Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Ανάλυση βάδισης – πελματογράφημα

Ανάλυση βάδισης – πελματογράφημα

30.00

(0)
Η υπηρεσία είναι προσωρινά μη διαθέσιμη Πλατυποδία, κοιλοποδία, ραϊβοποδία, συχνά διαστρέμματα και κατάγματα κάτω άκρων, κάλοι, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη; Μήπως δεν στέκεστε - περπατάτε σωστά; Αντιμετωπίστε ή διαγνώστε έγκαιρα μυοσκελετικές δυσλειτουργίες που οφείλονται σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλη κλείνοντας ένα ραντεβού ελέγχου στάσης - βάδισης σε προνομιακή τιμή. Η εξέταση περιλαμβάνει:
 • Ανάλυση στάσης - βάδισης με δυναμικό πελματογράφο και χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος
 • Αξιολόγηση-καθοδήγηση από εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό
Ο έλεγχος απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Χρήσιμες πληροφορίες για το πελματογράφημα

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να κάνω πελματογράφημα; Πολύ συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει μπορεί να οφείλονται στην κακή στάση – βάδιση και μπορούν να διαγνωστούν αρχίζοντας με ένα πελματοραφημα. Το πελματογράφημα συνήθως γίνεται για:

 1. Παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας), βλαισός μεγάλος δάκτυλος (κότσι) κ.α.
 2. Αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης, χονδροπάθεια επιγονατίδας
 3. Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, όπως σκολίωση, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία
 4. Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης
 5. Ανισοσκελία
 6. Προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και πιο απλές περιπτώσεις όπως κάλους, σκληρύνσεις κλπ.

Τι είναι ο πελματογράφος;

Ο ψηφιακός πελματογράφος είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ’ ενός, κι αφ’ετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που διαθέτει χιλιάδες ψηφιακούς αισθητήρες και είναι συνδεδεμένος με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες με ειδικό πρόγραμμα (software).

Πως γίνεται η εξέταση;

Το πελματογράφημα πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, το στατική και το δυναμική. Στο στατικό ο ασθενής στέκεται πάνω στην πλατφόρμα του πελματογράφου και τα δεδομένα από την εξέταση καταγράφονται στον υπολογιστή. Ενώ στο δυναμικό, ο ασθενής περπατάει πάνω στην πλατφόρμα, με κανονική ταχύτητα, και ο υπολογιστής καταγράφει τα στοιχεία της τμηματικής ανάλυσης βάδισης. Πιο απλά, εμφανίζει στην οθόνη τον τύπο βάδισης, την κατανομή βάρους, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος κατά τη βάδιση και πολλές άλλες παραμέτρους. Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών. Τα στοιχεία από τις μετρήσεις στέλνονται στο λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο τα αναλύει και τα συγκρίνει με κάποιες φυσιολογικές τιμές (νόρμες).

Τι θεραπευτικές λύσεις μπορεί να προκύψουν μετά από ένα πελματογράφημα;

Βάσει των αποτελεσμάτων του πελματογραφήματος,  υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, ορθοπαιδικών πελμάτων έσω υποδήματος, τα οποία προσαρμόζονται  εξατομικευμένα στις ιδιαιτερότητες του ποδιού, κατόπιν αξιολόγησης, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα. Οι ανατομικές αποκλίσεις στα κάτω άκρα, είναι καλό να αντιμετωπίζονται συνδυαστικά, με μέσα παθητικής και ιδιοδεκτικής υποστήριξης, (ορθωτικά πέλματα έσω υποδήματος, ειδικής κατασκευής), όσο και με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο , προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή ανατομική ευθυγράμμιση σε όλο το κάτω άκρο. Στα παιδιά η όποια ανατομική απόκλιση,  έχει μεγαλύτερες πιθανότητες διόρθωσης, πάντα μετά από εξέταση και αξιολόγηση από ειδικό Ορθοπαιδικό Παίδων ,  ενώ στους ενήλικες,  μόνο υποστήριξης και ανακούφισης.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801