεδρίες σας με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο. Μην ξεχνάτε πως η απώλεια βάρους επέρχεται όταν δημιουργείται αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή όταν η πρόσληψη θερμίδων είναι λιγότερες απο αυτές που καίμε. Επομένως, και τα προγράμματα διατροφής δεν θα είναι κοινά διότι θα πρέπει να είναι εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, αλλά η προσπάθεια θα είναι κοινή!

Οι επαναληπτικές συνεδρίες θα αναδείξουν τον υποστηρικτικό ρόλο που παίζει ο ένας για τον άλλον, όχι μόνο στην κοινή σας ζωή ως ζευγάρι, αλλά και στη ζυγαριά. Βέβαια, είναι πιθανό τα αποτελέσματα μεταξύ του ζευγαριού να διαφέρουν, όμως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. Οι άντρες έχουν την ιδιότητα να χάνουν πιο εύκολα βάρος απ’ ό,τι οι γυναίκες. Αυτό συμβαίνει διότι έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, επομένως και καλύτερο μεταβολισμό. Το ζευγάρι, λοιπόν, θα πρέπει να αποδεχτεί ότι το πιθανότερο είναι η απώλεια βάρους να είναι διαφορετική, αλλά εξίσου σημαντική για τον καθένα ξεχωριστά. Άλλωστε, αυτή η κοινή προσπάθεια γίνεται για να υπάρχει υποστήριξη από τον έναν στον άλλο και οχι για να δημιουργήσει εντάσεις στο ζευγάρι. Δείτε το σαν ένα τρόπο να γνωρίσετε ακόμα περισσότερο τον άνθρωπό σας, να έχετε όμοια κίνητρα, να φτιάχνετε μαζί τη λίστα του σούπερ μάρκετ, να ασκήστε παρέα και να αποκτήσετε καλύτερες διατροφικές συνήθεις. Δοκιμάστε το έχοντας τον άνθρωπό σας δίπλα και όχι απέναντι.

Στον διαιτολόγο με τον κολλητό σας:

Ο σύχρονος τρόπος ζωής, οι εντατικοί και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, οι κακές διατροφικές επιλογές η καθιστική ζωή είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σας; Επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο παρέα με τον καλύτερό σας φίλο. Οι συνεδρίες θα αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ένας μικρός συναγωνισμός, που ίσως υπάρχει μεταξύ σας, πιθανότατα να λειτουργήσει θετικά στην όλη προσπάθεια. Βάλτε στόχους από κοινού, επιβραβεύστε ο ένας τον άλλο και κάντε συνδρομή στο ίδιο γυμναστήριο προκειμένου να παρακινείστε.

Συνοψίζοντας, πλέον φαίνεται ότι μια κοινή προσπάθεια σε ζευγάρια, σε φίλους, σε γκρουπ της ίδιας ηλικιακής ομάδας, σε αθλητές του ίδιου αγωνίσματος, λειτουργεί και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς αποδίδει στη μείωση του σωματικού βάρους και βοηθά στο να αποκτήσετε καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Τι θα λέγατε να το δοκιμάσετε; Φύγαμε για δίαιτα! Καλή επιτυχία!

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801