Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου της Ευρωκλινικής Αθηνών προσφέρει ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες από χρόνιο πόνο εφαρμόζοντας τα πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων Κέντρων Θεραπείας Πόνου και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης του εξωτερικού.

Το ιατρείο είναι εξειδικευμένο στη διάγνωση της αιτίας του χρόνιου πόνου, ώστε τελικά να επιλεχθεί η πλέον στοχευμένη και τεκμηριωμένη ιατρικά, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία πόνου. Η φιλοσοφία της ιατρικής ομάδας είναι αποτυπωμένη στην ακόλουθη σκέψη: είναι αυτή η θεραπεία που θα επέλεγα για τον πατέρα ή την μητέρα μου;

Ο οξύς πόνος αποτελεί το συναγερμό προστασίας του οργανισμού, καθώς ενεργοποιείται ως αίσθηση από το νευρικό σύστημα όταν στον οργανισμό συμβεί ένας τραυματισμός ή βλάβη ή κάποια νόσος και χρησιμεύει ως προειδοποίηση για την έγκαιρη διερεύνηση της αιτίας του πόνου και την απομάκρυνση του βλαπτικού παράγοντα.
Όταν όμως αυτός ο προειδοποιητικός μηχανισμός επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέρα από τη περίοδο που χρειάζεται για την επούλωση μιας βλάβης ή /και τη θεραπεία μιας νόσου, παύει πλέον να είναι χρήσιμος για τον ανθρώπινο οργανισμό και μετατρέπεται σε μία χρόνια εξουθενωτική νόσο. Ο χρόνιος πόνος αποτελεί πλέον μία νόσο η οποία χρειάζεται θεραπεία είτε αιτιολογική, διερευνώντας την αιτία του πόνου και εφαρμόζοντας στοχευμένη θεραπεία, είτε συμπτωματική, όταν δεν εντοπίζεται σαφής αιτία κατά τον έλεγχο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στόχος του Ιατρείου Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανακούφιση των πασχόντων από χρόνιο πόνο, κάνοντας χρήση ελάχιστα επεμβατικών, σύγχρονων, ειδικά σχεδιασμένων τεχνικών. Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται καταστάσεις χρόνιου πόνου όπως είναι οι παρακάτω:

 1. Κεφαλαλγία/ημικρανία
 2. Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
  • η αυχεναλγία/αυχενοβραχιοναλγία (Δισκοπάθεια, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδυλαρθρίτιδα κ.λ.π))
  • η οσφυαλγία (δισκοπάθεια, σπονδυλαρθρίτιδα κ.λ.π)
  • ριζίτιδα – ριζοπάθεια (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδυλική στένωση κ.λ.π)
  • Κάταγμα σπονδύλων (οστεοπορωτικό, μεταστατικό ή μετατραυματικό)
 3. Πυελικός πόνος (πόνος έσω και έξω γεννητικών οργάνων, ουροδόχου κύστης, περινέου, Σύνδρομο πυελικής συμφόρησης)
 4. Αρθραλγία (οστεοαρθρίτιδα γόνατος, ισχίων, ώμου και λοιπών αρθρώσεων)
 5. Νευροπαθητικός πόνος (νευραλγία τριδύμου, τραυματισμός νεύρου, καυσαλγία, μεθερπητική νευραλγία, διαβητική νευροπάθεια, πόνος μέλους φάντασμα, μετατραυματική ή μετεγχειρητική νευροπάθεια κ.λ.π)
 6. Ισχαιμικός πόνος (αγγειακές παθήσεις)
 7. Καρκινικός πόνος
 8. Αλγαιπλαστικός πόνος – Ινομυαλγία

Οι επεμβατικές τεχνικές αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο θεραπείας ανάμεσα στη συντηρητική θεραπεία (φάρμακα, φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία) και τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων που προκαλούν οξύ ή χρόνιο πόνο. Εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία, ελαφρά ενδοφλέβια καταστολή και ακτινοσκοπική ή/και υπερηχογραφική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια, χωρίς να γίνεται κάποια χειρουργική τομή. Οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για λίγες μόνο ώρες.

Είδη Επεμβατικών Τεχνικών

Οι επεμβατικές τεχνικές κατηγοριοποιούνται σε:

 1. Στοχευμένες εγχύσεις φαρμάκων (τοπικά αναισθητικά, κορτικοστεροειδή, αλκοόλη, ιατρικό τσιμέντο) σε περιφερικά νεύρα, νευρικές ρίζες της σπονδυλικής στήλης σπονδύλους και συμπαθητικά γάγγλια για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς λόγους, ενδοαρθρικές εγχύσεις, μύες trigger points)
 2. Εφαρμογή ραδιοσυχνότητας RF μέσω βελόνας και ηλεκτροδίου (Επιτυγχάνεται θερμική ραδιοκαύση στόχων που προκαλούν ή μεταφέρουν τα σήματα του πόνου))
 3. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας PRF (ανάπτυξη θερμοκρασίας έως 42° Κελσίου) με σκοπό την αναστολή ή την τροποποίηση της μεταφοράς των επώδυνων σημάτων προς το νωτιαίο μυελό
 4. Θεραπείες νευροτροποποίησης, οι οποίες περιλαμβάνουν εμφυτευμένα συστήματα χημικής ή ηλεκτρικής τροποποίησης των σημάτων του πόνου (υπαραχνοειδής έγχυση δραστικών φαρμάκων, διέγερση νωτιαίου μυελού και περιφερική νευροδιέγερση)
 5. Επισκληρίδια αναλγησία
 6. Τοποθέτηση επιθεμάτων καψαϊκίνης 8%
 7. Εμφύτευση καθετήρα στον επισκληρίδιο ή υπαραχνοειδή χώρο για συνεχή ή κατ’ επίκληση έγχυση φαρμάκων

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα που εξασφαλίζουν ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, τόσο για τη διερεύνηση της αιτίας των επώδυνων συνδρόμων, όσο και για την αποτελεσματικότερη θεραπεία τους με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Ενδεικτικά αναφέρονται ο σύγχρονος μαγνητικός και ψηφιακός τομογράφος, αλλά και ο αξονικός τομογράφος τελευταίας τεχνολογίας που εξασφαλίζουν τον καλύτερο απεικονιστικό έλεγχο. Ο ψηφιακός αγγειογράφος εξασφαλίζει άριστη απεικόνιση κατά την εφαρμογή των επεμβατικών τεχνικών πόνου, ενισχύοντας την ασφάλεια και την στοχευμένη δράση των τεχνικών.

Εξωτ. Συνεργάτης Αναισθησιολόγος

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801